Nu LIVE Snorrehond
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #27 ~ Black
Welk zwart liedje mag zich kronen tot lid van de LeetMusic playlist?

Lotsie

Muziek Wereld

14/03/2022, 20:15

7

1

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Deze week doen we alle lichten uit, zodat alles pekzwart wordt! Welk "zwart" nummer mag zich bij de LeetMusic playlist voegen?

 

Black Velvet ~ Alannah Myles

Dit nummer is er eentje van Canadese makelij. Zangeres Alannah Myles brengt gedurende vier minuten een ode aan de grootse Elvis Presley. Zijn naam wordt niet vermeld in het lied, maar hij was wel de inspiratiebron voor het nummer. Myles’ toenmalige partner reisde namelijk met heel wat Presley-fans naar Graceland ter nagedachtenis van Elvis Presley die die dag tien jaren eerder overleden was. Zo kreeg hij het idee hier een nummer over te schrijven.

Het is echter nooit zeker geweest of Alannah Myles dit nummer wel mocht zingen. Het platenlabel gaf het lied namelijk aan Robin Lee, een countryzangeres. Toch gaf ook Myles haar versie van het lied uit en zo kreeg Black Velvet aandacht in zowel de country- als rockwereld. Het was uiteindelijk de versie van Myles die aan het langste eind trok en uitgegroeid is tot een wereldhit.

 

Black or White ~ Michael Jackson

Nog een lied dat we allemaal kennen. In dit zelfgeschreven nummer zingt The King of Pop de longen uit zijn lijf, maar daar blijft het niet bij: in de videoclip zien we hem namelijk op verschillende locaties over de hele wereld dansen. Hij eindigt al dansend in de fakkel van het Vrijheidsbeeld, waarna overgeschakeld wordt naar in elkaar vloeiende gezichten van mensen van over de hele wereld: allen een verschillende huidskleur en cultuur. De boodschap van het lied is duidelijk: iedereen is gelijk, dus moeten we elkaar accepteren en plezier maken! Tijd om hier met ons allen aan te werken, al zijn we dankzij onze LeetMusic DJ’s al een heel eind op weg!


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #27 ~ Black
The Battle #27 ~ Black

Black Velvet
0%
Black or White
100%

Judy

05/01/2023, 20:54

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Marije

18/03/2022, 21:08

Black or White duhh

JariBeat

17/03/2022, 23:45

Michael jackson behoort tot mijn exclusief lijstje met favo artiesten dus de keuze is makkelijk!

Sem.

17/03/2022, 16:35

Michael weet wel hoe je een feestje kunt bouwen🤣

.Laraa.

15/03/2022, 12:44

Geef mij ook maar Black or White van Michael Jackson!

mystery!

14/03/2022, 20:29

ik heb geenidee ken ze niet

Granola

14/03/2022, 20:28

BLACK OR WHITE ALL THE WAYYYY

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid