Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #29
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

03/10/2021, 21:25

11

6

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

How Will I Know  |  Whitney Houston, Clean Bandit

  • De Britse band Clean Bandit brak door met het nummer ‘Rather Be’;
  • De muziek van de helaas overleden Amerikaanse zangeres Whitney houston leeft na 10 jaar nog voort;
  • De Noorse DJ Kygo maakte al een remake van ‘Higher Love’;
  • Clean Bandit neemt na David Guetta en John Newman de touwtjes in handen;
  • ‘How Will I Know’ krijgt opnieuw een nieuwe versie en dat dankzij Clean Bandit en geeft daar haar eigen geluid aan, blijft natuurlijk Houston haar nummer.

Nieuwe releases

1 –  After All |  Elton John & Charlie Puth

2 –  My Universe  |  Coldplay & BTS

3 –  Paradise  |  Alan Walker

4 –  Bad Boy  |  JeBroer

5 –  FOMO  |  Stefan de Vries x Vincent Visser

6 –  Popstar  |  Remme

7 –  Je laatste  |  Gio


Achtergrondinformatie releases

1.  After All  |  Elton John & Charli Puth

Reginald Kenneth Dwight (Sir Elton hercules John), beter gekend als Elton John werd geboren op 25 maart 1947 in Pinner (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep brits zanger, componist en pianist. Hij is actief sinds 1967 en maakt muziek in de genres Rock en Pop. Hij is ook wel gekend van zijn Grammy’s en zijn grote bijdrage in strijd tegen aids en groot voorvechter van de lgbt-beweging. Iedereen is gelijk! . Charles Otto Puth jr., beter gekend als Charlie Puth werd geboren op 2 december 1991 in Rumson (verenigde Staten). Hij is van beroep Amerikaans zanger en speelt ook piano. Hij is actief sinds 2011 en maakt muziek in de genres Pop, Jazz en Soul. Sir Elton John is nog altijd zeer populair bij de popsterren die na hem komen. Afgelopen jaar was hij te horen op een album van de enige echte Lady Gaga en dit jaar heeft hij er meer samenwerkingen aan toegevoegd. Hij werkte ook samen aan het album van Lil Nas X en voegde samen met Dua Lipa twee van zijn singles samen. Op 22 oktober zal zijn album “The Lockdown Sessions” uit. Dit album bestaat alleen maar uit samenwerkingen. Eén van de nummers is de samenwerking met Puth die maar een paar huizen verder woont en tegenkwam in een restaurant. Nu hebben ze samen een nummer geschreven.

2.  My Universe  |  Coldplay & BTS
Coldplay is een Britse rockband afkomstig uit Londen (Verenigd Koninkrijk) die opgericht is in 1996. De band is actief sinds 1996. De bandleden zijn Chris Martin (Zanger, pianist en gitarist), Jonny Buckland (Leadgitarist), Guy Berryman (Bassist), Will Champion (Drummer). De band maakt muziek in de genres Alternatieve rock, Poprock en Pop. BTS (Bangtan Boys of Bangtan Sonyeondan) is een K-pop-groep afkomstig uit Zuid-Korea die opgericht is door Big Hit Entertainment in 2013. De bandleden zijn de rappers RM, Suga en J-Hope en vier zangers, namelijk: Jin, Jimin, V en Jungkook. De band maakt muziek in de genres K-pop, Hiphop, Dance en Rap. De Britse band Colcplay zal op 15 oktober komen met zijn maar liefst negende album, getiteld “Music of The Spheres”. Eerder in dit jaar 2021 was de eerste single van het album al verschenen, deze heeft de titel ‘Higher Power’. Het nummer ‘My Universe’ is de opvolger en een samenwerking met de K-Pop groep BTS. De Koreaanse groep scoorde al hits met ‘Dynamite’, ‘Butter’ en ‘Permission To Dance’. De docu van Inside My Universe zal zondag verschijnen.

3.  Paradise  |  Alan Walker

Alan Olav Walker, ook wel gekend als Alan Walker werd geboren op 24 augustus 1997 in Northampton (Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep Brits-Noorse muziekproducer en is actief sinds 2012. Hij maakt muziek in het genre House. Voor het nummer ‘Paradise’ werd Alan samen met producer K-391 en de Zweedse Pop/R&B- zanger Boy In Space. In 2017 hebben Alan en K-391 al eens samengewerkt voor het nummer ‘Ignite’. Boy In Space is ook te horen in PUBGM (mobiele game). In 2019 waren de nummers ‘On My Way’ en ‘Live Fast’ te horen in de game. Sinds het ‘Walker Racing League-project’ is Paradise Alan’s eerste nieuwe release. Hij sloot het project twee weken geleden af met de uitgave van de gelijknamige EP.

4.  Bad Boy  |  JeBroer

Timothy (Tim) Kimman, beter gekend als Jebroer werd geboren op 8 juli 1986 in Leiden (Nederland). Hij is van beroep Nederlands rapper en is actief sinds 2010. Hij maakt muziek in het genre Nederhop. De rapper heeftal enkele samenwerkingen op zijn naam staan en enkele jaren deel van het collectief Nouveau Riche. Hij brak in 2012 in Nederland door met het nummer ‘Nooit Meer Slapen’, in 2013 was het nummer ‘Omlaag’ nummer 1-hit in de iTunes-hiphopcharts en in 205 was ‘Banaan’ een goude plaat in Vlaanderen met maar liefst 8 miljoen views op YouTube. In 2017 was één van zijn grootste hits, getiteld ‘Kind van de Duivel’ een hit in Nederland en Vlaanderen.

5.  FOMO  |  Stefan de Vries x Vincent Visser

Stefan de Vries werd geboren in 1995 in Nederland. Hij is van beroep Nederlands YouTuber en ook zanger. Hij heeft een eigen YouTube-kanaal met dezelfde naam. Vincent Visser werd geboren op 9 februari 2001 in Haarlem (Nederland). Hij is van beroep Nederlands acteur en zanger. Hij is actief sinds 2011. Je kan Vincent kennen van Brugklas onder de naam Jesse. (nog aanvullen!!). Beide artiesten hebben al vaker samengewerkt met video's en ook hebben ze al eerder muziek gemaakt, neem als voorbeeld het liedje ‘Aubergine’. Nu hebben ze opnieuw samengewerkt en dat voor het liedje ‘FOMO’. Voor wie FOMO nog onduidelijk is, hierbij een uitleg: FOMO (Fear Of Missing Out) is een sociale angst die bij veel mensen kan voorkomen. Dit is een angst waarbij je ‘bang’ bent om iets leuks of belangrijks te missen. Dit kan ook voorkomen bij je smartphone, dat is wanneer je een melding krijgt en meteen wilt kijken.

6.  Popstar  |  Remme

Remme is een Nederlandse singer-songwriter, gitarist en ook pianist, afkomstig uit Eindhoven. Zijn inspiratie komt van Justin Bieber, Jeff Buckley en nog enkele artiesten. Beginnend met schrijven over zijn leven en kwam zijn eerste single uit in 2020 en werd gebracht tijdens Eurosonic Noorderslag 2020. Hij heeft el twee singles naast het nieuwe nummer ‘Popstar’. De andere tracks dragen de titel ‘Get Older’ en ‘Hunger’. De Eindhovense artiest Remme heeft met ‘Get Older’ en opvolger ‘Bittersweet’ maar liefst miljoenen streams gehaald! In het nieuwe nummer, getiteld ‘Popstar’ , fantaseert hij over een leven als internationaal artiest. Ook fantaseert hij over ontmoetingen met de grote Bruno Mars, Ed Sheeran, Justin en Hailey Bieber, Beyoncé en tot slot Jay-Z.

7.  Je laatste  |  Gio

Giovanni Jap-Ngie, beter gekend als Gio werd geboren op 7 februari 1986 in Utrecht (Nederland) en heeft Surinaamse afkomst. Hij is van beroep Nederlands-Surinaamse zanger. Hij is actief sinds 2005 en maakt muziek in de genres R&B en Pop. Al vroeg was hij bezig met muziek want hij komt uit een muzikale familie waarbij een rappende oom en een grootvader die percussie kan spelen, bijhoren. Gio zat in een dansgroep met zijn neefjes toen hij zes was en naast de dansgroep was hij bezig met het schrijven van eigen liedjes. Buiten het schrijven was hij ook bezig met het componeren van melodieën en het producen van muziek. Michael Jackson was zijn grote voorbeeld waarvan hij de danspasjes heel precies kopieerde en ook steeds verder ontwikkelde.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Drivers License (Cover by Madilyn) van Olivia Rodrigo.

Het originele nummer is van Olivia Rodrigo, zij is Amerikaans zangeres en acteert ook. Ze is al van haar zes jaar bezig met muziek en acteerlessen, tot slot deed ze ook aan toneel. Het nummer ‘Drivers License’ kwam uit in januari 2021 en werd meteen een monster hit. Hierdoor raakte ze wereldwijd bekend. De cover van het nummer is gemaakt door Madilyn, zij is Amerikaans zangeres en ook YouTuber. Op YouTube plaatst ze zowel haar eigen video’s, alsook verschillende covers. Zij heeft deze cover geplaatst op 26 februari 2021.

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Raad de artiest en win!!

Denk jij een grote muziekkennis te hebben? Dat gaan wij testen!

Nu gaan wij jullie kennis van artiestennamen testen..
Er zal een artiestennaam achterstevoren staan in het artikel dat ogirdor aivilo jullie moeten zoeken en sturen in de reacties.

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

Lijst met winnaars:

1.  Marije.  |  zechnas flor (rolf sanchez)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

2.  RaniaKook,  |  seniccav eht (the vaccines)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

3.  Susan  |  naam (maan)  |  50 bc + 25 bc (extra wegens moeilijke editie) – Gefeliciteerd!!

4.  dunya |  eecuq (qucee)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

5.  Desquit |  yeslah (halsey)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

6.  Marije. |  rebeib nitsuj (justin bieber)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

7.  Sem. |  ndldogk42 (24kgoldn)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

8.  Yaron |  dranyam ronoc (conor maynard)  |  50 bc – Gefeliciteerd!!
 

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

 

Judy

07/01/2023, 19:57

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

virtualic

21/12/2021, 12:04

leuk artikel weer

.Laraa.

05/10/2021, 14:57

Tof artikel :)

Keet

04/10/2021, 22:12

het is sowieso avicii

RaniaKook

03/10/2021, 21:48

olivia rodrigo

Jesse

03/10/2021, 21:46

Ik heb mn bril niet goed schoongemaakt....

Keff

03/10/2021, 21:45

Huu ik zie hem niet hoor

Susan

03/10/2021, 21:44

Het is Olivia Rodrigo!

ZureBom

03/10/2021, 21:28

Olivia Rodrigo natuurlijk!

Marije

03/10/2021, 21:28

Ik zoek, ik zoek, ik zoek, en ik vind Olivia Rodrigo!!! Ik hoop dat i goed is!!!

Sem.

03/10/2021, 21:27

Olivia Rodrigo is degene die we deze keer zoeken :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid