Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #30 ~ Week van Avicii
Ter ere van Avicii nemen we een duik in de grootste hits uit zijn carrière!

Lotsie

Muziek Wereld

19/04/2021, 20:15

4

3

Het is weer maandag en dat betekent tijd voor Medley Monday! Net als de voorbije weken ga ik op zoek naar de beste hits binnen een bepaald thema. En deze keer wordt het wel heel speciaal…

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Zoals je al wel gezien hebt, gaat vandaag de enige echt week van Avicii van start. Om zijn persoonlijkheid en muziek te eren, wijden we de hele week aan deze wereldwijde sensatie. Ook in Medley Monday zal het dus gaan over grote hits van Avicii. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

Wake me up - Avicii
Laten we beginnen met… Avicii! Dit is zijn allereerste wereldhit op zijn allereerste album: het bereikte nummer 1 in maar liefst 28 landen! Het bleef heel lang een succes en verscheen na zijn dood zelfs opnieuw eventjes in de lijst. In Alkmaar wordt dit lied steeds gespeeld na het scoren van een doelpunt in hun AFAS Stadion.

Het maken van deze hit duurde ook niet erg lang. Avicii ging langs bij Mike Einziger en begon met hem te experimenteren met wat muziek. Al na vier uur werd een mix bekomen tussen de genres EDM en country, de basis voor Wake Me Up was geboren, al had dit toen nog niet deze naam. Weer 8 uur later nadat ze de zanger Aloe Blacc gebeld hadden en hij langs kwam, waren ook de lyrics voor het nummer daar. Mike was er een enorme fan van, en dit bleek het publiek dus ook te zijn!

 

Waiting for love - Avicii

Op 22 mei 2015 werd een volgende, zoveelste hit uitgebracht: Waiting for Love. Dit is een samenwerking met de Nederlandse Martin Garrix. Eerst werd gedacht dat John Legend ook deel zou nemen en zou zingen, maar later bleek dat Simon Aldred dit zou doen. Hij is de leadzanger van Cherry Ghost.

In de videoclip wordt getoond hoe een vrouw op een nacht vertrekt uit haar huis en een man die dit ontdekt. Hij probeert haar terug te vinden binnenshuis, maar wanneer dat niets oplevert besluit hij op zijn scooter te vertrekken en naar haar op zoek te gaan op de vreemdste plekken: een brug, strand, bergen en bossen. Hij krijgt flashbacks naar de tijd met zijn vrouw en wanneer hij zonder resultaat naar huis terugkeert, wordt hij daar onthaald door zijn vrouw en toegejuicht als een echte beroemdheid. Zou jij dat ook willen wanneer je thuis komt na een lange dag school/werken?

 

SOS - Avicii

Helaas kwam er ook een eind aan zijn carrière. Tim Bergling maakte een einde aan zijn leven op 28-jarige leeftijd en liet hierbij heel wat onafgemaakte muziek achter. SOS is een van deze nummers, en werd later nog uitgebracht op het album vernoemd naar Avicii zelf: TIM. Ook SOS is een samenwerking met zanger Aloe Blacc (dezelfde zanger als in Wake Me Up). In het nummer horen we eigenlijk de noodkreet van Avicii, want er wordt duidelijk gemaakt dat hij rust moet vinden en het niet goed gaat met hem.

Kort na het schrijven van het lied beroofde hij zichzelf dus van het leven. Zijn vader wist te zeggen dat ze dit absoluut niet verwacht hadden, en het enige wat hen kon kalmeren zijn muziek en rust was. De artiesten die met Avicii samenwerkten besloten het voorbereide album af te maken en uit te brengen onder de naam TIM als eerbetoon aan Avicii, het resultaat ervan werd uitgebracht op 6 juni 2019.


Dit was het dan weer voor deze super speciale editie van Medley Monday deze week! Wat is jouw favoriete nummer van Avicii en wat heb jij van hem geleerd? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook niet te liken als je dit artikel interessant vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:44

Leuk Artikel

Marit

21/04/2021, 21:00

Hier is avicii!

Accalia

21/04/2021, 08:52

Wat een mooi eerbetoon 🥺❤️

.Laraa.

19/04/2021, 22:03

Wat een mooi eerbetoon aan Avicii! Eén voor één top nummertjes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid