Nu LIVE Snorrehond
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #25
Deze weken is het tijd om wat Grammy's uit te delen!

Lotsie

Muziek Wereld

15/03/2021, 20:15

6

2

Het is weer maandag, en dat betekent tijd voor Medley Monday! In deze reeks ga ik wekelijks op zoek naar een aantal leuke nummers binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Omdat vandaag de Grammy’s plaatsvonden, is het thema van deze week heel toepasselijk: de Grammy Awards!

Bad Guy - Billie Eilish

De grote winnares op de Grammy’s vorig jaar was toch echt wel Billie Eilish: ze raakte genomineerd in de vier hoofdcategorieën, om ze vervolgens allemaal te winnen! De “Record of The Year” ging naar haar nummer Bad Guy, dat op haar prijswinnende album “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” te vinden is. In het lied speelt ze met haar geliefde door te grappen over zijn karakter, en dat van haar stoer over te laten komen.

 

Old Town Road - Billy Ray Cyrus & Lil Nas X

Dit lied was ook een echte hit en won de Grammy’s voor Best Pop Duo/Group Performance en Best Music Video. Wist je al dat de beat gekocht is van een Nederlandse producer, namelijk YoungKio? Hij had deze beat gemaakt en op een website te koop gezet, later werd deze dus door Lil Nas X gekocht en gebruikt voor het nummer.

Bij de release in 2018 kende het lied weinig succes, maar de populariteit ervan steeg enorm in 2019, net als bij TikTok het geval was. Uiteindelijk leverde dit dus een nominatie op voor de Grammy Awards in 2020. Hier performden Billy Ray Cyrus en Lil Nas X hun creatie samen met BTS, wat een vrolijk resultaat opleverde. Eerder had RM, lid van BTS, al met hen samengewerkt om de versie “Seoul Town Road” te vormen. Dit keer mocht de volledige groep deelnemen aan het feestje.
 

Stay With Me - Sam Smith

Sam Smith werd in 2015 bekroond met de “Best Record Award”. Het jaar voordien kwam het nummer op 14 april 2014 uit. Als singer-songwriter schreef hij uiteraard zelf ook mee aan dit pareltje, wat zijn minst meer dan verdiend maakt! Ook Petty en Lynne hebben geholpen bij het maken van het lied, omdat zij eerder al Petty’s nummer “I Won’t Back Down” hadden verzorgd. Hier haalde Smith zelf zijn inspiratie uit om het nummer te maken en uit te brengen.

Wat is jouw favoriete lied dat de artiest een Grammy-overwinning bezorgde? En wie is jouw favoriete genomineerde artiest dit jaar? Laat het weten in een reactie!


Dit was Medley Monday alweer voor deze keer. Vond je het een leuk artikel? Vergeet dan zeker niet te liken!

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:46

Leuk Artikel

Roselique

19/03/2021, 19:33

Weer zo'n heerlijk artikeltje!

hfiefinhezrih

19/03/2021, 17:58

Leuk Artikel!

Marit

17/03/2021, 21:49

Wat een leeuk artikel Lotsie!

@Kijara.

16/03/2021, 15:20

Oehh leuk leuk :)

.Laraa.

16/03/2021, 11:06

Weer een top artikeltje!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid