Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #28
Deze week is het tijd om te bewegen op de nummers in het thema sport!

Lotsie

Muziek Wereld

05/04/2021, 20:15

4

3

Het is maandag, en ook deze week betekent dat tijd voor Medley Monday! Naar goede gewoonte ga ik weer eens op zoek naar een aantal hits binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week is het tijd om te bewegen, met enkele nummers binnen het thema sport!

Hear That Sound - Natalia

In 2018 werd door de Vlaamse zangeres Natalia het nummer Hear That Sound uitgebracht. Er werd dat jaar geen officieel supporterslied voor het wereldkampioenschap voetbal uitgebracht, tot spijt van de voetbalfans. In samenwerking met Q Music werd hierop gereageerd met het uitbrengen van een onofficieel nummer, waarin “Tuna Tembea” de belangrijkste zin is.

Dit betekent “We doen het samen”, wat gelijkt op het voor de Rode Duivels welbekende “Tous ensemble”. Winnen doen we samen, en verliezen (al was het bijna niet zo voor de Belgen) dus ook!

 

This Used to Be My Playground - Madonna

In 1992 werd dit nummer geschreven en opgenomen door Madonna. Het werd een single die moest dienen voor de film A League of Their Own, waar ze zelf actrice was samen met bijvoorbeeld Tom Hanks. In veel landen werd het een succesfilm, en dus kon Madonna’s nummer hier wat van meepikken: in de Verenigde Staten bereikte het zelfs de eerste plaats.

Het lied is een ballad geworden waarin ze een belangrijke plek uit het verleden beschrijft. Dit zie je in de videoclip doordat er door een fotoalbum gebladerd wordt. Op elke pagina staat Madonna te zingen, gecombineerd met beelden uit de film. Hoewel het een succeslied was, werd het niet uitgebracht op het album dat bij de film hoorde. Het was pas in 1995 dat het op het verzamelalbum Something to Remember verscheen. Dit sluit perfect aan als je weet dat het lied over herinneringen aan het verleden gaat!

 

Shut Up + Dance - Walk the Moon

En ook dit nummer past perfect in het rijtje. Een aantal weken geleden gingen we namelijk dansen tijdens Medley Monday, en ik kon er geen genoeg van krijgen! Daarom dus dit lied. Het werd geschreven door Ben Berger en Ryan McMahon, die beide leden zijn van de Amerikaanse pop rock band Walk the Moon.

De leider van deze groep, Nicholas Petricca ging ooit naar een nachtclub in Los Angelas, waar hij door zijn vriendinnetje verzocht werd om te dansen. Hij gaf hier zelf de betekenis aan om je zorgen even te laten vliegen en plezier te maken. Deze ervaring is duidelijk verwerkt in de titel van het nummer. En dan nu allemaal zwijgen… en dansen!


Dit was Medley Monday alweer voor deze week! Wat is jouw favoriete nummer gelinkt aan het thema sport? Laat het weten! Vergeet ook zeker niet te liken als je dit een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:44

Leuk Artikel

.Laraa.

07/04/2021, 20:04

Deze artikelreeks bewijst weer eens dat muziek echt over alles kan gaan! Mooi artikel. :)

Fleece

06/04/2021, 18:35

K'NAAN - Wavin' Flag is mijne toch wel. Leuke info Lotsie! :)

@Kijara.

05/04/2021, 21:34

Oehh! Weer zo'n leuk artikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid