Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #23 ~ Love
Welk liedje wil jij wel horen tijdens jouw Valentijnsdate?

Lotsie

Muziek Wereld

14/02/2022, 20:15

5

1

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Love is in the air, want het is Valentijn! Daarom vandaag een vredevolle strijd tussen twee echte liefdesnummers.

 

Love Is in the Air ~ John Paul Young

Dit nummer toont aan dat men ook in de jaren ‘70 al goed wisten hoe Valentijn te vieren: de Australische John Paul Young bracht het lied namelijk in 1977 uit. In deze periode van disco en swingen kon het echte discoritme uiteraard niet ontbreken. Het liedje werd tot op de dag van vandaag zo warm onthaald dat het geselecteerd werd voor de Sound of Australia, een archief met nummers die onder andere een culturele bijdrage geleverd hebben aan het land.

 

Make You Feel My Love ~ Adele

Dertig jaartjes later, in 2007, bracht Adele het nummer Make You Feel My Love uit. Dit lied stond op haar debuutalbum “19” en betekende dan ook een groot succes voor haar verdere carrière. Toen ze samen met Paul de Leeuw een Nederlands-Engelse versie hiervan uitvoerde, “Zo Puur kan Liefde Zijn” kreeg haar nummer alleen maar meer succes!

Wist je al dat dit nummer eigenlijk niet helemaal van Adele is? Het is namelijk een versie van het gelijknamige lied geschreven door Bob Dylan, dat zo’n tien jaar eerder werd uitgebracht. Welke versie is jouw favoriet?


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #23 ~ Love
The Battle #23 ~ Love

Love Is in the Air
16,67%
Make You Feel My Love
83,33%

Judy

05/01/2023, 21:32

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Jesse

21/02/2022, 12:14

Zijn gwn liedjes die ik niet ken. :’) toch ga ik voor Adele.

Kiara

19/02/2022, 07:48

Ik ga zonder twijfel voor Make you feel my love van Adele🎤

Daria!

17/02/2022, 21:59

ADELE FOR THE WIN

.Laraa.

15/02/2022, 19:55

Moeilijke keuze! Maar dan kies ik toch voor de BRIT-Awardsqueen Adele. :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid