Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #21
Deze week wanen we ons in Avatar, met als thema de vier elementen!

Lotsie

Muziek Wereld

08/02/2021, 20:15

7

2

Het is weer maandag, en dat betekent tijd voor Medley Monday! Ook deze week ging ik op zoek naar een aantal nummers die binnen hetzelfde thema behoren.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. Benieuwd welke liedjes het geworden zijn? Lees dan zeker verder.

Hwaa - (G)i-dle, Dimitri Vegas & Like Mike

We zetten in met een nummer dat ik persoonlijk geweldig vindt. Het originele nummer van de meidengroep (G)i-dle, Hwaa (wat vuur betekent), werd geschreven door lid en rapper van de groep Soyeon. Ze haalde hiervoor haar inspiratie toen een ander lid sprak over “winter girl”, wat haar deed denken aan een vrouw die vastzit in de winter. Dit is dan ook waar het lied over gaat.

Afgelopen vrijdag werd het in de mix gegooid door het Belgische DJ-duo Dimitri Vegas en Like Mike, wat een enorm dansbaar resultaat opleverde. Wie weet komen er wel nieuwe samenwerkingen tussen de twee!

 

Breathe on Me - Britney Spears

We gaan verder met lucht, iets dat we natuurlijk allemaal nodig hebben. Dit nummer verscheen op haar album In The Zone, maar wist je al dat het eigenlijk als single released zou worden? Dit was echter niet mogelijk doordat ze haar knie blesseerde bij het opnemen van de clip, waardoor de opnames niet konden doorgaan en het feest dus werd afgeblazen.

In de lyrics zit mogelijks ook een verwijzing naar een film uit 1944: To Have and Have Not. Er wordt namelijk verwezen naar hoe je kan fluiten, met woorden die overeenkomen met deze uit de film. Wat denk jij? Is dit waar of niet?

 

Earth Song - Michael Jackson

Dit is een topschijf die iedereen wel kent. Op het album HIStory vertelt hij in dit nummer over hoe de aarde eruit ziet wanneer deze vernietigd is door de mensen. Hiermee toont het de milieuvervuiling die tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar op onze planeet.

De clip toont zelfs een scène over de oorlog die in Bosnië plaatsvond. Deze werd echter niet daar opgenomen, doordat het dreigende gevaar te groot was. Als alternatief koos men voor Kroatië om de situatie in het buurland te tonen. Jackson probeerde gedurende zijn ganse carrière duidelijke boodschaoppen over te brengen met zijn nummers, dit is er dus zeker een goed voorbeeld van.

 

Walk on Water - Milk Inc.

We sluiten af met een duik in het water… of toch niet! Milk Inc. slaagde erin te kunnen lopen op dit water, en voor deze prestatie behaalde ze hun eerste nummer 1-hit in Vlaanderen en braken ze ook door in Nederland. Milk Inc. zelf bestaat uit zangeres Linda Mertens (ze is de meest recente zangeres van de groep), en de producers Filip Vandueren en Regi Penxten, waarvan we deze laatste ongetwijfeld allemaal kennen door zijn talrijke hits over zowel België als Nederland. Ook dit was een succesvolle samenwerking die hij met veel plezier aanging!


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete element: water, aarde, vuur of toch maar lucht? Laat het weten! Vergeet ook zeker niet te liken als je het een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:48

Leuk Artikel

Marit

11/03/2021, 19:26

Top artikel!

Hades

18/02/2021, 17:03

Leuk Artikel!

Sydney

09/02/2021, 18:47

Wat een tof artikel en een super leuk thema!

.Laraa.

09/02/2021, 17:50

Weer een top artikeltje!

@Kijara.

09/02/2021, 11:21

Ehhh minecraft blokjesssss c:

Accalia

08/02/2021, 20:18

WALK ON WWAATTEERR !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid