Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Uit de Schaduw - Froukje
Deze week zetten we weer een Nederlandse zangeres in het zonnetje!

Sydney

Muziek Wereld

03/07/2022, 20:00

5

6

Ariana Grande, Taylor Swift, Justin Bieber, deze artiesten kennen we allemaal wel denk ik. Er zijn natuurlijk ook nog artiesten die al wat langer bezig zijn, maar misschien nog niet zo heel bekend zijn. En natuurlijk niet te vergeten de nieuwere artiesten, die net pas zijn begonnen. In deze reeks haal ik de nieuwere artiesten en de minder bekende artiesten “Uit de Schaduw”. Je komt meer te weten over de artiest zelf en over de nummers die ze al hebben uitgebracht. Ook mogen jullie in deze reeks een keuze maken wat jij het beste nummer vindt van de desbetreffende artiest. Ben jij ook benieuwd welke artiest we deze week in het zonnetje zetten? Lees dan zeker snel verder!


Deze week zetten we Froukje in het zonnetje!


  • Deze Nederlandse zangeres is nog maar 20 jaar jong? Wat!?
  • Ze een nummer heeft samen met de enige echte S10. Haar zul je vast nog wel kennen van het Eurovisie Songfestival. 
  • Haar eerste single kwam uit in 2020. Dit nummer heeft ze geschreven voor haar opleiding aan het conservatorium. 
  • Een paar weken geleden stond ze op Pinkpop te knallen. En later dit jaar zal in Amsterdam te zien zijn in AFAS live.

In deze reeks bespreek ik 3 nummers van de desbetreffende artiest. Onderaan het artikel kan jij stemmen welk nummer jij het beste vindt. Beluister de nummers ook zeker via een streamingsdienst, zodat je weet waar je op stemt. Het beste nummer wordt dinsdag bekend gemaakt in dit artikel. Hou het dus zeker in de gaten!


Ik Wil Dansen

Ik Wil Dansen staat op haar allereerste album Licht en Donker. Ze heeft het nummer zelf geschreven en heeft hier ook een prijs voor gewonnen. Ze was de jongste artiest die deze prijs won, hoe knap is dat! 

Groter Dan Ik

Groter Dan Ik, haar debuutsingle. Deze bracht ze uit in 2020 en schreef ze dus voor haar opleiding. Het nummer gaat over de klimaatverandering. Zelf zegt Froukje erover, “Het klimaatprobleem is groter dan ik. Niet groter dan wij.” Deze week is dit denk ik wel mijn favoriet, maar jullie kunnen ook je stem uit brengen door op jou favoriet te stemmen! Wist je trouwens dat ze nog maar 18 was, toen ze dit nummer schreef? Een jong talent kunnen we haar wel noemen dus. 

Zonder Gezicht

Een samenwerking tussen S10 en Froukje, maar hoe is deze tot stand gekomen? S10 hoorde dit nummer live en vroeg of ze hier wat aan mocht toevoegen. Hoe leuk is dat? Het lied gaat over een liefde waar je veel van houdt, maar die je ook kan kwijtraken. Ik vind deze samenwerking in ieder geval echt super tof en hoop nog veel meer van ze te horen. 


Nu is het de beurt aan jullie, om op jou favoriete nummer van Froukje te stemmen! Om de 15 artikelen zal er een artikel komen, waar ik de afgelopen beste nummers aan jullie laat zien. Dus breng zeker je stem uit! Dit kan ook nog in de vorige artikels.


Dat was Uit de Schaduw weer voor deze week. Volgende week ben ik weer terug met een nieuw artikel. Heb jij nou een artiest die het verdiend om in het zonnetje gezet te worden? Laat het zeker weten in de reacties en wie weet komt hij/zij volgende week aan bod!

Poll: Uit de Schaduw - Froukje
Uit de Schaduw - Froukje

Ik Wil Dansen
40%
Groter Dan Ik
40%
Zonder Gezicht
20%

Celeste

04/07/2022, 16:30

Froukjuhhhh

Lotsie

04/07/2022, 14:52

Ik wil ook wel dansen! Leuk artikel :)

Jesse

03/07/2022, 22:25

FROUK

.Laraa.

03/07/2022, 22:13

Weer een nieuwe, fijne artiest!

Sem.

03/07/2022, 20:56

✨Ik wil Dansen blijft toch wel mijn favoriet van Froukje✨

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid