Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Op weg naar Eurovision #3
In deze reeks neem ik jullie wekelijks mee richting Italië, laten we samen aftellen tot de grote finale van het Eurovision!

Kiara

Leet Weekblad

14/04/2022, 20:00

4

3

Hoeveel nachtjes slapen nog?! .. 30 tot de grote finale van het Eurovision, dat laten wij bij LeetMusic niet zomaar voorbij gaan. Net zoals vorig jaar maken wij er een reeks over waar enkele medewerkers wekelijks deelnames beoordelen! Kan jij net als ons ook niet meer wachten? Lees dan snel ver en kom te weten wie welk land vertegenwoordigd in Italië!


Wekelijks ga ik de zoektocht aan om enkele nieuwtjes boven tafel te schuiven, ook deze keer ging ik de uitdaging aan dus laten we maar beginnen bij het begin.

 

 

 De landen die automatisch doorgaan naar de grote finale op 14 mei weten aan de hand van een loting al wanneer ze mogen optreden! Uit deze loting is gebleken dat Italië als 9de land zichzelf mag gaan bewijzen .

 

 Sinds kort is bekend gemaakt dat de wereldbekende app TikTok tijdens het Eurovision zowel de halve als de grote finale zal live uitzenden, bovendien krijgen de kijkers ook allerlei zaken achter de schermen te zien! 

             Dus altijd al willen weten hoe het achter de schermen aan toe gaat? Dan is dit je kans om te kijken naar de livestreams op 10, 12 en 14 mei!

 

Je ziet wel allerlei deelnames passeren maar wie zit daar nu echt achter? Laten we even het vergrootglas bovenhalen, dit raadsel uitzoeken! 

 

Artiest 1

Naam artiest: Citi Zéni 

Nationaliteit artiest: Letland

Inzending ESC: Eat Your Salad

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De mannengroep Citi Zéni werd aan de hand van een songwritingkamp samengebracht, sinds maart 2020 gaan ze samen door deze muziekwereld!
  • Hun eerste debuutalbum genaamd "Dogs Take To The Street" brachten ze in 2021 uit.

 

Artiest 2 

Naam artiest: LPS

Nationaliteit artiest: Slovenië

Inzending ESC: Disko

Korte samenvatting muziekcarrière

  • LPS ook wel gekend als Laatste pizzastuk is samengebracht in 2018, bestaat op de dag van vandaag nogsteeds uit dezelfde bandleden!
  • De band zingt in meerdere genres namelijk: ziel, funk, knal en jazz.

 

Artiest 3 

Naam artiest: Amanda Tenfjord

Nationaliteit artiest: Griekenland

Inzending ES: Die Together

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Amanda Klara Georgiadis werd 25 jaar geleden geboren in het mooie Griekenland, verhuisde al snel naar Noorwegen.
  • Ze begon met pianolessen op 5 jarige leeftijd, als schoolkind zat ze samen met de zangeres Sigrid achter de schoolbanken!

 

Artiest 4 

Naam artiest: Marius Bear

Nationaliteit artiest: Zwitserland

Inzending ESC: Boys do cry

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De Zwitserse Marius Bear bracht in 2018 zijn allereeste single en album uit, bovendien werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar in 2019!
  • Op 24 maart bracht hij zijn nieuwste album uit genaamd "Boys Do Cry".

 

Artiest 5 

Naam artiest: Ronela Hajati

Nationaliteit artiest: Albanië

Inzending ESC: Sekret

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De Albanese Ronela beoefende tijdens haar tienerjaren ballet en piano, toonde sinds kleins af al interesse in de muziekwereld!
  • Bovendien won Ronela enkele zang & danswedstrijdens onder andere: Top Fest, Kënga Magjike, ... .

 

Artiest 6 

Naam artiest: Zdob si Zdub & Fratii Advahov

Nationaliteit artiest: Moldavië

Inzending ESC: Trenuletu

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De band Zdob si Zdub gaat al samen door het leven sinds 1994 toen brachten ze vooral Russische muziek. 
  • De gebroeders Fratii Advahov bevinden zich al sinds kleins af in de muziekwereld! Als kleine jongens maakten ze al deel uit van een orkest, namen bovendien deel aan meerdere muziekwedstrijden.

 

Een nummer moet je aanspreken toch? Laten we eens horen wat onze 4 koppige jury: Slaapkopje, Marit, Jurg3n en Sydney van de deelnames vind. Heb jij een andere mening? Dat zou zeker kunnen, laat jou favoriet weten in de reacties!

 

Letland: Citi Zéni - Eat Your Salad

Score jury: 3.6/10

Beoordeling: Liefst 3/4 van onze jury is het er mee eens dat dit helemaal geen songfestival nummer is, het doet hun denken aan de vibes van street van Bellair.

 

Slovenië: LPS - Disko

Score jury: 4,5/10

Beoordeling: Het nummer heeft ons jaren 80 vibes, het is dus voor ieder een andere mening. Je bent een liefhebber of toch niet maar 1 ding is zeker het blijft heerlijk in je hoofd zitten!

 

Griekenland: Amanda Tenfjord - Die Together

Score jury: 7,6/10

Beoordeling: Onze jury is het duidelijk eens! Eerste x luisteren vonden ze het niet zo'n leuk nummer, maar hoe vaak je er naar luistert, wordt het wel een leuk nummer. Griekenland gaat zich 100% kwalificeren voor de finale!

 

Zwitserland: Marius Bear - Boys do cry

Score jury: 2,7/10

Beoordeling: Duidelijk dit is geen favoriet van onze jury. Het nummer is veel te rustig voor het Eurovision klinkt het, voor onze jury moet er toch wat meer PIT in een nummer zitten.

 

Albanië: Ronela Hajati - Sekret

Score jury: 7,2/10

Beoordeling: Onze jury vind dit nummer echt tof doet ons goed. Een goede vibe, goede muziek beat etc. is aanwezig in dit nummer! En bovendien spreekt het begin erg aan. Maar of ze nou echt de finale halen weet onze jury niet.

 

Moldavië: Zdob si Zdub & Fratii Advahov - Trenuletu

Score jury: 4,7/10

Beoordeling: We weten om eerlijk te zijn niet wat we van dit nummer precies moeten verwachten, het heeft ons wel een erg feestelijke stijl. Maar of ze de finale halen weten we niet, dat wordt dus afwachten.

 

Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

 

  • Je raad het of niet maar.... Nederland staat ook deze week terug op nummer 9!
  • België daarintegen is van plaats 14 gezakt naar nummer 16, maar we geven de hoop niet op!

Zo mijn reis richting Italië zit erop! Maar wat vinden jullie nu eigenlijk van onze jury, zijn jullie het eens over de beoordelingen? Welke punten zouden jullie eerder geven aan deze landen: Letland, Slovenië, Griekenland, Zwitserland, Albanië en Moldavië.


Laat het ons weten in de reacties, hopelijk vliegen jullie volgende week weer met mij mee!

Judy

05/01/2023, 20:27

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Marije

21/04/2022, 21:41

whoop whoop

.Laraa.

15/04/2022, 21:43

Nog een kleine maand en dan is het weer zover. Spannend!

Lotsie

15/04/2022, 10:33

Onze jury jury lijkt me zeker streng genoeg met al die lage scores, maar een kritische blik heb je ook nodig!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid