Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Mexico
Tijd voor een lange vlucht naar het mooie Mexico, natuurlijk voorzien van de beste plaatjes onderweg!

Lotsie

Muziek Wereld

26/09/2022, 20:15

Pixelarts door Wishky

3

1

Ondertussen zijn onze virtuele koffers weer gepakt, klaar om naar onze volgende bestemming te gaan. Hoewel ik het genieten van thee drinken met Paddington met Let It Be in de oren zal missen, is het tijd voor een nieuw avontuur. Ga jij ook weer mee?


Onze volgende bestemming ligt ver weg, dus bereid je alvast voor op een lange reis. We gaan naar het land waar Samson en Gert niet aan konden weerstaan: het mooie Mexico! Het land van tequila en overheerlijke taco’s. Maar het is ook het land van de muziek! Tijd om dat te bewijzen met twee hits.

 

Un Poco Loco ~ García Bernal & Anthony Gonzalez
Dit liedje kennen we allemaal van de Disney- en Pixarfilm Coco. In deze film wordt het Mexicaanse Dag van de Doden voorbereid. Maar niet alles gaat zoals gepland wanneer Miguel zelf in het rijk van de doden terecht komt als levend persoon. In deze wereld beleeft hij het ene avontuur na het andere. Miguels grote droom is muzikant worden, en bij deze is dat gelukt! In de film zingt hij dit nummer, waarin hij bekend dat hij ook wel “een beetje gek is.” Een vrolijk nummer om op te dansen, net als in de film!

 

Cielito Lindo ~ Quirino Mendoza y Cortés
Na het bezoekje aan de cinema is het tijd voor een van de meest populaire Mexicaanse liedjes. Het lied werd populair gemaakt door de schrijver Quirino Mendoza y Cortés. Het lied wordt in het Engels ook wel “Lovely Sweet One” genoemd, want het woord hemel, cielo, is ook een manier om over geliefden te spreken. Het lied is gekend over heel de wereld doordat het vaak te horen is op internationale evenementen waar Mexico aan deelneemt, zoals de Olympische Spelen. Het lied is zo bekend, dat het al door heel veel Mexicaanse zangers en zangeressen gezongen is geweest. Welke versie is jouw favoriet?


Ik vond dit een super toffe trip naar Mexico! Even bekomen van een lange vlucht in de cinema, om daarna te genieten van een echt Mexicaans volkslied terwijl we een taco naar binnen werkten. Om nooit meer te vergeten! Waar moeten we volgende keer heen? Laat het weten in een reactie!

Tot volgende week!

Judy

05/01/2023, 18:20

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

ZureBom

01/10/2022, 20:31

VIVA LA MEXICO❤️

.Laraa.

29/09/2022, 17:22

¡Hola!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid