Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #27
Deze week is het tijd om wat motivatie te krijgen!

Lotsie

Muziek Wereld

29/03/2021, 20:15

4

3

Het is weer maandag en dat betekent tijd voor Medley Monday! Ook deze week ga ik gewoontegetrouw op zoek naar een aantal geweldige nummers binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Omdat we ondertussen al meer dan een jaar in deze gekke corona situatie zitten, is het tijd voor wat motivatie, bij deze een aantal liedjes die je mood helemaal boosten!

Save the World - Swedish House Mafia

Dit lied kennen we allemaal wel! Gezongen door John Martin werd het in 2011 uitgebracht als digitale plaat. Omdat het om een house nummer gaat, is het uiteraard heel dansbaar! Het behaalde dan ook vlotjes nummer 1 op de Hot Dance Club Songs in de Verenigde Staten.

In het lied wordt de vraag gesteld wie de wereld zal redden, met als antwoord “wij”. Zeer toepasselijk dus! Wij zijn het die de wereld zullen redden van de huidige corona crisis!

 

Skyscraper - Demi Lovato

Nog een bekende naam op het podium! Het nummer “Skyscraper” is de lead single op haar album Unbroken, net als Save the World uitgebracht in 2011. Het nummer is geschreven op basis van een foto van een apocalyps waarin de wereld vernield was en slechts één wolkenkrabber overeind wist te blijven. Het was voor Demi Lovato heel emotioneel om dit nummer in te zingen, omdat ze het verhaal kon linken aan haar mentale problemen waarvoor ze behandeld werd.

Toen ze deze hulp gehad had, zong ze het lied nog eens in, maar hield de oude versie omdat die symbolisch meer betekenis had. Het lied gaat dan ook over sterk in je schoenen staan en in jezelf geloven. Nog eens zo’n mooie boodschap! Voor wie deze boodschap in een andere taal wil horen, dat kan: er is namelijk een Spaanse versie “Rascacielo”.

 

You’re beautiful - James Blunt

You’re beautiful, it’s true! In 2005 bracht James Blunt deze hit uit. Oorspronkelijk werd eigenlijk helemaal niet verwacht dat deze creatie zo bekend zou worden. Zijn vorige single “High” was namelijk totaal geen succes waardoor beslist werd zijn nieuwe liedje enkel in het Verenigd Koninkrijk uit te geven.

Dit bleek een slechte keuze te zijn, want de boodschap om van jezelf te houden die in het lied verstopt zat ging viraal en wordt vandaag de dag nog regelmatig gespeeld! Het werd enkele maanden later dan ook in de andere landen van de wereld uitgebracht. Geloven in je eigen kunnen is dus de boodschap, geef de moed niet op!


Dit was het alweer voor deze editie van Medley Monday! Welk nummer geeft jou motivatie om goed aan je dag te beginnen? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook niet te liken als je dit artikel leuk vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:45

Leuk Artikel!

hfiefinhezrih

05/04/2021, 01:24

Leuk artikel!

.Laraa.

30/03/2021, 12:55

Dit is wat we nodig hadden! Leuk artikel. :)

JariBeat

29/03/2021, 20:17

Pareltje weer lotte! M'n moeder is ooit eens naar een concert geweest van James Blunt ze was er helemaal weg van! Momenteel heeft Alesso - Leave A Little Love mij enorm veel motivatie. Gewoon door die goeie beat in combi met die top vocals!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid