Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #26
Deze week is het tijd om te bewegen op de beste dansplaatjes!

Lotsie

Muziek Wereld

22/03/2021, 20:15

6

4

Het is weer maandag en dat betekent tijd voor Medley Monday! Ook deze week ga ik net als anders op zoek naar leuke liedjes binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Vandaag is het tijd om te swingen met de beste dansnummers. 5, 6, 7, 8: daar gaan we!

Dancing Queen - ABBA

Beginnen doen we met een knaller uit 1976! Wist je al dat de werktitel van Dancing Queen “Boogaloo” is? De werkversie was geïnspireerd op het dansritme van Rock Your Baby van George McCraes en ontstond in hun zomerhuisje op 30 kilometer van Stockholm. Hier hadden ze een piano en oude gitaar tot hun beschikking, die gebruikt werd om er inspiratie op te doen en liedjes te componeren.

In een interview verklaarden de leden van ABBA dat ze op voorhand al aanvoelden dat dit nummer een hit zou worden. En raad eens… dat werd het ook! Dit lied van ABBA is ongetwijfeld de grootste hit van deze Zweedse popgroep. Het bereikte dan ook in maar liefst 15 landen de nummer 1 in de hitlijsten! 

 

Dance Monkey - Tones and I

En ook dit is er eentje om op te dansen. Het lied maakt deel uit van Tones and I’s debuut-ep “The Kids Are Coming” en praat meteen over de verwachtingen die fans hebben van hun idolen in de muziekwereld. 

Ook dit was een succesplaatje - blijkbaar dansen we allemaal heel graag! - en dat bleek wanneer het in 2020 het record afnam van Davina Michelle, wat betekende dat zij de single had die het langste nummer 1 bleef in de hitlijsten, dit als vrouwelijke artieste zijnde.

 

Just Dance - Lady Gaga

Deze titel kennen we uiteraard allemaal van de razendpopulaire dansgame, maar wist je ook al dat dit het debuutnummer van Lady Gaga is? Hiervoor werkte ze samen met Colby O’Donis en Akon, die ook als achtergrondzanger aan het werk ging.

In het begin had haar lied niet zo veel succes als je misschien zou verwachten. Daarom werd het later nog een keer uitgebracht, waarna het wel succes boekte. Sindsdien heeft Lady Gaga een hele carrière opgebouwd en intussen is ze zelfs een wereldster geworden. Laat je hoofd niet hangen bij een tegenslag is hier de ultieme boodschap!


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete dansnummer? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook zeker niet te liken als je dit een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:45

Leuk Artikel

hfiefinhezrih

25/03/2021, 19:07

Leuk artikel!

Jesse.

24/03/2021, 14:23

Poah wat is dancing queen toch een knaller van een meezinger :D

Roselique

24/03/2021, 09:40

Tijd om te swingen! ;DD

.Laraa.

22/03/2021, 21:30

Dit is wat we kunnen gebruiken op een maandagavond! :)

Accalia

22/03/2021, 20:38

Dance dance... DANCE!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid