Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ VK
Tijd om verder te reizen naar onze volgende muzikale bestemming: het Verenigd Koninkrijk!

Lotsie

Muziek Wereld

19/09/2022, 20:15

Pixelarts door Wishky

5

3

Wat een week was me dat in Ierland! Ik wist niet dat je zó veel bij kon leren over een land op zeven dagen tijd. Laten we snel verder reizen voor ik alles weer vergeet! Waarheen? Dat zal je zo wel zien…


Van al dat vliegen word je wel moe, zeg! Er had dan ook beter een bus op de banner gestaan vandaag, want we rijden verder naar het Verenigd Koninkrijk. Een echt voetballand met een sterke mannen- én vrouwenploeg, maar daarnaast ook de place to be om een kopje thee te nuttigen met Paddington. Ik ben eens benieuwd wat Paddingtons favoriete liedjes zijn.

 

Galway Girl ~ Ed Sheeran
Ook Ed Sheeran verlangd al weer naar Ierland, want daar zijn Galway Girls! In 2017 bracht de Britse singer-songwriter en producer daarom dit nummer uit. Het nummer is dan ook geïnspireerd door een Ierse folkgroep, Beoga genaamd. Zij waren toevallig op dezelfde locatie als Ed Sheeran, die dan maar besloot dat ze de muzikale koppen bijeen konden steken. Ze gebruikten een riff uit hun nummer “Minute 5” op het album “How to Tune a Fish” op de creatie van Ed Sheeran en het resultaat was zo verbazingwekkend goed, dat het een grote hit werd.

 

Let It Be ~ The Beatles
Een meezinger voor jong en oud, dus is het tijd voor een karaoke avond tijdens onze stop. Met de iconische tekst die we allemaal kennen is dit een echte wereldhit. Helaas een van de laatste, want het lied verscheen op het gelijknamige laatste album. Tijdens de repetities ontstonden namelijk vele spanningen tussen de groepsleden, desondanks voel je dit niet in het nummer. De inspiratie voor Let It Be kwam vanuit Paul McCartney, die de teksten zoals “Mother Mary” opdroeg aan zijn moeder Mary, die toen hij veertien jaar oud was overleed aan een vreselijke ziekte. Fans dachten heel lang dat deze lyric verwees naar de moeder van Jezus, maar het was dus die van McCartney zelf!


Wat een gezelligheid in het Verenigd Koninkrijk! Al moet ik Paddington iets bekennen. Ik hou eigenlijk helemaal niet van thee… Daar zal hij niet boos over worden toch? Hoe dan ook is het nu tijd om de souvenirshops binnen te springen, want we moeten op tijd zijn als we onze volgende vlucht willen halen. Snel snel of straks komen we nog te laat!

Tot volgende week!

Judy

05/01/2023, 18:21

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Keet

25/09/2022, 18:18

Ik heb altijd al naar de VK gewild! En wat een goede muziek komt daar vandaan, pfoe!

Sem.

21/09/2022, 22:14

Wat een Leuke reis!

Benio

21/09/2022, 11:46

omg dat Beoga toevallig op zelfde locatie was wist ik niet! Echt leuk om zo kleine feitjes te leren :)

.Laraa.

20/09/2022, 19:59

Ik voel me helemaal in het Verenigd Koninkrijk!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid