Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medlay Monday #31
Deze week is het tijd om Koningsdag te vieren!

Lotsie

Muziek Wereld

26/04/2021, 20:15

4

7

Het is weer maandag, en ook vandaag betekent dat tijd voor Medley Monday! In deze reeks ga ik wekelijks op zoek naar enkele topnummers binnen eenzelfde thema. 

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Omdat Koningsdag er aan zit te komen voor onze Nederlanders, is het thema van deze week koningen en koninginnen!

Castle - Halsey

Dit nummer van de Amerikaanse singer-songwriter Halsey werd uitgebracht in 2016. Oorspronkelijk werd het opgenomen voor haar debuutalbum “Bandlands”, maar later werd het uitverkoren voor de film The Huntsman: Winter’s War. Het lied is zelfs gebruikt om de film te promoten.

Ze schreef zelf mee aan het nummer, net als de producer Lido. Ze zingt over het koninkrijk en de troon, allemaal opgesloten door een oorlog. Dit verwijst uiteraard naar de film.

 

Kings & Queens - Ava Max

Op 12 maart 2020 bracht deze recent bekend geworden popster het nummer Kings & Queens uit. Dit nummer is vrij feministisch in toon, dat merk je al snel wanneer je de videoclip bekijkt of de tekst leest. En daar is helemaal niets mis mee, want iedereen mag er zijn!

In Europa is dit lied een groot succes: van west naar oost, overal bereikte het plaatsen in de top drie. Wist je trouwens al dat de Ava’s look in de videoclip geïnspireerd is op het personage Daenerys Targaryen uit Game of Thrones? Nu wel!

 

King - Years & Years

Dit is een lied dat iedereen kent, want ook deze is regelmatig te horen op de radio. Vooral in 2015, toen het nummer werd uitgebracht. Oorspronkelijk werd het al in januari dat jaar uitgebracht, maar in maart gebeurde dit opnieuw onder een ander platenlabel en werd de muziek ook downloadbaar. Een troef in deze digitale wereld!

In gans Europa en ver daarbuiten haalde het een top 10 plaats op de hitlijsten, in de Benelux behaalde het zelfs een knappe derde plaats! 


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete nummer in het thema royalty? Laat het zeker weten in een reactie! Vergeet ook zeker niet te liken als je dit een leuk artikel vond.

Tot volgende keer!

hfiefinhezrih

30/04/2021, 20:30

Leuk artikel!!!!

Sydney

28/04/2021, 21:18

Wat een leuke nummers weer!!

I

27/04/2021, 20:20

Lotteeeeeeee leuke artikel :D Fijne koningsdag allemaal

.Laraa.

26/04/2021, 22:21

Fijne Koningsdag allemaal!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid