Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Op weg naar Eurovision #7
In deze reeks neem ik jullie wekelijks mee richting Italië, laten we samen aftellen tot de grote finale van het Eurovision!

Kiara

Leet Weekblad

12/05/2022, 20:00

3

3

Hoeveel nachtjes slapen nog?! .. 2 tot de grote finale van het Eurovision, dat laten wij bij LeetMusic niet zomaar voorbij gaan. Net zoals vorig jaar maken wij er een reeks over waar enkele medewerkers wekelijks deelnames beoordelen! Kan jij net als ons ook niet meer wachten? Lees dan snel ver en kom te weten wie welk land vertegenwoordigd in Italië!


Wekelijks ga ik de zoektocht aan om enkele nieuwtjes boven tafel te schuiven, ook deze keer ging ik de uitdaging aan dus laten we maar beginnen bij het begin.

 

Na de 1ste halve finale die plaats heeft gevonden dinsdag 10 mei hebben de voglende landen zich gekwalificeerd: Zwitserland, Armenië, Ijsland, Oekraïne, Litouwen, Portugal, Griekenland, Noorwegen, Moldavië 

             en tot slot Nederland.

 Volgens Nederland zijn deze landen: Oekraïne, Italië en Zweden de grootste kanshebbers tijdens het Eurovision!

 

Je ziet wel allerlei deelnames passeren maar wie zit daar nu echt achter? Laten we even het vergrootglas bovenhalen, dit raadsel uitzoeken! 

 

Artiest 1

Naam artiest: Chanel Terrero

Nationaliteit artiest: Spanje

Inzending ESC: SloMo

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Chanel heeft al in meerdere musicals gespeeld onder andere: Nine, Mamma mia!, EI rey león, ... .

 

Artiest 2 

Naam artiest: Mahmood & BLANCO 

Nationaliteit artiest: Italië

Inzending ESC: Brividi 

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Mahmood werd een bekende Italiaanse songwriter na zijn deelname aan het zesde seizoen van X Factor.
  • De 19 jarige Riccardo of beter bekend als BLANCO debuteerde begin September 2021 met een debutalbum genaamd Blu celeste, aankomend weekend mag hij samen met Mahmood het podium in Turijn delen.

 

Artiest 3 

Naam artiest: Malik Harris

Nationaliteit artiest: Duitsland

Inzending ES: Rockstars

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De Duits- Amerikaanse Malik is zanger en songwriter, de genre waarmee hij werkt is pop.
  • Bovendien heeft hij 10 singles op de teller staan, in 2021 bracht hij zijn eerste album uit genaamd: Anonymous Colonist.

 

Artiest 4 

Naam artiest: Sam Ryder

Nationaliteit artiest: Verenigd Koninkrijk

Inzending ESC: SPACE MAN

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Dit jaar mag de Britse zanger Sam Ryder het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen in Turijn met zijn nummer SPACE MAN!
  • Sinds 2009 is Sam al actief in de muziekwereld, intussen tijd heeft hij al 7 singles uitgebracht waaronder: Set You Free, The Sun's Gonna Rise, ... .

 

Artiest 5 

Naam artiest: Alvan & Ahez

Nationaliteit artiest: Frankrijk

Inzending ESC: Fulenn

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Ahez is een Frans trio die nog maar sinds kort samen is gebracht! Het trio bestaat uit: Sterenn Diridollou, Marine Lavigne en Sterenn Le Guillou.
  • De Franse zanger Alexis Morvan-Rosius of beter bekend onder de naam Alvan zal dit jaar samen met het trio Aheze Frankrijk vertegenwoordigen op het Eurovision! 

 

Een nummer moet je aanspreken toch? Laten we eens horen wat onze 4 koppige jury: Slaapkopje, Marit, Jurg3n en Sydney van de deelnames vind. Heb jij een andere mening? Dat zou zeker kunnen, laat jou favoriet weten in de reacties!

 

Spanje: 

Score jury: 9,5/10

Beoordeling: Het is overduidelijk dat onze jury van Spaanse muziek houdt! Ook dit jaar zingt Spanje in hun eigen taal wat voor onze jury nog een puntje extra verdient. Of Spanje even hoog zal scoren op de grote finale dat zullen we zaterdag zien.

 

Italië:

Score jury: 8,2/10

Beoordeling: Onze jury was al fan van Mahmood met zijn nummer Soldi in 2019, wat hij hier doet in het nummer BLANCO is ongelofelijk en luister naar de fantastische twee stemmen die mooi bij elkaar passen! Dit nummer is niet zomaar goed, volgens de jury kan dit wel een top finalist worden.

 

Duitsland:

Score jury: 4,6/10

Beoordeling: De jury is behoorlijk teleurgesteld in Duitsland, bovendien vinden ze dit soort nummer niet passen bij hun land. Het is te basic en wij balen eigenlijk wel een beetje dat Duitsland dit nummer heeft ingestuurd.. klinkt het wel! Maar meningen verschillen natuurlijk, of Duitsland hoog scoort tijdens de finale dat vrezen ze.

 

Verenigd Koninkrijk: 

Score jury: 9,6/10

Beoordeling: Binnen onze jury klinkt het alsof dit hun winnaar is, maar of dat echt zo word dat zien we zaterdag! Sam Ryder komt met het nummer SPACE MAN een super mooi lied, je kunt er niet alleen lekker op meezingen maar het blijft ook in je hoofd zitten kortom echt zo'n een radio nummer.

 

Frankrijk: 

Score jury: 7,6/10

Beoordeling: Wat een inzending van Frankrijk! Een nummer wat wij niet direct zouden verwachten, toch past het erg goed bij het land. De man en de drie vrouwen hebben een mooie stem, het nummer blijft ook weer in je hoofd zitten. Volgens onze jury kan Frankrijk wel hoog eindigen zaterdag.

 

 

Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

 

  • Voor de 7de week oprij staat Nederland op plaats 9! Benieuwd hoe hoog ze zaterdag belanden kijk dan zeker naar de finale!
  • België vinden we terug op plaats 22, of Jérémie Makiese zich kwalificeert voor de grote finale dat zien we vanavond om 20u35.

Zo mijn reis richting Italië zit erop! Maar wat vinden jullie nu eigenlijk van onze jury, zijn jullie het eens over de beoordelingen? Welke punten zouden jullie eerder geven aan deze landen: Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.


Laat het ons weten in de reacties, hopelijk vliegen jullie volgende week voor de allerlaatste keer weer met mij mee!

Judy

05/01/2023, 19:34

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Sem.

13/05/2022, 19:43

Leuk Artikel :)

.Laraa.

13/05/2022, 16:08

Gelukkig heeft België zich ondertussen weten kwalificeren voor de finale! Ben alvast benieuwd naar de finale! :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid