Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #19
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

04/07/2021, 20:35

8

2

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!
PS: Na vandaag nog 1 week en Tease The Release zal een zomerstop inlassen!


Hit van de week

You Right  |  Doja Cat, The Weeknd

  • Na aankondiging tijdens de Billboard Music Awards 2021 zou het nummer ‘You Right’ de derde single van Doja Cat’s derde studioalbum , getiteld “Planet Her”, worden.
  • Na samenspraak met The Weeknd zouden ze samenwerken aan een nummer, maar ze wisten eerst niet zeker welk nummer.
  • Het nummer ‘You Right’ zou eerst een solonummer worden met twee bestaande coupletten.
  • Door de obsessie van The Weeknd heeft Doja Cat één couplet weggehaald om The Weeknd erin te laten passen.

Nieuwe releases

1 –  Bad Habbits  |  Ed Sheeran

2 –  MUCHO CALOR  |  Stefania

3 –  Nothing Else Matters  |  Miley Cyrus

4 –  The Spirit  |  Bakermat

5 –  Told You So  |  Nathan Evans

6 –  Come Online  |  Chivv

7 –  Distored Light Beam  |  Bastille

8 –  Soulmate  |  Edsilla & Nimidia


Achtergrondinformatie releases

1.  Bad Habbits  |  Ed Sheeran

Edward Christopher Sheeran, beter gekend als Ed Sheeran werd geboren op 17 februari 1991 in Halifax (West-Yorkshire, Verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep Singer-songwriter en is actief sinds 2003. Hij maakt muziek in de genres Folkpop, Pop en Hiphop. Zijn nieuwe single, getiteld ‘Bad Habbits’, is kort geleden al aangekondigd op social media. Na een poosje wachten is het eindelijk een feit… “Ik streef er altijd naar om mezelf en mijn muziek in nieuwe richtingen te duwen en hopelijk hoor je dat terug op de nieuwe single. Het voelt goed om weer terug te zijn”, aldus Ed Sheeran. Vervolgens heeft hij dit te vertellen over de videoclip: “Ik wilde dat de clip op een fantastische manier inspeelde op de aard van gewoonten, dus koos ik voor vampieren. Het was mega leuk om karakter te krijgen”. Voor Sheeran betekent de release een einde van zijn muzikale pauze die maar liefst een anderhalf jaar of langer heeft standgehouden. Sheeran kondigde in 2019 aan even een break te nemen en werd hij afgelopen jaar voor het eerst vader en liet hij het wijde publiek weten dat hij terug zal keren wanneer de tijd rijp is. Als kerstcadeautje afgelopen jaar heeft Sheeran het nummer ‘Afterglow’ uitgebracht.

2.  MUCHO CALOR  |  Stefania
Stefania Liberakakis, ook wel gekend als Stefania werd geboren op 17 december 2002 in Utrecht (nederland). Ze is van beroep Nederlands-Griekse zangeres. Ze is actief sinds 2014 en maakt muziek in de genres Pop, Dance-pop en R&B. Mucha Calor is de eerste single van Stefania sinds het Eurovisiesongfestival. Dit nummer zou oorspronkelijk de inzending zijn voor het muziekfestival door de Duits-Amerikaans-Griekse Sandro. Uiteindelijk zou hij Cyprus gaan vertegenwoordigen met ‘Running’. Dit jaar heeft Stefania Griekenland vertegenwoordigd met het nummer ‘Last Dance’ de tiende plaats kunnen bemachtigen tijdens de eindstand van een zenuwslopende wedstrijd en sinds 2013 heeft het land de top tien kunnen bereiken.

3.  Nothing Else Matters  |  Miley Cyrus

Miley Ray Cyrus, beter gekend als Miley Cyrus werd geboren op 233 november 1992 in Hashville, Tennessee. Van beroep is ze Amerikaans zangeres en actrice en ze is actief sinds2001. Ze maak muziek in het genre Pop. Eerder dit jaar plaagde Cyrus in een interview dat ze Sir Elton John heeft gecontacteerd om van het nummer ‘Nothing Else Matters’ een cover te maken voor haar aankomend Metallica-coveralbum. Metallica zal het 30-jarig jubileum van “The Black Album” vieren met een heruitgave, maar ook met bezaaide covers van verschillende nummers. Eén van de artiesten die deel zal uitmaken van de covers is dus Miley Cyrus met haar eigen versie van het desbetreffende nummer.

4.  The Spirit  |  Bakermat

Lodewijk Fluttert, beter gekend als DJ Bakermat werd geboren op 8 oktober 1991 in Markelo (Overijssel). Hij is van beroep Nederlands DJ en muziekproducent en is actief sinds 2012. Hij maakt muziek in de genres Elektronische muziek, Deephouse, House en Techno. Na een lange tijd is het eindelijk zo ver.. het langverwachte album van Bakermat is er! Het album, getiteld ‘The Spirit’, is bestaande uit 12 nummer met één daarvan het onlangs uitgebrachte ‘Aint Nobody’, een gospel-house single, dit nummer is een samenwerking met LaShun Pace. Voor het nummer ‘Walk That Walk’ kreeg Bakermat de hulp van Nic Hansen. Voor het uitbrengen van de titeltrack van dit album kreeg hij de toestemming voor het gebruiken van de sample ‘Spirit In The Dark’ van de intussen overleden Arteha Franklin. De producer is enorm trots dat hij toestemming kreeg en heeft het gecombineerd met haar mooie, krachtige stem en een jazzy piano met tot slot een vette housebeat om daarmee een eenvoudige maar effectieve klassieke housetrack te creëren. Dat kon de producer ons vertellen.

5.  Told You So  |  Nathan Evans

Nathan Evans werd geboren op 19 december 1994 in Airdrie, Scotland (verenigd Koninkrijk). Hij is van beroep muzikant en is actief sinds 2020. Hij maakt muziek in de genres Folk en Sea shanty. Jullie zullen hem ongetwijfeld kennen van het nummer Wellerman (Sea Shanty). De zanger heeft een nieuw nummer uitgebracht, getiteld ‘Told You So’ en zelf heeft hij dit erover te vertellen: “Het is alsof je midden in een tornado staat kijkend naar alles om je heen. De afgelopen maanden waren een droom om mijn stem over de hele wereld te horen. De Shanty Wave was, leuk, maar zelf heb ik jaren lang mijn vak als muzikant geleerd en is dit het moment om mijn eigen geluid te delen.”, aldus Nathan Evans. Zelf hoopt hij dat iedereen het een nummer leuk gaat vinden en noemt het zelf een perfect zomernummer!

6.  Come Online  |  Chivv

Chyvon Pala, beter gekend als Chivv werd geboren op 11 februari 1995 in Nederland. Hij is van beroep Nederlands rapper en is actief sinds 2012. Hij maakt muziek in de genres Hiphop en rap. Rond deze periode van het jaar doet de artiest zijn best voor het leveren van een goed zomertune. ’Come Online’ is geen voorbeeld van een zomertune, deze track kwam juist heel onverwachts tot stand? “Ik was vorig jaar bij een schrijverskamp van SFB. Ik kwam daar binnen en iedereen had al veel tracks gemaakt, dus ze sleurden mij mee in dezelfde vibe.”, aldus Chivv. Toen Chivv Diquenza zag, kregen ze beiden redelijk snel inspiratie voor een nieuw nummer. “We zaten in een ruimte vol good vibes. In combinatie met een goede beat zorgde dat voor de keiharde track ‘Come Online’.”, aldus Chivv.
7.  Distored Light Beam  |  Bastille

Bastille, opgericht in London in het jaar 2008 tot 2010 als solo artist en sinds 2010 is Bastille actief als Britse alternatieve-rockband. De leden zijn Dan Smith (Zang, keyboard, percussie), Kyle Simmons (Keyboard, percussie, gitaar, synthesizer), Will Farquarson (Basgitaar, keyboard, gitaar), Chriss “Woody” Wood (Drumstel, percussie) en Charlie Barnes (Basgitaar, keyboard, gitaar), hij is enkel actief tijdens tours. Ze maken muziek in de genres Indierock, Indiepop, Indietronica, Alternatieve rock, Rock en Synthpop. Het nieuwe nummer ‘Distored Light Beam’ zal geen herkenbaar drumelement bevatten, deze hebben ze er namelijk uitgehaald. Voor het nummer heeft Bastille hulp gekregen van Ryan Tedder (OneRepublic) om mee te schrijven aan het nummer en producer. Naast Ryan Tedder zit er ook een vleugje Daft Punk in het nummer. “Voor ons is Distored Light Beam de soundtrack die ons meeneemt door verschillende euforische en futuristische clubs. Het gaat over onbegrensde mogelijkheden, iets dat niemand van ons nu heeft. Dus het is erg leuk om dat idee te ontwikkelen, terwijl we experimenteren met nieuwe muziekstijlen.’, aldus zanger Dan Smith.

8.  Soulmate  |  Edsilla & Numidia

Edsilia Francisca Rombley, beter gekend als Edsilia Rombley werd geboren op 13 februari 1978 in Amsterdam (Nederland). Ze is van beroep Nederlands zangeres en presentatrice en is actief sinds 1997. Ze maakt muziek in de genres Pop en Nederlandstalig. Numidia El Morabet, beter gekend als Numidia werd geboren op 7 december 1999 in Venlo (Nederland). Ze is van beroep Marokkaans-Nederlandse zangeres en is actief sinds 2018. Ze maakt muziek In het genre Nederhop. Beiden waren ze eind vorig jaar samen te zien in Ali B op Volle Touren, hierin hebben ze elkaar muziek in een nieuw jasje gestoken. Ze hebben ook samen gezongen op de R&B klassieker ‘Unbreak my Heart’, origineel van Toni Braxton. De chemie tussen deze twee zorgde ervoor dat ze hebben samengewerkt aan de single ‘Soulmate’. Beiden zijn ze er erg trots op en werd de videoclip van het nummer onlangs gemaakt tijdens de eerste warme dagen van het jaar, deze beelden zijn gemaakt op de NDSM-werf die je kan terugvinden in Amsterdam. Je kan in de clip Rombley’s soulmates Berget Lewis en Shirma Rouse, maar ook de dochters zien.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is ZITTI E BUONI – MANESKIN (REMAKE BENR).

Jullie zullen Maneskin ongetwijfeld kennen van het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam. Deze Italiaanse rockband, oorspronkelijk uit Rome, Italië, heeft tijdens het muziekfestival de eerste plaats behaald met het nummer Zitti E Buoni.
BENR, hem hebben jullie al een aantal weken voorbij zien passeren tijdens cover van de week. Hij was deze keer benieuwd hoe het nummer zou klinken als je hem ‘letterlijk’ gaat vertalen. Na het aantal voorbij zien komen van BENR is dit toch wel één van de meest speciale tracks van hem. Hoe vinden jullie dit nummer? Is deze beter geworden of is het originele volgens jullie beter? Laat het ons zeker weten!

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Reageer en Win!!

Er zal een bepaald woord in het artikel staan dat ook moet voorkomen in jullie reactie.
Dit woord zal mooi moeten passen in je reactie, dus zal het je reactie goed moeten aanvullen.

Het woord van deze week is HABBIT
(Refereert naar de bekende track van Ed Sheeran)

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

De winnaar van vorige week is geworden…. Sem. Gefeliciteerd!

Lijst met winnaars

1.  -Robine!-  |    TEASE    |  50 bc  –  Gefeliciteerd!!

2.  Desquit     |  TWENTY  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

3.  marije145 |  TRANEN   |  SS troon – Gefeliciteerd!!

4.  Sunset! (Judy) |  VREEMD  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

5.  Jesse         |       NEE       |  50 bc – Gefeliciteerd!!

6. -Robine-  | NIET SLAPEN  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

7. Marije.     | SUMMER  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

8. Sunset! (Judy)  | SHINE |  50 bc – Gefeliciteerd!!

9. goddelijkefriet | EEN ANDER |  50 bc – Gefeliciteerd!!

10. Marije.  |  WATER  |  75 bc – Gefeliciteerd!!

11. Sem.  |  ONZE HERINNERINGEN  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

.Laraa.

07/07/2021, 20:25

Weer een leuk artikel!

Hades

05/07/2021, 01:12

Tof artikel!

gojo..

04/07/2021, 20:58

uh habbit?

Nova

04/07/2021, 20:57

HABBIT IS NOOB

Marije

04/07/2021, 20:51

WAT BETEKENT HET WOORD HEBBIT NOU WEER DAN??

Desquit

04/07/2021, 20:51

Jij bent echt een habbit keff

microsoft1990

04/07/2021, 20:37

Habbit daar hebben vele menigten nog nooit van gehoord maar toch is het bekend?

Sem.

04/07/2021, 20:36

Habbit?! ik zal in godsnaam niet weten wat 't betekend

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid