Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Wereld Rond ~ Frankrijk
De zomer zit er bijna op, maar niet getreurd! Reis gratis mee naar Frankrijk voor de tijd van je leven!

Lotsie

Muziek Wereld

05/09/2022, 20:15

Pixelarts door Wishky

5

5

Ik verveel me, en het lijkt wel of de zomertips uit “De Zomer Van” op zijn… Wat nu gedaan? Hebben jullie dit probleem ook? Wel, laten we dan samen op avontuur gaan! Waarheen zeg je? Goede vraag… Konden we maar overal naartoe gaan… Oh wacht, dat kan!

Virtueel reizen heeft geen beperkingen, net als muziek! Ga jij met mij mee op muzikaal avontuur langs alle landen van de wereld? Zonder uitstoot en veel te zware bagage, goede muziek en plezier gegarandeerd! Klaar voor? Reisverzekering afgesloten? Laat ons dan maar meteen vertrekken!


Voor onze eerste reis vertrekken we meteen naar naar het Zuiden. We gaan naar Frankrijk! Het land van kaas, wijn, mooie landschappen en de Tour de France. Genieten van al dat lekkers terwijl we misschien wel dé Tour van de Belgen volgen, dat kan niet mis gaan. Al hebben we toch wat Franse hits nodig om de pret te maximaliseren!

 

Les lacs du Connemara ~ Michel Sardou
Deze artiest kennen we allemaal, en waarschijnlijk komt dat door deze hit! Les lacs du Connemara gaat niet over Frankrijk, maar over Ierland! Connemara is hier namelijk een streek en dat merk je ook door de typische namen in het nummer. Aangezien het lied toch gezongen wordt in het Frans, hoort het er helemaal bij! Het nummer mag dan wel razend bekend zijn hier, een wereldhit is het zeker niet. Sterker nog: het brak alleen maar door in Frankrijk, België en Nederland. Misschien komt het doordat het nummer extreem lang is voor een Franse chanson of dat in de laatste minuten enkel het London Symphony Orchestra door de boxen galmt. Hoe dan ook, minder zakdoeken die achteraf gestreken moeten worden en meer plezier voor ons!

 

Non, je ne regrette rien ~ Édith Piaf
Dit nummer werd door Édith Piaf opgedragen aan het Franse Vreemdelingenlegioen, een eenheid van het Franse leger. In het lied wordt verteld dat je geen spijt moet hebben van het verleden, niet van de goede en slechte dingen. Vanaf nu begint ze weer van 0, met een nieuwe liefde. Dit is niet de enige versie van het lied, maar wel veruit de bekendste. En het gaat al zestig jaar mee, want deze versie kwam al in 1960 uit!

 


Wat een feest was me dat! Ik zou nog wel door willen wijnen, zoals Martien Meiland dat zo leuk kan zeggen, maar straks missen we onze volgende vlucht nog! Steek dat blokje kaas nog snel even in je mond, zet je Franse playlist aan en dan zijn we weg, op naar het volgende land.

Waar wil jij graag heen reizen? Ik ben benieuwd! Het reisschema staat strak gespannen, maar misschien kan ik nog wat ruimte maken om jouw favoriete stop in de reis te verwerken. Vergeet ook zeker niet te liken als je deze reis om nooit meer te vergeten vond.

Tot volgende week!

Judy

05/01/2023, 18:25

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Wishky

07/09/2022, 14:07

Le Connemaraaaaaa

Keet

06/09/2022, 22:38

Ik zou echt nog een keer naar Frankrijk willen! Niet voor de muziek.. maar voor de croissants natuurlijk!🥐

.Laraa.

05/09/2022, 23:21

Wat fijn om toch een vakantiegevoel te hebben nu het schooljaar weer begonnen is :)

Sem.

05/09/2022, 20:28

Oehh, mij lijkt het echt tof als je tussendoor een stop maakt in Equador. Een prachtig mooi land, dat ook niet iedereen heel goed kent. En daarom is dat natuurlijk het perfecte land voor deze reeks :). Leuk Artikel👍🏻

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid