Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
The Battle #10 ~ Walls
Welk nummer gaat door muren heen om in de LeetMusic playlist te belanden?

Lotsie

Muziek Wereld

15/11/2021, 20:15

6

3

Het is weer maandag, en net als vorige week is het dus tijd voor The Battle! In deze reeks stel ik jullie luisteraars telkens twee liedjes voor aan de hand van een weetje, waarna jullie op jullie favoriet kunnen stemmen. De inzet is niet niks: een plaatsje in de playlist voor én door de luisteraars is immers goud waard!

Benieuwd naar de kandidaten van deze week? Lees dan zeker verder.


THE CONTESTANTS

Vandaag zal er steenhard gestreden worden om een plaatje in de lijst, het thema van vandaag is namelijk: muren!

 

Wonderwall ~ Oasis
Deze single van de Britse rockband Oasis - en dus niet het drankje - werd uitgebracht in 1995, maar is ook voor de minderjarigen onder ons ook absoluut nog bekend. De titel van het lied werd gebaseerd op deze van het eerste album van Beatles-lid George Harrison. Het nummer gaat over een denkbeeldige vriend die komt om je van je leven te redden, maar een redding was deze boodschap niet voor Noel Gallagher, die schrijver van dit lied. De media lanceerde namelijk dat het lied geschreven was voor zijn vriendin, terwijl dit helemaal niet zo was. Probeer dat maar eens uit te leggen thuis!

 

Brickwall ~ Djamila
Dit nummer is dan weer misschien vooral bekend bij het jongere publiek. Dit lied van de Nederlandse youtubester Djamila was haar allereerste muzikale uitgave, waarmee ze meteen voor twee weken een plaatsje in de Vlaamse Ultratop wist te scoren. Het zingen viel haar duidelijk in de smaak, want hierna maakte ze nog 17 andere nummers. Welke hiervan is jouw favoriet?


TIME TO VOTE

Dan kunnen we nu eindelijk gaan stemmen! Beluister de liedjes nog een keer heel grondig, en maak dan je keuze door te stemmen via onderstaande poll. Denk goed na, want het lied dat over een week de meeste stemmen heeft, belandt in de LeetMusic playlist voor én door jullie gemaakt!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan zeker niet te liken en de lezers in de reacties te overtuigen waarom ze voor welk liedje moeten kiezen. Wie weet kan jij als ervaren debattant iedereen overtuigen!

Tot volgende week!

Poll: The Battle #10 ~ Walls
The Battle #10 ~ Walls

Wonderwall
88,89%
Brickwall
11,11%

Judy

07/01/2023, 19:24

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Jesse

21/11/2021, 15:20

Hmm, Brickwall ken ik niet echt tho, maar wat is Wonderwall toch een geweldig 90s plaat. "But afterall, you're my wonderwall"

Esmee

17/11/2021, 18:59

mensen die brickwall - Djamila niet hebben geluisterd hebben wat gemist.

Marije

17/11/2021, 17:19

ken ze ni maar ik heb ze even geluisterd ik kies dan voor wonderwall!!

.Laraa.

16/11/2021, 11:12

Geef mij maar Wonderwall van Oasis! :)

Sem.

15/11/2021, 21:03

Wat een wonder! Maar wel een mooie wall...

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid