Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #30 ~ Sun
Welk nummer maakt van jou het zonnetje in huis en verdient dus een plekje in de LeetMusic playlist?

Lotsie

Muziek Wereld

04/04/2022, 20:15

6

5

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

De afgelopen weken is het stralend weer geweest, waardoor we eindelijk weer konden bruinen in de zon. De zon is dan ook het thema van vandaag!

 

Here Comes the Sun ~ The Beatles

Ja hoor! Daar is de lente, daar is de zon! Beatle George Harrison wilde dan ook graag een nummer schrijven met deze vrolijke boodschap. Aangenaam om naar te luisteren, zeker als je even rustig wil genieten van het het mooie weer! Ondanks deze vibe wist het lied - dat op Abbey Road werd uitgebracht, het album met misschien de meest gekende hoes wereldwijd - in zowel België als Nederland geen positie te bemachtigen in de hitlijsten.

Toch is het nummer bijzonder interessant voor musici. Harrison raakte geïnspireerd door Indische klassieke muziek en besloot dit te verwerken in “Here Comes the Sun”. Zo wisselt het lied tijdens de bridge wel drie keer van maatsoort, wat heel toffe effecten creëert!

 

Walking on Sunshine ~ Katrina & The Waves

Dit lied is dan weer een echte zomerhit, die wel heel wat weken standhield in de hitlijsten van verschillende landen. Toch hebben “Here Comes the Sun” en “Walking on Sunshine” iets met elkaar gemeen, afgezien van het thema: ook zij kregen geen positie in de hitlijsten in Nederland en België. Het nummer werd ondanks het beperkte succes in Nederland toch gecoverd door Kus, onder de nieuwe naam “Ik loop op de wolken.” Het werd ook de soundtrack van hun kinderfilm Limo, die in 2009 uitkwam.


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #30 ~ Sun
The Battle #30 ~ Sun

Here Comes the Sun
25%
Walking on Sunshine
75%

Judy

05/01/2023, 20:39

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Sydney

07/04/2022, 20:07

Ik kies voor Walking On Sunshine. Top artikel weer en weer wat geleerd over deze nummers!

Celeste

07/04/2022, 16:10

Walking on sunshine, goeie meezinger voor in de auto :))

Keet

07/04/2022, 15:28

Het eerste nummer van de beatles wat ik hoorde en me bijgebleven is, is here comes the sun. Dus eitje! Here comes the sun! :D

Ron

05/04/2022, 21:20

Walking on Sunshine :D

.Laraa.

05/04/2022, 10:18

Ik kies voor Walking on Sunshine van Katrina & The Waves!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid