Nu LIVE Judith
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #23
Deze week eren we de Nederlandse taal met enkele covers uit eigen regio!

Lotsie

Muziek Wereld

22/02/2021, 20:15

5

3

Het is weer maandag, en ook deze week betekent dit Medley Monday! In deze reeks ga ik wekelijks op zoek naar enkele topnummers binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week test ik jullie talenkennis, want we bekijken een aantal nummers die een vertaling hebben ondergaan naar onze eigen taal: het Nederlands.

Skwon Meiske - Niels Destadsbader

Dit lied, gezongen in het West-Vlaams door Niels Destadsbader en geschreven samen met Miguel Wiels, die ook al vele nummers voor K3 op zijn naam heeft staan. Onder de naam Niels & Wiels brachten ze wekelijks een cover op Q Music Vlaanderen, waarvan dit er dus eentje is.

In het lied wordt gezongen over Niels die verliefd is op een meisje, maar hier eigenlijk niet voor kan gaan aangezien ze maar zestien jaar oud is. Weet je wat nou net zo verbazend is? Toen vorig jaar bekend raakte dat het nummer over een vriendin ging die hij al een lange tijd kende, bleek dat zij toen de leeftijd van zestien jaar droeg. Had jij dit verwacht?

 

Zij gelooft in mij - André Hazes Jr.

Deze zanger kennen we natuurlijk allemaal wel. Wist je al dat dit lied een cover is van het Engelse “She believes in me” van Steve Gibb, wat al werd uitgebracht in 1978. Hij schreef zelf de Nederlandse tekst die vertelt over het hebben van vertrouwen in je partner.

Er wordt echter ook gezongen over een ander standpunt, namelijk het hebben van een andere partner. Dit bleek achteraf ook voor hem het geval te zijn: het zou om een tweede vrouw genaamd Ellen gaan. Verder kwam het lied voor in een documentaire van John Appel en zelfs in een knakworstjesreclame, geweldig toch?

 

Dromen zijn bedrog - Marco Borsato

Ook dit nummer is een cover, van de Italiaan Riccardo Fogli nog wel! Het lied werd de eerste single op Marco’s allereerste Nederlandstalige album vernoemd naar zichzelf. Dit lied is een eigen versie van het Italiaanse “Storie di tutti i giorni”, de taal waar hij eerst ook in zong.

Dit had echter weinig succes en dus werd hem aangeraden over te schakelen op het Nederlands. Vandaag de dag is hij niet meer weg te kennen uit de Nederlandse muziekindustrie, dus voor hem was dit ongetwijfeld een goede beslissing. Vind jij dit ook?


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete Nederlandse cover? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook zeker niet te liken als je dit een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:47

Leuk Artikel!

Marit

11/03/2021, 19:23

Leuk artikel!

Keff

02/03/2021, 12:34

MAAR ZEI GELOOFD IN MIJ!!!

@Kijara.

23/02/2021, 00:09

- Ei wuk peisje, moestje gie skwon meiske nu mee mie, binn een joar of drie......👶🏼🥰 - Want zij gelooft in mij, zij ziet een toekomst voor ons allebei. Ze vraagt me nooit maak jij voor mij eens vrij, want ze weet dit gaat voorbij💔😞 - De meeste dromen zijn bedrog maar als ik wakker word naast jou.... JAAA DAN DROOM IK NOG🥺💤

.Laraa.

22/02/2021, 20:34

Wow, ik wist niet dat 'Dromen zijn bedrog' eerst een versie in het Italiaans had! :O Weer een top artikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (2)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid