Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Tease The release #7
Benieuwd naar de releases van deze week? Tease hier.

Accalia

Muziek Wereld

11/04/2021, 20:15

9

1

Het is weer zondagavond en dat betekent dat het weer tijd is voor Tease The Release! Tijdens deze show live op Leetmusic zal Keff de nieuwste releases draaien en zal erover gediscussieerd worden samen met twee luisteraars. Heb je het uurtje gemist en ben je benieuwd naar welke releases hij deze week heeft gedraaid? Lees dan zeker verder!


Hit van de week

I Met Him Last Night  | Demi Lovato & Ariana Grande

  • Na haar bijna fatale overdosis in 2018 brengt Lovato een album uit;
  • Nieuw album genaamd ‘Dancing With The Devil’;
  • Bevat verschillende singles en verschijnt deze week als vierdelige documentaireserie op YouTube;
  • In de documentaireserie vertelt Lovato over haar verslaving en afkicken;
  • Tot slot zingt ze uitgebreid over het album en nam ze ook het nummer ‘I Met Him Last Night’ op samen met collega zangeres Ariana Grande.

Nieuwe releases

1 –  Stay Mine  |  Timmy Trumpet & Afrojack

2 –  1 op 1  |  Kav Verhouzer

3 –  Geworden Wie Ik Ben  |  BENR

4 –  Seventeen  |  Krezip

5 –  James  |  Oscar and the Wolf

6 –  Deja vu  |  Olivia Rodrigo

7 –  Alles  |  Miss Montreal

8 –  Sorry I Missed Your Call  |  R3HAB, Fafag, DNF


Achtergrondinformatie releases

1.  Stay Mine  |  Timmy Trumpet & Afrojack

Timothy Jude Smith, beter gekend als Timmy Trumpet werd geboren op 9 juni 1987 in Sydney. Hij is een Australische dj en producer en maakt muziek in de genres Electrohouse, Psytrance en Hardstyle. Hij is actief sinds 2005. Nick Leonardus van de Wall, beter gekend als Afrojack werd geboren op 9 september 1987 in Spijkenisse in Nederland. Hij is een Nederlandse diskjockey en muziekproducten en is actief sinds 2007. Hij maakt muziek in het genre House. Na lang wachten is eht zover.. Een samenwerking tussen deze twee toppers! Beiden hebben ze opgetreden op ’s werelds grootse mainstages en dat terwijl ze een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van dansmuziek. Het nummer ‘Stay Mine’ begint met colle kloppende basakkoorden en een snelle opbouw van krachtige zang. Ook zitten er humeurige synths en subtiele jaren 80 drums in.

2.  1 op 1  |  Kav Verhouzer

Kav Verhouzer is ook wel gekend van de track ‘Stap Voor Stap’. Dit nummer was een samenwerking met Sjaak en is uitgekomen in 2018. In het lied ‘1 op 1’ willen hij laten zien wat liefde is. De track is toch wel behoorlijk populair op TikTok, de vraag is… heb jij er al eens op gedanst? Ook klinkt het behoorlijk Cathy aangezien de tekst zich meermaals herhaald.

3.  Geworden Wie Ik Ben  |  BENR

BENR is een muzikaal duo afkomstig uit Nederland, bestaande uit de leden Bart Maessen en Robin Zomer. De artiesten hebben elkaar 15 jaar geleden leren kennen en maken sinds 2017 parodieën en covers of vertalingen van bestaande liedjes. Een aantal voorbeelden zijn Smoorverliefd van Snelle, Anyone van Justin Bieber en nog veel meer. Buiten het coveren van liedjes, maken ze ook eigen liedjes, een voorbeeld daarvan is de nieuwe release ‘Geworden Wie Ik Ben’. Voor wie naar Qmusic luistert, heeft ze waarschijnlijk al eens voorbij horen komen, het muzikale duo BENR. In samenwerking met Qmusic maakt dit muzikaal duo elke week een Nederlandse versie van een Engelstalig nummer uit de Top 40. In dit nummer vertalen ze de tekst naar een volwaardig Nederlands nummer. Nadat de Ierse band “The Script” de cover van ‘The Last Time’ van de Script zelf liet horen, was Kar Merckx zo enthousiast dat hij de BENR-leden persoonlijk heeft uitgenodigd. Ze zouden samen het nummer opvoeren in een uitverkochte Ziggo Dome. Helaas stak Corona er een stokje voor en spatte de droom uiteen. Hopelijk kunnen ze op een later moment dit spetterend optreden opvoeren. In de tussentijd heeft het duo kunnen werken aan nieuwe nummers en daar is ‘Geworden Wie Ik Ben’ uitgekomen. De nieuwe single gaat over volwassen worden en terugkijken op alles wat je hebt meegemaakt.

4.  Seventeen  |  Krezip

Krezip is een muziekband dat afkomstig is uit Nederlands Tilburg. De band bestaat uit 6 leden. De leden zijn; Jacqueline Govaert (Zang), Anne Govaert (Gitaar), Joost van Haaren (Bas), Annelies Kuijsters (Toetsen), Jan Peter Hoekstra (Gitaar) en tot slot Bram van den Berg (Drums). De band is actief was actief in de jaren 1997-2009 en is terug van weggeweest sinds 2019. Ze maken muziek in de genres Rock en Pop. Na een afwezigheid van 10 jaar is de band teruggekeerd voor een optreden op Pinkpop en een concertreeks in de Ziggo Dome. Ook maakte Krezip de plaat ‘Sweet High’. Na een tijdje stil gezeten te hebben verscheen eerder dit jaar de single ‘You Are Not Alone’. Tijdens het schrijven van het nummer ‘Seventeen’ kregen de bandleden het gevoel event te kunnen ontsnappen van de werkelijkheid. Nu dat Covid-19 onze vrijheid heeft overgenomen heeft de band zich kunnen focussen op het nummer.

5.  James  |  Oscar and the Wolf

Oscar and the Wolf is een electropopact afkomstig uit het Belgische Gent. De groep bestaat uit de leden Max Colombie (Zang), Ozan Bozdag (Bas/elektronica), Jasper Bullynck (Gitaar) en Claudio Arduini (Drums). De band is actief sinds 2010 en maakt muziek in de genres Electropop, Dreampop, Indie en Barokpop. Oscar and the Wolf keert na driejaar terug met nieuwe muziek. In 2017 brachten ze een tweede album uit en een jaar later een aantal singles. Nu is de act bezig met de single ‘James’, deze zal waarschijnlijk een voorproefje zijn voor het derde album. Dit nummer duurt meer dan vijf minuten en de zanger van de groep (Max Colombie) schreef het in zijn eentje.

6.  Deja vu  |  Olivia Rodrigo

Olivia Isabel Rodrigo, beter gekend als Olivia Rodrigo werd geboren op 20 februari 2003 in Temecula (plaats in de Amerikaanse staat Californië). Ze is actief als zangeres sinds 2015 en zingt in het genre Pop. In het begin van dit jaar heeft ze haar grote doorbraak beleefd met haar debuutsingle ‘Drivers License’. Dit nummer verbrak verschillende records en is in verschillende grote hitlijsten op nummer één beland. Rodrigo heeft aangekondigd dat haar debuutalbum in mei zal verschijnen. Het nummer ‘deja vu’ zal haar tweede single zijn. Ze schreef het samen met Daniel Nigro, ook voor het nummer ‘Drivers License’ heeft ze met hem samengewerkt. In het lied zal ze zingen over haar ex die dezelfde dingen doet als wat hij deed met haar tijdens de relatie.

7.  Alles  |  Miss Montreal

Miss Montreal is een Pop en Rock band dat afkomstig is uit Nederland. De huidige bandleden zijn Sanne Hans (Zang), Kobus Groen (Basgitaar & Achtergrondzang), Michi Schwiemann (Gitaar), Thijs Rensink (Drums) en Peter Hendriks (Toetsen). De band is actief sinds 2008 en maakt muziek in de genres Pop en rock. Na deelname aan ‘Beste Zangers’ heeft de zangeres van de groep besloten met haar mededeelnemers Suzan & Freek samen de studio in te duiken. Na zwoegen en zweten kwam er het nummer ‘Alles’ uit voort. Hans omschrijft Suzan & Freek op Instagram als “de leukste en meest getalenteerde lieverds”. Na deelname aan het programma kregen ze een klik en ging het schrijven heel natuurlijk. In de uiteindelijke versie van het nummer mocht Suzan piano spelen.

8.  Sorry I Missed Your Call  |  R3HAB, Fafaq, DNF

Fadil EL Ghoul, beter gekand als R3HAB werd geboren op 2 april 1986 in Den Bosch in Nederland (Noord Brabant). Van origine is hij van Marokko. Hij is DJ, record producer en Remixer. Hij is actief sinds 2008, maakt muziek sinds 2008 en dat in de genres Electro house, Progressive house, Big room house en nog veel meer! Mateusz Borowicz, beter gekend als Fafaq is DJ en producer. Hij maakt muziek in de genres Electro, House en Progressive trance. Hij is afkomstig van Polen. DNF is een DJ en muziekproducer. Hij is actief sinds 2015 en levert constant liedjes. Deze liedjes laat hem de harten van luisteraars en clubgangers in Polen veroveren. DNF is één van de meest herkenbare artieste van het land dankzij verschillende toneelstukken op YouTube en Spotify. In deze dance plaat hoor je letterlijk de tekst ‘Sorry, I missed your call’ (2x), I was Dancing to the ringtone. Helaas is er weinig terug te vinden over deze track.


Remake/cover van de week

De cover van deze week is I Can See Clearly Now van Duguneh. Duguneh Juwara, beter gekend als Duguneh (artiestennaam). Hij is een Nederlandse-Gambiaanse dj en muziekproducer. Hij is actief sinds 2010 en zijn muziekstijl is geïnspireerd door zijn Afrikaanse roots. In deze muziek mengt hij Afrikaanse klanken in elektronische dansmuziek. Hij heeft een cover gemaakt van ‘I Can See Clearly Now’. Het is een cover van het de wereldhit dat is uitgebracht door de ondertussen overleden Johnny Nash komende uit 1972. Ook hebben latere covers van Lee Towers uit 1982 en Jimmy Cliff uit 1994 de Nederlandse hitlijsten bereikt. Tijdens het produceren van de cover van ‘I Can See Clearly Now’ is de originele artiest overleden; Voor dit lied werkte de artiest samen met een Duitse collega Crystal Rock en werd ingezongen door Mike Ruby, hij is een Canadese singer-songwriter. De gitaarmuziek werd gedaan door YouTuber Guus Dielissen.


Maak het verhaal af

Het is tijd voor een competitie! Het begin van het verhaal is geschreven door de Deejay.

Verhaal
Op een zonnige zondagavond zaten Keff en een mysterie dj samen naar Leetmusic te luisteren. Samen met de draaiende dj was het een feestje en hebben ze wat af gelachen.
Alleen… toen het afgelopen was zat hun dwars, want zij misten wat.. Maar wat? Zoiets als de slagroom op de cake, de mayonaise bij de friet.


Marije145: Even later kwamen ze erachter dat ze maar met z’n 3en in de kamer stonden. Ze keken maar wat om hun heen en zongen mee op de muziek. Maar na 5 min nadenken wisten ze wat ze misten! Doordat ze zo aan het meezingen waren hadden ze niet door dat iedereen weg gegaan was. Hoe leggen we dit uit aan het beheer?

Microsoft1990: Keff wist dat hij dit moest gaan vertellen, maar durfde niet. Dus hij besloot om een zogenaamd feestje te geven in de Leet-Efteling samen met het Radio beheer. Al snel was het een gezellig sfeer. Alleen… Stiekem… toen Devona even niet keek deed Keff wat in haar drankje. Daarna besloot Keff te vertellen dat hij had gezongen op de radio. De volgende dag: ……

Judy (Sunset!): De volgende dag was Devona niet meer haarzelf door het drankje en spoorde ze iedereen aan om te gaan zingen op de radio en er een gezellige boel van te maken er werden heel veel nieuwe zangtalenten ontdekt. de radio was niet meer hoe het eerst was maar een echte talentenshow. zelfs bekende artiesten hoorde van de gouden keeltjes en wilde graag nummers met ze gaan opnemen maar het ging niet zoals gepland, maar… met wie?

Merel (Livia.): De weken gingen voorbij, Er bestond een eigen talente programma. Met Keff en de mysterie dj in de jury. Het programma verliep als een ster door de lucht! Het verliep als een speer door Nederland! Maar toen kregen ze een bericht van het beheer.. Waar iets vreselijks instond... Maar wat?

-District: er stond: Het gaat slecht met Leetmusic... Bijna niemand gaat meer naar de events. We moeten zorgen dat leetmusic niet meer op een kippenhok lijkt maar terug de oude wordt. Anders zal LeetMusic verdwijnen... Wat nu?

Merel (Livia.): Wat nu? Het beheer besloot om er een echt radio zender van te maken, maar Keff en de mysterie dj vonden het een grote stap. Het beheer besloot iets heel anders....

Vul aan…

Nu is het aan jullie om het verhaal aan te vullen. Het is de bedoeling dat jullie een vervolg schrijven dat bestaat uit 3 a 5 zinnen. Het vervolg moet uiteraard in het thema Tease The Release zijn. Het winnende vervolg zal aan het bestaande verhaal toegevoegd worden.
Om deel te nemen moeten jullie het verhaal plaatsen in de reacties

Veel succes!


Dat was Tease The Release voor deze week! Benieuwd naar welke releases Keff volgende week zal draaien? Luister dan zeker zondag van 20-21 naar Tease The Release!

Jesse.

12/04/2021, 16:30

Mooie artikel :)

.Laraa.

12/04/2021, 12:22

Weer een top artikel!

Hades

12/04/2021, 10:13

Leuk artikel! :)

microsoft1990

11/04/2021, 20:42

Wat nu? Leetmusic was ten einde te raad maar toen gebeurde er iets wat niemand had verwacht leetmusic werd opgekocht door het bekende attractiepark leetefteling dit was het moment waarop de radio weer opnieuw leven in werd gebracht want ja iedereen was door het dolle heen want de event,s werden alsmaar groter ook wonnen de mensen meerdere prijzen zo konden mensen tijdens de uurtjes gezellig het park binnen waar de dj,s jou welkom heette in het sprookjesachtige park en zo bestond leetmusic nog lang en gelukkig leetmusic laat je verwonderen

Desquit

11/04/2021, 20:32

Het beheer besloot iets heel anders. Ze schakelde het hele team in om op zoek te gaan naar nieuw talent. LeetMusic werd langzaam weer terug de oude en met het nieuwe talent kregen iedereen weer opnieuw motivatie, maar plottwist.... Keff werd plots wakker en kwam erachter dat het een nare droom was...

marije145

11/04/2021, 20:29

Het beheer besloot om een nieuwe start te gaan doen en alles te vergeten! alle dj's vonden het een goed idee en gingen weer gezellige uurtjes draaien! en toen was het verhaaltje afgelopen en ging het beheer in winterslaap! WHHAHAHAH

Nova

11/04/2021, 20:29

Ze besloten om het een Radio te maken voor alleen Nederland, Niet veel later ging Belgie vragen of ze er ook naar mochten luisteren. Zo was iederen tevreden en was LeetMusuc blij met hun presetatie!

Sunset!

11/04/2021, 20:24

Ze besloten de radio toch maar klein en gezellig te houden alle DJ's werden bij elkaar geroepen. Er kwam een nieuwe start alle DJ's vulde de radio en er onstonden nieuwe shows. Leet werd weer gezellig vol met leuke luisteraars, uurtjes en events. Het begin van een sfeervolle radio.

Keff

11/04/2021, 20:20

livia.: Wat nu? Het beheer besloot om er een echt radio zender van te maken, maar Keff en de mysterie dj vonden het een grote stap. Het beheer besloot iets heel anders....

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid