Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Op weg naar Eurovision #5
In deze reeks neem ik jullie wekelijks mee richting Italië, laten we samen aftellen tot de grote finale van het Eurovision!

Kiara

Leet Weekblad

28/04/2022, 20:00

4

3

Hoeveel nachtjes slapen nog?! .. 16 tot de grote finale van het Eurovision, dat laten wij bij LeetMusic niet zomaar voorbij gaan. Net zoals vorig jaar maken wij er een reeks over waar enkele medewerkers wekelijks deelnames beoordelen! Kan jij net als ons ook niet meer wachten? Lees dan snel ver en kom te weten wie welk land vertegenwoordigd in Italië!


Wekelijks ga ik de zoektocht aan om enkele nieuwtjes boven tafel te schuiven, ook deze keer ging ik de uitdaging aan dus laten we maar beginnen bij het begin.

 Zoals jullie wel al weten doet Nederland mee in de 1ste halve finale op 10 mei, voor haar vertrek richting Turijn bracht S10 samen met Joep Beving een bijzondere live versie van het nummer uit.

 De grote vraag die momenteel door de deelnemers hun hoofd gaat is: "Wie wint de Eurostory Best Lyrics", voor de 6de keer oprij word er een prijs weggegeven voor de inzending met de beste songtekst. 

             De kanshebbers dit jaar zijn: Zwitserland, Servië, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Italië en Australië. De winnaar word bovendien ook bekend gemaakt tijdens de Eurovisionweek!

 Er is onlangs ook duidelijkheid gebracht of Oekraïne vanuit Turijn kan deelnemen aan het Eurovision. Normaal gezien mogen Oekraïners tussen de 18 en 60 jaar het land niet verlaten! Maar voor Kalush 

             is er een uitzondering gemaakt.

Je ziet wel allerlei deelnames passeren maar wie zit daar nu echt achter? Laten we even het vergrootglas bovenhalen, dit raadsel uitzoeken! 

 

Artiest 1

Naam artiest: Cornelia Jakobs

Nationaliteit artiest: Zweden

Inzending ESC: Hold me Closer

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Cornelia is een Zweedse zangeres en songwriter, muziek is zeker niet nieuw voor deze dame! Haar vader was namelijk zanger van glam metal/heavy metalband, The Poodles. 
  • In 2011 en 2012 deed ze als onderdeel van meidengroep Love Generation mee aan melodifestivallen helaas won ze niet. In 2022 deed Cornelia opnieuw mee aan de melodifestivallen die ze met 146 punten won!

 

Artiest 2 

Naam artiest: Nadir Rustamli

Nationaliteit artiest: Azerbeidzjan

Inzending ESC: Fade To Black

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Deze Azerbeidzjaanse zanger won het 2de seizoen van The Voice of Azerbaijan. 
  • Bovendien is Nadir Rustamli nog niet zolang van de schoolbanken verdwenen, in 2021 studeerde hij namelijk af aan de Azerbeidzjaanse Universiteit voor Toerisme en Management!

 

Artiest 3 

Naam artiest: WRS

Nationaliteit artiest: Roemenië

Inzending ES: LIámame

Korte samenvatting muziekcarrière

  • WRS begon zijn carrière als danser en werd ingehuurd als huisdanseres voor zowel Romania's Got Talent als The Voice of Romania.
  • Hij heeft een tijdje in een boysband SHOT gezeten, verhuisde nadien naar Londen om daar songwriter te worden. 

 

Artiest 4 

Naam artiest: Konstrakta

Nationaliteit artiest: Servië

Inzending ESC: In corpore sano

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Konstrakta begon haar carrière als leadzangeres in de Indie-Popband, achteraf begon ze aan een solocarrière gecombineerd met het songwriter gebeuren.
  • Bovendien is ze al actief sinds 1997 in de muziekwereld, heeft 5 singles op de lijst staan!

 

Artiest 5 

Naam artiest: Stefan

Nationaliteit artiest: Estland

Inzending ESC: Estland

Korte samenvatting muziekcarrière

  •  Op jonge leeftijd verhuisde Stefan samen met zijn ouders van Armenië naar Viljandi, waar zijn ouders een restaurant openden.
  • Stefans grootste doorbraak kwam toen hij in 2018 als derde eindigde in de Estse Eurovisie-voorselectiewedstrijd, in 2019 veroverde hij opnieuw de 3de plaats en haalde in 2020 de finale voor de 3 keer op rij!

     

Artiest 6 

Naam artiest: Andrea

Nationaliteit artiest: Noord Macedonië

Inzending ESC: Circless

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De 22 jarige Andrea verloor op 9 jarige leeftijd haar grootvader, hij zou de belangrijkste bron van haar passie voor muziek geweest zijn. 
  • Ze heeft een tijdje in New York gewoond waar ze blootgesteld werd aan verschillende genres, die inspireren haar de dag van vandaag nogsteeds vooral gospel, R&B, pop en poppunk.

 

 

Een nummer moet je aanspreken toch? Laten we eens horen wat onze 4 koppige jury: Slaapkopje, Marit, Jurg3n en Sydney van de deelnames vind. Heb jij een andere mening? Dat zou zeker kunnen, laat jou favoriet weten in de reacties!

 

Zweden: Cornelia Jakobs - Hold me Closer

Score jury: 7,1/10

Beoordeling: Onze jury vind de wat 'rauwe' stem van Cornelia enorm mooi, bovendien past het goed bij het nummer. Maar of Zweden ook dit jaar hoog scoort dat weten ze niet zeker.

 

Azerbeidzjan: Nadir Rustamli - Fade To Black

Score jury: 5,7/10

Beoordeling: In het begin klinkt het nummer best saai, pas aan het einde word het leuker. Maar voor het songfestival zit er net iets te weinig spectaculair aan de inzending, natuurlijk weten we niet hoe dit op het podium word gebracht!

 

Roemenië: WRS - Llámame

Score jury: 4,5/10

Beoordeling: Er zit een heerlijke melodie in het nummer, alleen vind onze jury dat het refrein niet echt bij de rest van het nummer past. Bovendien moet je ook even wennen aan dit stemgeluid, over de zang in verschillende talen zijn ze het niet eveneens. 

 

Servië: Konstrakta - In corpore sano

Score jury: 3/10

Beoordeling: Dit is een heel aparte inzending van Servië, althans wordt er wel veel gesproken over dat ze een kanshebber op de winst kan zijn. Maar daar denken wij anders over, voor de rest is het wel een redelijk nummer.

 

Estland: Stefan - Hope

Score jury: 7,7/10

Beoordeling: Dit nummer doet onze jury enorm denken aan een ander nummer, onze Jurgen kreeg een Waylon vibe! Of dit nummer hoog zal eindigen weten ze niet zo direct, waar wel zekerheid over is... is dat Stefan een mooie stem heeft.

 

Noord Macedonië: Andrea - Circless

Score jury: 7/10

Beoordeling: Wat moeten we verwachten van dit nummer klinkt het wel! Het begin stuk is erg rustig, dat hadden wij persoonlijk niet bedacht. Bovendien klinkt het refrein een beetje in de Little Mix style, voor de rest vinden we het toch wel uniek qua zang.

 

Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

 

  • Week nummer 5 en jullie raden het wel... Nederland staat nogsteeds op plaats 9! 
  • Positief nieuws voor Jérémie Makiese want hij brengt België terug 2 plaatsen naar boven, daarmee straalt hij nu op plaats 16.

 


Zo mijn reis richting Italië zit erop! Maar wat vinden jullie nu eigenlijk van onze jury, zijn jullie het eens over de beoordelingen? Welke punten zouden jullie eerder geven aan deze landen: Zweden, Azerbeidzjan, Roemenië, Servië, Estland en Noord Macedonië.


Laat het ons weten in de reacties, hopelijk vliegen jullie volgende week weer met mij mee!

Judy

05/01/2023, 20:01

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

.Laraa.

05/05/2022, 17:16

Spannend!

Celeste

04/05/2022, 19:34

Spanneeenndddd

Lotsie

30/04/2022, 21:09

Nog maar twee weken tot Eurovision, spanneeeend! Gelukkig blijven we ten allen tijde op de hoogte dankzij deze reeks!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid