Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwtjes over het Eurovisiesongfestival 2018!
Het komt dichterbij...

Willie

Muziek Wereld

0

0

Nog even en het is weer zover.. Het Eurovisiesongfestival 2018 zal de 63ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd worden. Dit jaar zal het geheel in handen zijn van Portugal, die vorig jaar het Eurovisiesongfestival won. En natuurlijk moet ik (Mandy), als echte Songfestival fan, jullie op de hoogte houden van de nieuwe nieuwtjes met betrekking tot het songfestival!

Deelname
Dit jaar zullen er 43 landen mee doen aan de oh zo bekende liedjeswedstrijd. Ook Rusland is weer welkom, die vorig jaar wegens omstandigheden helaas niet mee mocht doen aan het songfestival in Ukraine. De vraag blijft alleen nog steeds: Is Portugal in staat om zoveel te betalen voor zo'n groot event? Portugal heeft al meerdere jaren namelijk niet meegedaan met het songfestival om financiële redenen, en nu moeten ze het nog organiseren ook!

Zoals ieder jaar worden er twee halve finales en één finale georganiseerd in mei. Op dinsdag 8 mei en donderdag 10 mei zullen twee halve finales plaatsvinden, waaruit telkens tien landen zich kwalificeren voor de finale. De finale wordt zoals ieder jaar gehouden op zaterdag, dit jaar zal dit zaterdag 12 mei zijn.

Er zijn ook een paar grote landen die rechtstreeks geplaatst worden voor de finale. Dit heeft allemaal te maken met geld en hoeveel een land betaald om er voor te zorgen dat het songfestival ieder jaar weer gehouden kan worden. Deze landen zijn Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Ook Portugal is dit jaar direct door naar de finale, omdat zij het gastland zijn.

Australië
Je zult misschien nu wel denken.. wacht.. Eurovisiesongfestival. Wat doet Australië hier? Nou blijkbaar kwam het grootste aantal kijkcijfers ieder jaar weer uit Australië! Het Songfestival was daar zo bekend.. dat iedereen daar wist wat het was! Ze hadden al eerder een paar keer geprobeerd om mee te doen, helaas zonder succes. Maar sinds 3 jaar doet Australië toch echt officieel mee aan de grootste liedjeswedstrijd van Europa. Nog even en Amerika, Azië en Afrika doen ook mee, daar gaat het Europa idee..

Toch ben ik persoonlijk de afgelopen jaren erg verrast over de inzendigen van Australië en bezitten ze echt over heel goed zangtalent!

Gerard Joling
Je zult het wellicht niet geloven.. maar Gerard Joling wilde dit jaar meedoen met het Eurovisie Songfestival. Helaas was hij te laat met het insturen van zijn nummer liet hij weten.. (awwwwwhhh). Zien we Gerard toch niet op het podium dit jaar! Gerard is in ieder geval heel enthousiast over zijn nummer en hoopt dat Waylon deze wellicht zal gebruiken voor zijn deelname dit jaar. Wie zien jullie liever terug, Gerard of Waylon? Ik weet het in ieder geval wel..

En, hebben jullie al zin in het Songfestival voor de kijkers onder ons? Ik zal deze dagen weer aan de buis gekleefd zijn om geen moment te missen in ieder geval!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid