Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The release #11
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

09/05/2021, 20:22

9

5

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

Hero  |  Afrojack & David Guetta

  • Beiden hebben al grote hits gescoord;
  • De teksten zingt Ellie Goulding normaal in;
  • Nieuwe zangstem geeft het nummer een heel andere dimensie;

Nieuwe releases

1 –  The Otherside  |  Birdy

2 –  CHOKER  |  Twenty One Pilots

3 –  Your Power  |  Billie Eilish

4 –  Without You  |  The Kid LAROI & Miley Cyrus

5 –  Hero  |  Afrojack & David Guetta

6 –  Regen  |  Lil’ Kleine

7 –  Go Down Deh  |  Shaggy & Sean Paul

8 –  Please  |  Jessie Ware


Achtergrondinformatie releases

1.  The Otherside  |  Birdy

Jasmine van den Bogaerde, beter gekend als Birdy werd geboren op 15 mei 1996 in Lymington, Hampshire (Verenigd Koninkrijk). Ze is actief als zangeres sinds 208 en zingt in de genres Pop en Folk. De release is volgens Birdy een last-minute nummer. Dit nummer is geschreven in samenwerking met Daniel in Nashville. Ze vinden het logisch dat nu is omdat we allemaal door deze vreemde tijd gaan en er langs de andere kant uit zullen komen. Het gaat volgens hen enorm om iemand die het moeilijk heeft, om die persoon gerust te stellen en te laten merken dat je er voor die persoon bent. Ook voelt de track buitenaards aan.

2.  CHOKER  |  Twenty One Pilots
Twenty One Pilots is een band die is ontstaan in Columbus, Ohio. De band is actief sinds 2009 en maakt muziek in de genres Indietronica, Rap-rock, Alternatieve hiphop en Reggae. De bandleden zijn Tyler Joseph en Hosh Dun. De release ‘Choker’ is de tweede single van het album, getiteld “Scaled and Icy”. Het album komt uit op 21 mei. De band is vooral gekend van het nummer ‘Stressed Out’, die uitkwam in 2016. Sindsdien is het een band van wereldformaat. Ze hebben inmiddels een reputatie van muzikale veelzijdigheid en aanstekelijke liveshow opgebouwd. In 2021 heeft de band een nieuw logo en kleurstijl gecreëerd, ook hebben ze meer zin om popnummers te schrijven. Door het snellere tempo hebben de nummers gelijkenissen met eerdere albums. De band zou de line-up zijn voor Pinkpop 2021. Er is geen weet of ze naar de verplaatste editie van 2022 zullen komen.

3.  Your Power  |  Billie Eilish

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, beter gekend als jeugdidool Billie Eilish werd geboren op 18 december 2001 in Los Angeles. Ze is actief als singer-songwriter sinds 2015 en maakt muziek in het genre Electropop. Eerder deze week heeft ze haar release van haar tweede album, getiteld “Happier Than Ever” aangekondigd. Na het uitbrengen van de release op donderdagavond zal de plaat uitkomen op 30 juli. De release is een verstilde gitaarliedje dat ze in samenwerking met haar broer Finneas heeft geschreven. Het nummer gaat over een relatie met ongelijke machtsverhoudingen. In een interview wilde Eilish niet te veel loslaten over haal persoonlijke ervaringen. Ze zei dat het probleem met ongezonde machtsverschillen overal is.

4.  Without You  |  The Kid LAROI & Miley Cyrus

Charlton Kenneth Jeffrey Howard, beter gekend als The Kid LAROI werd geboren op 17 augustus 2003 in Waterloo (NSW, Australië). Hij is actief als zanger, rapper, songwriter en producer sinds 2015 en maakt muziek in de genres Hiphop, Rap en Pop rock. Miley Ray Cyrus, beter gekend als Miley Cyrus werd geboren op 23 november 1992 in Nashville (Tennessee). Ze is actief als zangeres en actrice sinds 2001 en zing tin de genres Pop en Country. Jullie kennen waarschijnlijk wel de grote hit ‘Without You’. The Kid LAROI is nog maar 17 en is er niet klaar voor dat dit nummer zou gaan zakken in de hitlijsten. Hij heeft het nummer opnieuw opgenomen, maar dan in samenwerking met een beroemde artiest. Het is niemand minder dan… Miley Cyrus. Jawel hoor, de enige echte! Cyrus heeft op haar Instagram volgend bericht geschreven over de desbetreffende samenwerking: “Ik houd net zoveel van dit lied als van de nieuwe vriend die ik heb gemaakt”.

5.  Hero  |  Afrojack & David Guetta

Nick Leonardus van de Wall, beter gekend als Afrojack werd geboren op 9 september 1987 in Spijkenisse in Nederland. Hij is een Nederlandse diskjockey en muziekproducten en is actief sinds 2007. Hij maakt muziek in het genre House. Pierre David Guetta, beter gekend als David Guetta werd geboren op 7 november 1967 in Parijs. Hij is actief als Dj en dance-pop -producent sinds 2001 en maakt muziek in de genres House en Dance-pop. Dit duo is een zeer creatief duo die zeker heerlijke tracks maken. Ook hebben ze beiden al een paar hits gescoord, ook wel leuk een feitje is dat alle geschreven teksten van het nummer ‘Hero’ Ellie Goulding ze kwam inzingen. Omwille van enorme drukte kon Goulding ze niet meer inzingen en hebben ze dus gekeken naar mogelijke combinaties van verschillende artiesten. De meesten hadden helaas geen tijd, maar verrassend genoeg heeft de persoon die de teksten heeft ingezongen het nummer een heel andere dimensie gegeven. Volgens Guetta klinkt het juist veel beter.

6.  Regen  |  Lil’ Kleine

Jorik Scholten, beter gekend als Lil’ Kleine werd geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam. Hij is actief als muzikant sinds 2005 en maakt muziek in de genres Pop, Nederhop en Rap. Hij was de afgelopen weken vaak aanwezig in de New Music Friday-playlist, deze kan je terugvinden in Spotify. De nummers die hij één voor één heeft uitgebracht zijn afkomstig van zijn nieuwe EP, waaronder ‘Waar Ik Vandaan Kom’ en de samenwerking met zijn collega rapper Ronnie Flex voor het nummer ‘Standaard Procedure’. Zijn nieuwe release ‘Regen’ zal de EP met vijf nummers compleet maken.

7.  Go Down Deh  |  Shaggy & Sean Paul

Orville Richard Burrell, beter gekend als Shaggy werd geboren op 22 oktober 1968 in Kingston (Jamaica) Hij is actief als Amerikaans-Jamaicaanse reggae- en dancehall-artiest sinds 1990 en maakt muziek in de genres Dancehall en Reggae. Sean Paul Ryan Francis Henriques, beter gekend als Sean Paul werd geboren op 9 januari 1973 in Kingston (Jamaica). Hij is actief als Jamaicaanse R&B en dancehall-artiest sinds 1998 en maakt muziek in de genres Dancehall, Reggae en R&B. Deze twee toppers zijn deze week gekomen met een heerlijke dance track. De beat van dit nummer is aanstekelijk en zal ervoor zorgen dat je mee wilt dansen met die nummer. In de videoclip zal je deze twee kunnen spotten met een zonnebril op in een club. 😎 Na het horen van een vrij eentonige Shaggy zal Sean Paul er wat levendigheid aan toevoegen aan zijn couplet, zo zal hij het een beetje vrolijker maken. Wat niet te ontkennen valt is de Afrikaanse invloed op dit nummer.

8.  Please  |  Jessie Ware

Jessica “Jessie” Lois Ware, beter gekend als Jessie Ware werd geboren op 15 oktober 1984 in Londen. Ze is actief als singer-songwriter sinds 2009 en maakt muziek in de genres Pop, R&B, Electronic en Soul. In 2020 heeft ze een succesvol album uitgebracht, getiteld “What’s You Pleasure”. Hierop richt ze zich vooral o disco- en dancemuziek, ook is ze nog niet uitgekeken op deze genre. Ware heeft bekend gemaakt dat er een deluxe-versie zal komen van het album dat de titel “Platinum Pleasure” zal dragen. Er zal een handjevol nummers komen te staan op deze album, waaronder de release ‘Please’. Tot slot is Ware genomineerd voor twee Brit Awards. Deze zullen op 11 mei worden uitgereikt.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Here Comes The Sun van Campsite Dream.
Het originele nummer is afkomstig van The Beatles.

De artiest van dit nummer is George Harrison. In de tekst praat hij over een oplichting van de komst van de lente. Hij was namelijk de winter en de kou zat. Deze track is al meer dan je denkt gecoverd of een remix van gemaakt, dit is toch wel al honderden keren gebeurd. Bij elke versie raakt het je en ook is het een heerlijke vibe track. Wat we niet mogen vergeten is dat het nummer afkomstig is van The Beatles


Reageer en Win!!

Er zal een bepaald woord in het artikel staan dat ook moet voorkomen in jullie reactie.
Dit woord zal mooi moeten passen in je reactie, dus zal het je reactie goed moeten aanvullen.

Het woord van deze week is VREEMD

(Refereert naar de vreemde tijd dat Birdy schreef bij haar track)

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 bc winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

De winnaar van vorige week is geworden…. Marije145 . Gefeliciteerd!

Lijst met winnaars

1.  -Robine!-  |    TEASE    |  50 bc  –  Gefeliciteerd!!

2.  Desquit     |  TWENTY  |  50 bc – Gefeliciteerd!!

3.  marije145 |  TRANEN  |  SS troon – Gefeliciteerd!!

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

.Laraa.

11/05/2021, 22:43

Gefeliciteerd met de vorige winst, Marije145!

microsoft1990

09/05/2021, 20:51

Het huis van hugo den loonsche duynen is een vreemde plek het vervloekte huis is zo vreemd dat wanneer iemand met een zuiver geweten van een klein kind het huis kan verlossen van de vloek en zal hugo den loonsche duynen eindelijk rust en vrede vinden in zijn hart en zijn huis

Ankee

09/05/2021, 20:50

Donald Duck gedraagt zich de laatste tijdens vreemd.

CallMeSpike

09/05/2021, 20:39

Ik vind dit Moederdag gebeuren erg vreemd.

Sunset!

09/05/2021, 20:38

Een vreemd weetje je gaat nooit dood in je dromen omdat we niet wat er daarna komt

Nova

09/05/2021, 20:31

Wat een vreemde muziek vandaag? :D

Marije

09/05/2021, 20:29

Ik vind dit nummer heel erg vreemd!

Desquit

09/05/2021, 20:26

Waarom is sydney zo vreemd

sem80014

09/05/2021, 20:23

Ik vind de mensen in Amsterdam vaak wel vreemd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid