Nu LIVE Romyy
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Ierland
Vanuit Frankrijk recht naar Ierland, en de muziek wordt alleen maar beter!

Lotsie

Muziek Wereld

12/09/2022, 20:15

Pixelarts door Wishky

3

5

Wat een avontuur was me dat vorige week, zeg! We hebben genoten van wijn, bezochten de Eiffeltoren en dit met de beste typisch Franse nummers op de achtergrond. Ik snak nu toch wel naar meer… Tijd om verder te reizen!


Toen Michel Sardou vorige week over Ierland zong, kreeg ik stiekem al een beetje zin om daarheen te reizen! En aangezien toch alles kan… Waarom eigenlijk niet? Vliegen doen we vandaag met Ryanair, want dat is een Ierse luchtvaartmaatschappij! Drank is er genoeg, al mogen de reizigers jonger dan 18 jaar onder jullie nog niet aan de Baileys! Gelukkig is er nog Irish Stew, een stoofpotje met allerlei vleessoorten, ui, peen, peterselie en… Guiness. Oeps, dat is ook alcoholisch! Laten we snel verder gaan naar de muziek, daar ken ik tenminste iets van!

 

Nothing Compares 2 U ~ Sinéad O’Connor
We beginnen meteen vals te spelen, want eigenlijk is het originele lied van de Amerikaanse legende Prince. Hij schreef dit nummer en nam het op in 1984 en 1985 om het vervolgens op het debuutalbum van zijn band “The Family” te plaatsen. Omdat het nummer niet uitgegeven was als single, kreeg het weinig naamsbekendheid. Daar bracht de Ierse Sinéad O’Connor in 1990 verandering door haar versie wél als single uit te geven. Een goede zet, want ze bereikte de eerste plaats in vele hitlijsten! De versie van The Family is niets vergeleken met jou, Sinéad!

 

Zombie ~ The Cranberries
Deze Ierse band weet ook van aanpakken. Vier jaar na Nothing Compares 2 U in de versie van Sinéad O’Connor brachten zij het nummer Zombie uit. Hierin wordt gezongen over een conflict dat gaande was in Noord-Ierland, een deel van het Ierse gebied dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort. Er vond een bomaanslag plaats waarbij twee kinderen overleden. Het lied kende een groot succes, zeker ook bij ons. Zo veel succes zelfs dat we ervoor naar Ierland zijn gevlogen!


Het was hier echt heel fijn, maar ik weet niet of ik nog wel langer wil blijven. Er is hier wel héél veel alcohol… Gelukkig moeten we niet zelf naar onze volgende bestemming rijden. Hop hop, pak je koffers want we moeten snel verder naar de volgende bestemming! Vergeet je oortjes niet in je handbagage te stoppen, of je kan niet ongestoord naar je favoriete Ierse hits luisteren!

Waar wil jij graag heen reizen? Laat het weten en misschien dalen we er wel neer voor een gezellig weekendje weg. Let wel op: we reizen enkel naar bestemmingen waar de boxen al klaarstaan, want die passen niet in de bagage. Verder is alles mogelijk, dus laat je lekker gaan en geef een bestemming in op de GPS voor we verdwalen!

Tot volgende week!

Judy

05/01/2023, 18:23

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

.Laraa.

15/09/2022, 23:20

Bedankt voor de muzikale reis naar Ierland!

Sem.

12/09/2022, 20:29

Oehh, mij lijkt het echt tof als je tussendoor een stop maakt in Equador. Een prachtig mooi land, dat ook niet iedereen heel goed kent. En daarom is dat natuurlijk het perfecte land voor deze reeks :). Leuk Artikel👍🏻

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (6)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid