Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #29
Deze week maken we er een muzikaal bloedbad van...

Lotsie

Muziek Wereld

12/04/2021, 20:15

4

4

Het is weer maandag en dat betekent dat het dringend tijd is voor Medley Monday! Ook deze week ga ik naar goede gewoonte op zoek naar enkele liedjes binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week maken we er een spetterende week van, met als thema bloed!

In My Blood - Shawn Mendes

Op 22 maart 2018 bracht de ondertussen wereldbekende Shawn Mendes dit lied uit. Het was het eerste nummer op zijn album dat dezelfde naam draagt als de artiest. De release van het lied werd aangekondigd door een verandering van een profielfoto op Instagram. Hierop waren dezelfde bloemen te zien als op de cover van het album. Al lijken bloemen misschien vrolijk te zijn, is het nummer dat niet helemaal. Shawn praat er namelijk over zijn angst om alleen te zijn. Hier komt hij overheen dankzij het maken van persoonlijke nummers als deze, geweldig toch?

Het lied zelf werd een groot succes, het bleef maandenlang in onze hitlijsten bengelen en dit niet op een lage plaats! In Nederland topte het op plaats 6, in België moest het nummer het met twee plekjes minder doen. Ook in de Verenigde Staten werd het beloond met een Grammy-nominatie voor Song of the year.

Later verscheen ook nog een Portugese versie van dit nummer, ter ere van het Wereldkampioenschap Voetbal in 2018 in Rusland. Helaas was het niet Portugal, maar Frankrijk dat won!

 

Young Blood - 5 Seconds of Summer

Ook onze volgende hit komt uit 2018, al doet de titel misschien vermoeden dat dit nummer jonger is! Dit is de grootste hit van deze Australische band in onze streken. Ook dit lied stond erg lang in de hitlijsten op een mooie vijfde plaats, en verschijnt sinds het uitbrengen van het lied ook in de jaarlijkse Top 2000!
 

Bloed, zweet en tranen - André Hazes

En ook André Hazes kennen we allemaal! In 2002 bracht hij dit nummer uit als laatste solo-single, samen met b-side “Ik hou van jou”. Het was er eentje met minder succes dan de voorbije singles, maar later kende het zijn ware faam. Het werd het nummer voor de aanleiding naar elke toernooi voor het Nederlandse elftal voetbal. Alweer is er sport mee gemoeid!


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete nummer in dit thema? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook zeker niet te liken als je dit een leuk artikel vond. Stay tuned, want volgende week komt misschien wel het meest speciale thema aan bod…

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:44

Leuk Artikel

.Laraa.

13/04/2021, 19:02

Oei, bloed. :S Wel weer een leuk artikel met leuke nummers! ;)

Accalia

13/04/2021, 15:15

Bloed :S Top artikel! :D

MatthiasV

12/04/2021, 20:24

Wat een geweldig artikel en fantastisch geschreven opnieuw! Hoe maak je al je artikels toch zo goed?

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid