Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #17
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

20/06/2021, 20:38

8

3

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

Heaven Is a Hand to Hold  |  Duncan Laurence

  • Met het succes met het nummer Arcade heeft de zanger zich in de kijker gespeeld in de Verenigde Staten;
  • Het succes is de makers van de serie “Love, Victor” niet ontgaan en daarmee scoort Laurence het nummer ‘Heaven Is a Hand to Hold’ op dankzij seizoen 2 van de serie, getiteld “Love, Simon”;
  • Enkele weken na het uitbrengen van de luxe editie van het album “Small Town Boy” met de single ‘Star’, zal het nummer uitkomen;
  • De serie “Love, Victor” is in Nederland te zien via Disney+ en de eerste aflevering van het 2de seizoen zal verschijnen op 18 juni.

Nieuwe releases

1 –  Futureproof  |  Nothing But Thieves

2 –  EveryTime I Cry  |  Ava Max

3 –  Lost  |  Maroon 5

4 –  Solar Power  |  Lorde

5 –  Cybele  |  Eefje de Visser

6 –  Otro Fili  |  J. Balvin & Jay Wheeler

7 – Adem Je In  |  S10

8 – Chain My Heart  |  Bebe Rexha & Topic


Achtergrondinformatie releases

1.  Futureproof  |  Nothing But Thieves

Nothing But Thieves is een Britse rockband afkomstig uit Southend-On-Sea (Engeland) die opgericht is in 2012. De bandleden zijn Conor Mason (zang & leadgitaar), Joe Langridge-Brown (gitaar), Dominic Craik (keyboard & gitaar), Philip Blake (basgitaar) en James Price (drums). De band maakt muziek in de genres Indie en Alternatieve rock. Het nieuwe nummer ‘Futureproof’ is op een experimentele manier tot stand gekomen omdat Dom en Conor voor de lol iets richting triphop probeerden te maken. Dit is goed te horen aan het nummer. Het nummer ‘Futureproof’ start met soort donkere gitaren en vervolgens komt de frontman met zijn herkenbare stem de boel bestuderen. Het begin redelijk voorzichtig waarna hij geleidelijk aan groet in het nummer. Je merkt wel hoe radiovriendelijk de Britten het houden, er wordt nooit buiten de lijntjes gekleurd en alles lijkt mooi afgemeten te zijn. De zanger roep met zijn herkenbare stemgeluid in het refrein de zin ‘I wanna be futureproof’, maar toch blijven de luisteraars met een dubbel gevoel achter.. De groep kan ons helaas niet helemaal overtuigen waardoor we een beetje op onze honger blijven zitten.

2.  EveryTime I Cry  |  Ava Max
Amanda Ava Joci, beter gekend als Ava Max werd geboren op 16 februari 1994 in Milwaukee (Amerika). Ze is van beroep zangeres en actief sinds 2017. Ze maakt muziek in het genre Pop. Na het uitbreken met haar single ‘Sweet But Psycho’ in 2018 heeft ze bewezen dat ze geen eendagsvlieg is… haar singles ‘Kings & Queens’, ‘Who’s Laughing Now’  en ‘My Head & My Heart’ hebben de stempel van ‘nationale hit’ gekregen. De zangeres heeft alweer een nummer klaar liggen, getiteld ‘EveryTime I Cry’. Dit is opnieuw een samenwerking met Cirkut (producer). Ze heeft veel samengewerkt op het debuutalbum. In een interview aan NU.nl heeft ze verteld dat ze hem heeft ontmoet op zijn verjaardagsfeest, daar heeft ze ‘Happy Birthday’ gezongen voor hem.

3.  Lost  |  Maroon 5

Maroon 5 is een popband afkomstig uit Los Angeles. De groep werd opgericht midden de jaren 90. In 2004 heeft de ban haar doorbraak gemaakt met het nummer ‘This Love’. De bandleden zijn Adam Levine (leadzanger), James Valentine (gitarist), Jesse Carmichael en P.J. Morton (keyboard), Mickey Madden (basgitarist) en Matt Flunn (drummer). De band maakt muziek in het genre pop. Na het 4-jarig jubileum van het album “Red Pill Blues” brengt de band een nieuw album uit, getiteld “JORDI”. Deze is vernoemd naar de in 2017 overleden bandmanager Jordan Feldstein met als bijnaam ‘Jordi’. Maroon 5 is in 2019 al gekomen met de succesvolle single ‘Memories’, deze werd aan hem opgedragen en deze ook op het album staat. De singles ‘Nobody’s Love’ en ‘Beautiful Mistakes’, gemaakt in samenwerking met rapper Thee Stallon, volgden. Hun nieuwe single ‘Lost’ is terug te vinden op het nieuwe album, maar ook een aantal samenwerkingen met onder andere H.E.R., Stevie Nicks en de helaas overleden rappers Juice Wrld en Nipsey Hussle.

4.  Solar Power  |  Lorde

Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, beter gekend als Lorde werd geboren op 7 november 1996 in Auckland (Nieuw-Zeeland). Ze is van beroep Nieuw-Zeelands-Kroatisch singer-songwriter en is actief sinds 2012. Ze maakt muziek in de genres Art pp, Elektronisch en Indiepop. Na vier jaar wachten hebben de fans weer de tijd van hun leven.. Lorde is terug met nieuwe muziek! Lorde brak door pp 16-jarige leeftijd met ‘Royals’ en heeft sinds haar album, getiteld ‘Melodrama’, afkomstig van 2017 uit de spotlights gegaan en hebben de fans niks meer van haar gehoord. In stilte heeft ze aan de opvolger gewerkt en de eerste single van dit album is nu officieel een feit! Het nummer ‘Solar Power’ zal de eerste single zijn van haar nieuwe plaat. Dit nummer is samen met jack Antonoff geschreven, ze schreef met hem ook een groot deel van de vorige plaat.

5.  Cybele  |  Eefje de visser

Eefje de Visser werd geboren op 8 februari 1986, is naast Nederlandse zangeres ook multi-instrumentalist en songwriter. Ze is actief als singer-songwriter sinds 2000. Dankzij haar album “Bitterzoet” heeft ze er een succesvol jaar op zitten. Deze leverde haar een aantal grote Nederlandse muziekprijzen op. Twee daarvan zijn “Edisons” en “Buma Award”. Eefje kreeg een uitnodiging om een lied te schrijven. De verkregen uitnodiging kwam van het Mauritshuis, gelegen in Den haag. Het nummer gaat over één van de kunstwerken uit de collectie die te spotten is in het museum. 👀 Ze heeft het schilderij met lange titel: “Krans van vruchten rond een voorstelling met Cybele die geschenken ontvangt van personificatie van de vier jaargetijden”. Dit schilderij is gemaakt door Jan Breughel en Hendrik van Balen. Cybele is de Romeinse godin is van de vruchtbaarheid, volgens Eefje bleek het toch toepasselijker te zijn dan ze toen kon vermoeden, aldus Eefje. Onlangs kondigde de zangeres in verwachting te zijn en opende ook de halve finale van het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Golven’.

6.  Otro Fili  |  J. Balvin & Jay Wheeler

Jose Álvaro osorio Balvin, beter gekend als J. Balvin werd geboren op 7 mei 1985 in Medelin (Colombia). Hij is van beroep een Colombiaanse singer-songwriter en producer. Hij is actief sinds 2004 en maakt muziek in het genre Reggaeton. Jose Ángel López Martinez, beter gekend als Jay Wheeler word geboren op 25 april 1994 in Salinas (Puerto Rico). Hij is van beroep singer-songwriter en is actief sinds 2016. Hij maakt muziek in de genres Latin trap en reggaeton. J. Balvin staat gekend om zijn Spaanse muziek die gaan over L’Amour, de liefde. ❤️  In tegenstelling tot de andere nummers is dit wel een triestig liedje. Het liedje gaat over een verloren liefde waar ze nog niet over heen zijn. Wat wel een kleine troost is dat de reggaetonbeat het wel vrolijker maakt.
7.  Adem je In  |  S10

Stien den Hollander, beter gekend als S10 werd geboren op 8 november 2000 in Abbekerk (Nederland). Ze is van beroep Rapper en zangeres en is actief sinds 2017. Ze maakt muziek in het genre Nederhop. In 2018 tekende ze 17-jarige leeftijd bij Noah’s Ark, een Nederlandse hiphoplabel. Ze is nog maar 20 jaar en heeft al twee albums en twee EP’s op haar naam staan. Met haar nieuwe project zal de, van beroep zangeres en rapper, een nieuwe weg in slaan en dat met het nummer ‘Adem Je In’. Dit nummer is in samenwerking met Jacqueline Govaert geschreven. Dit heeft ze geschreven voor de mensen rondom haar die dierbaar zijn. Omdat ze bang was dat dit niet voor haar zou weggelegd zijn en de veiligheid voelen die iedereen verdient. “Deze mensen hebben mij een thuis gegeven dat ik zo lang heb gemist”, aldus S10.

8.  Chain My Heart  |  Bebe Rexha & Topic

Bleta (Bebe) Rexha, ook wel gekend als Bebe Rexha werd geboren op 30 augustus 1989 in Brooklyn (New York). Ze is van beroep Amerikaans zangeres met Albanese afkomst. Ze is actief sinds 2010 en maakt muziek in het genre Pop. Tobias Topic, beter gekend als DJ Topic werd geboren op 23 maart 1992 in Solingen in Noordrijn-Westfalen (Duitsland). Hij is van beroep Duits-Kroatische DJ, Producer en muzikant en is actief sinds 2014. Hij maakt muziek in de genres Progressieve house, EDM, Future bass en Slap house. Om tot een verrassend geluid te komen moet je soms toch wel eens een onverwachte mengeling maken van stijlen. Met die blik keek DJ Topic naar de muziek en heeft hij daarmee deze naam bedacht. Topic staat wel gekend om zijn melancholische EDM geluid waarmee hij wereldwijde streamingsuccessen heeft geboekt. Je kan hem kennen van de nummers ‘Breaking Me’ en ‘Your Lobe [9PM]’. Hij pakt geregeld goed uit en dat opnieuw, met de samenwerking met Bebe Rexha. Voor het nummer ‘Chain My Heart’ heeft hij Bebe Rexha als zangeres. De Amerikaans-Albanese zangeres pakt ook goed uit en is zeker populair te noemen. Ze is te horen in de nummer ‘in The Name Of Love’, samenwerking met Martin Garrix. Ook in het nummer ‘Harder’, in samenwerking met Jax Jones, is haar prachtige stem te horen.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Paradise van Toneshifterz feat Firelite.

De cover van deze week is een favoriet van Keff. De cover die Toneshifterz heeft gemaakt is origineel een nummer van de groep Coldplay. Toneshifterz heeft er een flinke cover van gemaakt waarbij de bekende tonen nog goed terug komen. Toch merk je aan het nummer dat Toneshifterz erachter zit. Je kan hem kennen van de track ‘All Or Nothing’. Alie Abwi, beter gekend als DJ en producer Toneshifterz, afkomstig uit Australië, maakte zijn doorbraak in 2010 bij het muziekfestival Defcon .

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Reageer en Win!!

Er zal een bepaald woord in het artikel staan dat ook moet voorkomen in jullie reactie.
Dit woord zal mooi moeten passen in je reactie, dus zal het je reactie goed moeten aanvullen.

Het woord van deze week is WATER
(Refereert naar adem / I cry)

De winnaar zal random gekozen worden en zal 75 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

De winnaar van vorige week is geworden…. Sunset!. Gefeliciteerd!

Lijst met winnaars

1.  -Robine!-  |    TEASE    |  50 bc  –  Gefeliciteerd!!

2.  Desquit     |  TWENTY  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

3.  marije145 |  TRANEN   |  SS troon – Gefeliciteerd!!

4.  Sunset! (Judy) |  VREEMD  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

5.  Jesse         |       NEE       |  50 bc – Gefeliciteerd!!

6. -Robine-  | NIET SLAPEN  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

7. Marije.     | SUMMER  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

8. Sunset! (Judy)  | SHINE |  50 bc – Gefeliciteerd!!

9. goddelijkefriet  | EEN ANDER |  50 bc – Gefeliciteerd!!

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

.Laraa.

20/06/2021, 22:15

Weer een top artikeltje!

Minona

20/06/2021, 20:59

Water heb je echt nodig anders droog je uit D:!!

Marije

20/06/2021, 20:58

sweet sweet water

Desquit

20/06/2021, 20:57

Ik neem een plons in het water

microsoft1990

20/06/2021, 20:52

de efteling bestaat voor meer dan 27 procent uit water

Keff

20/06/2021, 20:51

Water is gezond

Sem.

20/06/2021, 20:41

in de zomer drink ik altijd veel water🌊

Accalia

20/06/2021, 20:39

Wie o wie is de winnaar? ;)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid