Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #22 ~ Timeless
Welk tijdloos nummer mag zich voegen bij de tijdloze LeetMusic playlist?

Lotsie

Muziek Wereld

07/02/2022, 20:15

3

4

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Deze week is het tijd om enkele liedjes uit te platenkast te hallen. Maar dit zijn uiteraard niet zomaar nummers: ze zijn onsterfelijk!

 

Bohemian Rhapsody ~ Queen

Uiteraard kent iedereen dit lied, het is tijdloos en daardoor ene van de meeste succesvolle popnummers ooit. De inspiratie voor dit nummer is al zó oud (uit de romantiek) dat het dit nummer automatisch tijdloos maakt. Een "rhapsody" is eigenlijk een gedicht of liedje gebaseerd op volksmelodieën. Dat de bronnen terug gaan tot de romantiek is duidelijk: de teksten van Bohemian Rhapsody zijn namelijk gebaseerd op een beroemd schrijver in die tijd: Goethe. Wist jij dit al?

 

Viva la Vida ~ Coldplay

Als je dit lied niet kent weet ik het ook niet meer! Deze hit van Coldplay is nogsteeds dagelijks te horen nadat ze in 2008 werd uitgebracht. Niet moeilijk als je weet dat dit nummer in de top tien stond in bijna gans Europa. Leve het leven en leve dit lied! Een echte klassieker om te spelen op elk muziekinstrument, en ook helemaal niet moeilijk. Heb jij je er wel eens aan gewaagd? Of geniet je liever gewoon van Viva la Vida?


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #22 ~ Timeless
The Battle #22 ~ Timeless

Bohemian Rhapsody
60%
Viva la Vida
40%

Judy

05/01/2023, 21:39

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

.Laraa.

07/02/2022, 23:31

Mijn persoonlijke favoriet is toch Viva la Vida van Coldplay, maar Bohemian Rhapsody van Queen moet zeker niet onderdoen!

Sem.

07/02/2022, 21:19

Queen wint altijd 👑

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid