Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #12 ~ Red
Welk roodgekleurd liedje mag een plaatsje innemen in de LeetMusic playlist?

Lotsie

Muziek Wereld

29/11/2021, 20:15

4

4

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Tijd om erachter te komen wie vandaag ten strijde trekken! Onze deelnemers deze week zijn zoals de titel al verraadt... rood!

 

Rood ~ Marco Borsato
We beginnen met een liedje dat we allemaal al kennen. Vandaag is rood, de kleur van jouw lippen... Deze monsterhit van Marco Borsato - alweer zijn tiende - werd uitgebracht in 2006 en dat kunnen we meteen terugzien als we de verkoopcijfers erbij halen. Het werd de meest verkochte single in zowel Nederland als Vlaanderen! Wat speciaal is aan het nummer, en wat het misschien ook geschikt maakt voor iedereen, is dat het verdeeld is in twee delen met elk een verschillende stijl. Aan het begin en breekpunt van het lied hoor je een emotionele ballad, terwijl het refrein en de strofes steeds heel wat meer power bevatten. Hoe dan ook is dit tot op de dag van vandaag een van de best bewaarde meezingers!

 

Under the Bridge ~ Red Hot Chili Peppers
Dit lied is misschien iets minder rood, de artiesten zijn dat zeker niet! De Red Hot Chili Peppers brachten deze single, waarin gezongen wordt over de drugsverslaving van de zanger, uit in 1992. Eigenlijk stond het lied wel al op hun album Blood Sugar Sex Magik het jaar ervoor, maar door succes van het lied werd het later ook uitgebracht als single. De inspiratie werd opgedaan door zanger Anthony Kiedis, die naar huis wandelde na een drukke dag en zich "met geen enkele ziel in het universum kon verbinden". Dit bracht de band tot het schrijven van dit nummer, dat uiteindelijk ook hun doorbraak en wereldwijde bekendheid met zich meebracht!

 


Afsluiten doen we vandaag toch wel ietwat speciaal. Het thema rood komt uiteraard van Rode Neuzen Dag. Dit is een actie in België om het mentale welzijn van jongeren te kunnen verbeteren. Weet dus dat als je ergens mee zit, je hier altijd wel bij iemand mee terecht kan!

Dat terzijde: Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #12 ~ Red
The Battle #12 ~ Red

Rood
83,33%
Under the Bridge
16,67%

Judy

05/01/2023, 22:22

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Ankee

04/12/2021, 07:17

“Rood” van Marco Borsato, sws.

.Laraa.

01/12/2021, 19:17

Geef mij maar 'rood' van Marco Borsato

Sem.

29/11/2021, 20:21

''Vandaag is ROOD!!!''

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid