Nu LIVE gnomecaithlin
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #16
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

13/06/2021, 20:27

10

4

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

By Your Side  |  Calvin harris (ft. Tom Grennan)

  • ‘By Your Side’ is een samenwerking tussen Tom Grennan;
  • Eerste release in 2021 voor Schotse DJ Calvin Harris;
  • Liedje mede geschreven door James Arthur;
  • Het moest een geheim blijven dat Calvin Harris en Tom Grennan zouden samenwerken, Grennan kan het nog altijd niet geloven dat hij mag samenwerken met Harris.

Nieuwe releases

1 –  Fulanito  |  becky G & El Alfa

2 –  Love Again  |  Dua Lipa

3 –  Lost Cause  |  Billie Eilish

4 –  Change  |  H.E.R.

5 –  Voor Een Ander  |  Stefania & Tommie Christiaan

6 –  Last train Home  |  John Mayer

7 –  Born 2 Die  |  Prince

8 – Feromonen  |  MEROL


Achtergrondinformatie releases

1.  Fulanito  |  Becky G & El Alfa

Rebbeca Marie Gomez, beter gekend als Becky G werd geboren op 2 maart 1997 in Inglewood (Californië). Ze is actief als zangeres, danseres, rapper en actrice sinds 2009 en maakt muziek in de genres Latin pop, Pop en Hiphop. Emmanuel Herrera Batista, beter gekend als El Alfa werd geboren op 18 december 1990 in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek. Hij is van beroep recording artist en componist. Hij is actief sinds 2008 en maakt muziek in de genres Dembow, latin trap, Bachata, Reggaeton en Trapbow. Becky G is vooral gekend van de nummers ‘Shower’ en van het meer recente ‘Ram pam pam’. De amerikaanse zangeres komt nu met het nummer ‘Fulanito’, in samenwerking met El Alfa. Als je de tekst van het nummer letterlijk vertaald, dan staat er ‘Hij is de fulanito, waar ik gek van word.’ De betekenis van het nummer is helaas lastig te vinden. ‘Fulanito’ klinkt zomers zoals we van haar gewend zijn. Zal dit de zomertrack van 2021 worden? Ik ben benieuwd!

2.  Love Again  |  Dua Lipa
Dua Lipa werd geboren op 22 augustus 1995 in Londen. Ze is ene Britse zangeres met Albanese afkomst. Haar ouders zijn in de jaren 90 moeten vluchten uit Kosovo. Dua is van beroep een Britse zangeres en is actief sinds 2014. Ze maakt muziek in de genres Pop, Dreampop en R&B. Love Again is de zesde single van haar succesvolle album, getiteld “Future Nostalgia”. Het nummer gaat over het opnieuw verliefd worden na een breuk. Wat opvallend is aan dit nummer os de herkenbare trompet-sample. Deze sample is afkomstig van ‘Your Woman’ dat een eendagsvlieg  was uit 1997 afkomstig van de groep “White Town” die het heeft gesampled van ‘My Woman’, een nummer afkomstig van Al Bowlly. Hij is een artiest uit de jaren 30.

3.  Lost Cause  |  Billie Eilish

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, beter gekend als jeugdidool Billie Eilish werd geboren op 18 december 2001 in Los Angeles. Ze is actief als singer-songwriter sinds 2015 en maakt muziek in het genre Electropop. De Amerikaanse zangeres zal op 30 juli haar tweede album uitbrengen, deze is getiteld ”Happier Than Ever”. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ze blond eharen heeft? Dat heeft de maken met de aanloop naar dit album. Van dit album heeft ze al drie singles van klaar, deze zijn: ‘My Future’, ‘Therefore I Am’ en You Power’. ‘Lost Cause’ is geschreven in samenwerking met haar broer Finneas en richt zich tot een ex die niet meer dan een ‘verloren zaak’ is, zoals de titel al zegt.

4.  Change  |  H.E.R.

Gabriella Sarmiento Wilson, beter gekend als H.E.R. werd geboren op 27 juni 1997 in Vallejo, Californië. Ze is van beroep Amerikaans singer-songwriter en maakt muziek in het genre R&B. Eerder dit jaar won de artiest een oscar voor het nummer ‘Fight For You’, gekend als de Jodas & The Black Messiah-soundtrack. Het nummer ‘Change’ is opgenomen voor de Netflix-serie ‘We Are The People’. Deze is geproduceerd door Michelle en Barack Obama. Artiesten die hebben meegewerkt zijn onder andere Janelle Monáe en Adam Lambert.

5.  Voor Een Ander  |  Stefania & Tommie Christiaan

Stefania Liberakakis, ook wel gekend als Stefania werd geboren op 17 december 2002 in utrecht (nederland). Ze is van beroep Nederlands-Griekse zangeres. Ze is actief sinds 2014 en maakt muziek in de genres Pop, Dance-pop en R&B. Tommie Christiaan venneker, ook wel gekend als Tommie Christiaan werd geboren op 24 februari 1986 in Amsterdam (Nederland). Hij is van beroep een Nederlandse zanger, acteur en danser. Hij is actief sinds 2006. Kort na het behalen van de tiende plaats op het Eurovisiesongfestival na het vertegenwoordigen van Griekenland, brengt Stefania opnieuw nieuwe muziek uit. De samenwerking voor het nummer ‘Voor Een Ander’ is samen met de musicalster Tommie Christiaan. Het nummer is ook onderdeel van de soundtrack van de Nederlandse versie van “Peter Rabbit 2”. Hoe tof!

6.  Last train Home  |  John Mayer

John Clayton Mayer, beter gekend als John Mayer werd geboren op 16 oktober in Bridgeport (Connecticut). Hij is van beroep Amerikaans singer-songwriter en gitarist. Hij is actief sinds 1998 en maakt muziek in de genres Pop, Rock, Blues en Soul. Eerder deze week maakte de Amerikaanse artiest bekend dat zijn nieuwe album, getiteld “Sob Rock” uitgebracht zal worden op 16 juli van dit jaar. Dit album is de opvolger van “The Search For Everything”, afkomstig uit 2017. Het nummer “Last Train Home” zal de vierde single zijn van het toekomstig album. De eerste drie van de plaats zijn verschenen in 2018 en 2019. ‘Las Train Home’ doet je denken aan de hits van Tot en Bryan Adams met een jaren 80-geluid. Het klinkt niet gek want Mayer heeft met voormalig Toto-drummer Lenny Castro en keyboardspeler Greg Phillinganes samengewerkt. Ook met de zangeres Maren Morris, gekend van het nummer ‘The Middle’ van Zedd maakt een opwachting in deze single.

7.  Born 2 Die  |  Prince

Prince Rogers Nelson, beter gekend als Prince werd geboren op 7 juni 1958 in Minneapolis (US). Hij was van beroep Amerikaans popartiest, zanger, componist, gitarist en nog veel meer. Hij is helaas overleden op 21 april 2016. Hij was vooral gekend in de Funk- en Rocktraditie. Op 30 juli zal een ‘postuum’ nieuw album van deze popartiest verschijnen. In 2010 heeft Prince de nummers op de plaat “Welcome 2 America” al opgenomen, deze zijn belend in een kluis terwijl hij op een tour ging die dezelfde naam droeg. Er zal een registratie van dit concert worden toegevoegd aan dit album. Onlangs is de titeltrack van de eerste single verschenen, het nummer ‘Born 2 Die’ zal de opvolger zijn van deze single.
8.  Feromonen  |  MEROL

Merel baldé, beter gekend als MEROL werd geboren op 10 februari 1991 in Dordercht (Nederland). Ze is van beroep een Nederlandse actrice en zangeres. Ze is actief sinds 2011 en maakt muziek in de genres Pop en Electronic. Ze is zeker gekend van de nummers ‘Lekker Met de Meiden’ en ‘Hou Je Bek en B*f Me’. De Nederlandse zangeres is terug met nieuwe muziek, namelijk met het nummer ‘Feromonen’. Zelf omschrijft ze het nummer als een ‘zwoele discoplaat’ en deze dient als track voor de serie “Follow De SOA”. MEROL is ook als actrice te zien in de serie. De desbetreffende serie zal op 4 juni verschijnen op Videoland.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is STEREO LOVE van Pablo Adame feat Michelle Lanz.

Het originele nummer is afkomstig uit het jaar 2009 en de artiesten zijn Edward Maya in samenwerking met Vika Jigulina. In Nederland was het de eerste hit van Edward Maya en stond ook in de zomer super lang op plaats 1 in de hitlijsten. Michelle Lanz heeft in samenwerking met Pablo Adame een cover gemaakt van het nummer. “Ik hou enorm van zingen en wil graag mijn talent met je delen”, aldus Michelle Lanz. Lanz zingt al sinds ze 1 jaar oud was, ze zong vooral het liedje van de kleine zeemeermin.

Heb jij nou nog een goede cover gevonden? Stuur hem snel in via de reacties wellicht hoor je hem volgende week terug!


Reageer en Win!!

Er zal een bepaald woord in het artikel staan dat ook moet voorkomen in jullie reactie.
Dit woord zal mooi moeten passen in je reactie, dus zal het je reactie goed moeten aanvullen.

Het woord van deze week is EEN ANDER
(Refereert naar de track Voor Een Ander)

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

De winnaar van vorige week is geworden…. Marije. Gefeliciteerd!

Lijst met winnaars

1.  -Robine!-  |    TEASE    |  50 bc  –  Gefeliciteerd!!

2.  Desquit     |  TWENTY  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

3.  marije145 |  TRANEN   |  SS troon – Gefeliciteerd!!

4.  Sunset! (Judy) |  VREEMD  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

5.  Jesse         |       NEE       |  50 bc – Gefeliciteerd!!

6. -Robine-  | NIET SLAPEN  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

7. Marije.     | SUMMER  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

8. Sunset! (Judy)  | SHINE |  50 bc – Gefeliciteerd!!

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

Hades

15/06/2021, 19:47

Iedereen maakt het anders

Hyde

14/06/2021, 10:55

Top Artikel weer! :)

.Laraa.

13/06/2021, 23:12

Leuk artikel!

Blame.

13/06/2021, 20:39

Andre Hazes heeft elke maand een ander, je word er gek van in de media

Sisu1234

13/06/2021, 20:39

Verander niet voor een ander!

Marije

13/06/2021, 20:37

Heb altijd respect voor een ander!!

Esmee

13/06/2021, 20:37

Elk ander land is anders

Desquit

13/06/2021, 20:37

Een ander persoon is veel geweldiger

goddelijkefriet

13/06/2021, 20:33

nederland zou winnen van Ukraine als ze een ander opstelling hadden :P

Sem.

13/06/2021, 20:28

Nederland voetbalt tegen Ukraine, das dus een ander land dan Nederland :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (2)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid