Nu LIVE gnomecaithlin
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The Release #9
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

25/04/2021, 20:28

9

3

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

Shy Sway  |  Twenty One Pilots

  • De groep scoorde wereldhits met ‘Stressed out’ en ‘Heathens’;
  • Betekende een doorbraak bij een mainstreampubliek + leverde een felbegeerde Grammy Award op;
  • Doordat festivals niet doorgaan, brengen we met Scaled and Icy op 21 hun langverwachte single uit. Als goed nieuws lossen ze met ‘Shy Away’ al een eerste voorsmaakje.

Nieuwe releases

1 –  Touch & Go  |  Bingo Players

2 –  Mercy  |  Dotan

3 –  You  |  Regard, Troye Sivan & Tate McRae

4 –  Weight Of The World  |  Armin van Buuren

5 –  Lord It’s A Feeling  |  London Grammar

6 –  Gone Are The Days  |  Kygo James

7 –  The Highest Of All  |  Dinand


Achtergrondinformatie releases

1.  Touch & Go  |  Bingo Players

Bingo players is ontstaan in Nederland en bestond oorspronkelijk als DJ en producers-duo Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten. Helaas is Paul Bäumer ondertussen overleden. Bingo Players was actief in de jaren 2006-2013 en is terug gestart in 2014 en maakt tot op de dag van vandaag nog altijd muziek en dat in het genre House. ‘Touch & Go’ is de nieuwe release van Bingo Players. Het is een pakkend en clubklare nummer dat zal verschijnen na een monumentaal jaar van releases. In totaal zijn er maar liefst negen singles uitgebracht. Eén daarvan is een 2020-update van zijn baanbrekende 2009-danslied. Dit nummer was getiteld als ‘Devotion’. ‘Touch & Go’ omvat de nostalgische energie, bonzende pianoakkoorden en springende synths. Het roept herinneringen op aan de late nachten op de dansvloer.

2.  Mercy  |  Dotan
Dotan Harpenau, gekend als singer-songwriter Dotan werd geboren op 26 oktober 1986. Hij is actief als artiest sinds 2010 en maakt muziek in de genres Pop en Indie. Na een periode voor ophef rondom Dotan’s ‘Trollenleger’, keert hij terug met nieuwe muziek. Hij scoorde een hit met het nummer ‘Numb’ in verschillende landen, waaronder; Nederland, Polen en Italië. In deze landen heeft het nummer de hitlijsten gehaald. ‘Mercy’ is zijn eerste single van dit jaar. Hij heeft op Instagram aangekondigd dat hij dat de fouten van mensen hen niet definiëren. En dat het enige wat we kunnen doen is empathie hebben voor onszelf en anderen.

3.  You  |  Regard, Troye Sivan & Tate McRae

Dardan Aliu, beter gekend als DJ Regard werd geboren op 23 juli 1993 in Ferizaj. Hij is actief als artiest sinds 2008. Troye Sivan Mellet, ook wel gekend als Troye Sivan werd geboren op 5 juni 1995 in Johannesburg (Zuid-Afrika). Van beroep is hij singer-songwriter, acteur, vlogger en model. Hij is actief sinds 2006. Tate Rosner Mcrae, beter gekend als Tate McRae werd geboren op 1 juli 2003 in Calgary (Canadese provincie Alberta). Ze is van beroep Singer-songwriter en danseres en actief sinds 2017 in het genre Alt pop. Het is Regard gelukt om twee sterren te strikken voor zijn nieuwe singel ‘You’. In 2019 heeft hij nog een hit gescoord met ‘Ride It’. Australische Troye Sivan is vooral gekend in Nederland dankzij het nummer ‘The For You’ dat hij in samenwerking met Martin Garrix heeft gemaakt. Ook scoorde hij internationaal hits met ‘Youth’ en ‘Dance To This”, deze track is samen met Ariana Grande gemaakt. Dankzij ‘You Broke Me First’ is McRae vorig jaar doorgebroken, dit nummer heeft inmiddels meer dan 500 miljoen streams op Spotify.

4.  Weight Of the World  |  Armin van Buuren

Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren, beter gekend als Diskjockey Armin van Buuren werd geboren op 25 december 1976 in Leiden (Nederland). Hij is actief als Diskjockey sinds 1995 en maakt muziek in het genre Trance. Het releasen van nieuwe nummers lijkt maar niet te stoppen… Hij bracht drie weken geleden een track uit in samenwerking met Trance-collega Giuseppe Ottaviani en vorige week was het de beurt aan ‘Weight Of The World’. Deze track is een clubversie van zijn laatste plaat. Hij primeerde deze al een dag voordat het originele uitkwam. Deze was te horen in zijn wekelijkse radioshow. Wat wel opvallend is aan deze track, dat is de speelduur. Wanneer je deze track luistert en er echt mee in gaat, zijn er al twee en een halve minuut verstreken. Dit is wel een goede reden om deze plaat meerdere keren na elkaar op te zetten.

5.  Lord It’s A Feeling  |  London Grammar

De band London Grammar is ontstaan in Groot-Brittannië in 2009 toen Hannah Reid en Dan Rothman elkaar hebben ontmoet tijdens hun studie. De band bestaat uit de leden Hannah Reid (zangeres), Dan Rothman (Gitarist) en Dominic Major (Drummer). De band hebben een lange aanloop gekend naar de release van het derde album “Californian Soil”. Aan het begin van de coronacrisis lag de plaat al grotendeels klaar, maar de band besloot te wachten. In augustus is hun eerste single ‘Baby It’s You’ uitgekomen. Na deze uitgave zijn er nog drie liedjes gevolgd. Nu is de hele plaat uit en is de nieuwe release ‘Lord It’s A Feeling’ ook te beluisteren op deze plaat.

6.  Gone Are The Days  |  Kygo & James

Kurre Gørvell-Dahll, beter gekend als de Noorse dj en remixer Kygo werd geboren op 11 september 1991 in Singapore. Hij is actief als artiest sinds 2011 en maakt muziek in het genre House. De nieuwe release ‘Gone Are The Days’ van Kygo is in samenwerking met de Schotse zanger James Hillespie gemaakt. Het is een soulvolle piano heavy track en markeert de eerste samenwerking tussen deze twee toppers. Vanaf het begin tot einde zingt Gillespie over een verloren geliefde en vervlogen tijden. Er zweeft ook een gerucht in her rond dat dit de eerste single gaat zijn van een aankomend akoestisch album. Dit album zal van Kygo zelf zijn en je zal er Kygo’s kenmerkende productiestijl in herkennen.

7.  The Highest Of All  |  Dinand

Dinand Woesthoff, ook wel gekend als de artiest Dinand. Hij werd geboren op 6 september 1972 in Gorinchem (Nederland). Hij is actief als artiest sinds 1998 en maakt muziek in de genres Alternatieve rock en Poprock. Hij heeft zo’n vier jaar aan een nieuwe plaat gewerkt, wanneer hij het wilde uitbrengen, brak het coronavirus uit… Dinand, de voormalige zanger van Kane, heeft vorig jaar twee singles van de plaat uitgebracht. Hij besloot uiteindelijk wel om de rest nog eventjes voor zichzelf te houden. Dinand heeft aangekondigd dat hij zijn solodebuutplaat “Luck of Birth” op 14 mei zal verschijnen. De nieuwe single is nu te beluisteren.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is Magic van Nodisco. Nodisco is gecreëerd door Chris Toufexis. Hij is begonnen met het uitbrengen van muziek in 2019. Zijn nieuwe single genaamd ‘Fond’ is zijn vierde dit jaar. De eerste poging die Chris had ondernomen was een ‘mixtape’ met als titel ‘Who Knew I’ll Write Songs About You?’. Dit is een conceptrecord waarin negen nummers waarin een relatie van begin tot eind in chronologische volgorde word beschreven. De originele artiest waarvan het een cover is van ‘Magic’, is de artiest Coldplay. Het is een heerlijke track met elektronische drukke kant, maar ook heeft deze track een rustige kant.


Reageer en Win!!

Er zal een bepaald woord in het artikel staan dat ook moet voorkomen in jullie reactie.
Dit woord zal mooi moeten passen in je reactie, dus zal het je reactie goed moeten aanvullen.

Het woord van deze week is TWENTY
Een kleine hint:
Het woord van deze week zou iets te maken kunnen hebben met de eerste plaats van deze week.

De winnaar zal random gekozen worden en zal 50 belcredits winnen.
Om deel te nemen moeten jullie je antwoord plaatsen in de reacties.

De winnaar van vorige week is geworden…. -Robine!- . Gefeliciteerd!

Lijst met winnaars

1.  -Robine!-  |  TEASE  |  50 bc  –  Gefeliciteerd!!

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

hfiefinhezrih

30/04/2021, 20:30

Leuk artikel!

.Laraa.

26/04/2021, 22:20

Gefeliciteerd -Robine!-

marije145

25/04/2021, 20:42

twenty 4 seven I'm going home!

Nova

25/04/2021, 20:36

TWENTY FOR SECONDS TWENTY THOUSED ROULES FOR CORONA MADE IT A BAD YEAR ..

Esmee

25/04/2021, 20:35

Twenty One Pilots is een hele leuke band XDDD ik moet mee rnaar die mensies gaan luisteren

sem80014

25/04/2021, 20:35

Het engelse woord voor 20 is TWENTY

Desquit

25/04/2021, 20:35

ik luister vaak TWENTY one pilots

Lara:

25/04/2021, 20:32

Woehoeee, elke zondag om TWENTY uur een nieuwe Tease The Release!!

.Chloe

25/04/2021, 20:29

een vriend van mij is TWENTY jaar oud!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (2)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid