Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Op weg naar Eurovision #6
In deze reeks neem ik jullie wekelijks mee richting Italië, laten we samen aftellen tot de grote finale van het Eurovision!

Kiara

Leet Weekblad

05/05/2022, 20:00

5

5

Hoeveel nachtjes slapen nog?! .. 9 tot de grote finale van het Eurovision, dat laten wij bij LeetMusic niet zomaar voorbij gaan. Net zoals vorig jaar maken wij er een reeks over waar enkele medewerkers wekelijks deelnames beoordelen! Kan jij net als ons ook niet meer wachten? Lees dan snel ver en kom te weten wie welk land vertegenwoordigd in Italië!


Wekelijks ga ik de zoektocht aan om enkele nieuwtjes boven tafel te schuiven, ook deze keer ging ik de uitdaging aan dus laten we maar beginnen bij het begin.

 Er is onlangs officiëel bekend gemaakt dat na lang afwachten Israël fysiek mag deelnemen aan het muziekfestival!

Alle landen zijn druk aan het repeteren op het podium in Turijn, deze beelden kun je gewoon vanop de bank bekijken via de socialemediakanalen.

 

Je ziet wel allerlei deelnames passeren maar wie zit daar nu echt achter? Laten we even het vergrootglas bovenhalen, dit raadsel uitzoeken! 

 

Artiest 1

Naam artiest: Emma Muscat 

Nationaliteit artiest: Malta

Inzending ESC: I Am What I Am

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Van jongs af aan maakte Emma al kennis met de muziekwereld, daarom nam ze het besluit om na haar leerplicht zich in te schrijven aan de University of Performing Arts.
  • Bovendien toonde ze als puber al haar vaardigheden qua zingen, dansen en het bespelen van een instrument namelijk de piano.

 

Artiest 2 

Naam artiest: Ochman

Nationaliteit artiest: Polen

Inzending ESC: River

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Krystian of beter bekend onder de naam Ochman nam in 2020 deel aan het 11de seizoen van The Voice of Poland, vervolgens won hij op 5 december! 
  • Dat zelfde jaar bracht hij zijn eerste single uit genaamd: Światłocienie, op 19 november 2021 kwam zijn debut album

 

Artiest 3 

Naam artiest: Sheldon Riley

Nationaliteit artiest: Australië

Inzending ES: Not The Same

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Zijn muziekcarrière is nog niet zo heel breedt maar dat wil niets zeggen, in 2016 nam hij namelijk deel aan Australische versie van X factor waar hij het jammer genoeg niet verder schopte dan de eerste liveshow.
  • Maar dat hield hem niet tegen want 2 jaar later waagde hij zijn kans The Voice, waar hij uiteindelijk derde werd!

 

Artiest 4 

Naam artiest: Jérémie Makiese

Nationaliteit artiest: België

Inzending ESC: Miss You

Korte samenvatting muziekcarrière

  • .In 2021 nam hij deel aan The Voice Belgique, de Franstalige versie waardoor hij vervolgens doorbrak in de muziekwereld!
  • Ondanks hij nog niets zoveel ervaring heeft mag hij met trots België vertegenwoordigen op het Eurovision.

 

Artiest 5 

Naam artiest: The Rasmusz

Nationaliteit artiest: Finland

Inzending ESC: Jezebel

Korte samenvatting muziekcarrière

  • The Rasmus is een rockgroep met 4 mannen die sinds 1994 samen door de muziekwereld 'vliegen', maar misschien kennen je ouders hun wel onder deze naam: Sputnik of Antilla?
  • Ze brachten hun allereerste album genaamd: Peep uit op 16 jarige leeftijd, daarmee mochten ze maar liefst optreden in meer dan 100 shows over Finland en Estland!

 

Artiest 6 

Naam artiest: Circus Mircus

Nationaliteit artiest: Georgië

Inzending ESC: Lock Me In

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Circus Mircus, nee het is geen circus maar wel een band die nog niet zolang bestaat! In 2020 werden 3 studenten van de circusacademie samengebracht in de muziekwereld.
  • Ondanks ze nog niets zoveel ervaring hebben mogen ze met trots Finland vertegenwoordigen op het Eurovision.

 

Een nummer moet je aanspreken toch? Laten we eens horen wat onze 4 koppige jury: Slaapkopje, Marit, Jurg3n en Sydney van de deelnames vind. Heb jij een andere mening? Dat zou zeker kunnen, laat jou favoriet weten in de reacties!

 

Malta: Emma Muscat - I Am What I Am

Score jury: 7.6/10

Beoordeling: Dit is echt een radio nummer en toch wel 1 van onze favorieten! Bovendien is de boodschap van het nummer erg goed, het nummer blijft hangen in je hoofd. Maar of dit ver komt dat weet onze jury niet.

 

Polen: Ochman - River

Score jury: 5,5/10

Beoordeling: Over dit nummer hebben ze hun twijfels.. het is een mooi nummer maar dat wil niet zeggen dat ze er dol op zijn. De hoge uithalen van Ochman mogen er zeker zijn, maar het refrein is toch wel een tegenvaller.

 

Australië: Sheldon Riley - Not The Same

Score jury: 5,8/10

Beoordeling: Sheldon Riley... bekend van The Voice of Australia. Zo'n soort nummer hadden we van hem verwacht, want hij zingt vaker zulke nummers. Het is nog voor ons wel de vraag of Sheldon zich gaat kwalificeren voor de finale.

 

België: Jérémie Makiese - Miss You

Score jury: 6,8/10

Beoordeling: We krijgen er wat gemengde gevoelens door, het nummer lijkt eerst emotioneel maar dan hoor je het refrein met een beat best happy eronder. Dat deze inzending beter is dan vorig jaar dat is wel zeker!

 

Finland: The Rasmus - Jezebel

Score jury: 3/10

Beoordeling: Onze jury is het er duidelijk over eens dat Finland dit jaar een VEEL minder goede inzending stuurt naar het Eurovision! Daardoor zijn ze ook zeker dat Finland zich dit jaar niet kwalificeert voor de finale.

 

Georgië: Circus Mircus - Lock Me In

Score jury: 3,6/10

Beoordeling: De meeste mensen zullen dit een raar nummer vinden, dat hangt natuurlijk af van persoon tot persoon. Vooral Jurgen vind het wel wat hebben, het is een super leuk en vrolijk nummer! Maar of Georgië de finale haalt daar vreest men voor, althans hoopt Jurgen van wel.

 

Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

 

  • Ik hoef het eigenlijk niet meer te vertellen maar.. voor de 6de week oprij staat Nederland op de 9de plaats!
  • België daarentegen hakkelt en wakkelt van de ene plaats naar de andere plaats.

Zo mijn reis richting Italië zit erop! Maar wat vinden jullie nu eigenlijk van onze jury, zijn jullie het eens over de beoordelingen? Welke punten zouden jullie eerder geven aan deze landen: Malta, Polen, Australië, België, Finland en Georgië.

Laat het ons weten in de reacties, hopelijk vliegen jullie volgende week weer met mij mee!

Judy

05/01/2023, 19:52

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Sem.

13/05/2022, 19:44

Leuk Artikel :)

Celeste

08/05/2022, 20:31

Het is bijna zoverrr!!

Lotsie

06/05/2022, 08:24

Het lied van België is zeker mooi, hopelijk halen we er de finale mee!

.Laraa.

05/05/2022, 20:47

Zin in! Eurovision 2022, here we come!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid