Nu LIVE Judith
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #20
Deze week bestuderen we onze handen met een aantal leuke liedjes in dit thema!

Lotsie

Muziek Wereld

01/02/2021, 20:15

8

2

Ja hoor! Het is alweer maandag 20:00, een moment waar we allemaal naar uitkijken, want dit moment betekent dat het tijd is voor Medley Monday! In deze reeks ga ik wekelijks op zoek naar nummers binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week hang ik de handige Harry uit, want ik ben op zoek gegaan naar enkele songs binnen het thema handgebaren. Benieuwd? Lees dan zeker verder om te zien welke nummers het artikel gehaald hebben.

Peace - Taylor Swift

Peace is een nummer dat geschreven werd voor het album Folklore, dat gemaakt werd tijdens de corona pandemie. Heel wat nummers op het album schreef ze zelf, anderen werden dan weer geschreven in samenwerking met andere artiesten, ze maakte onder andere het nummer “Exile” samen met Bon Iver. Dit gebeurde natuurlijk allemaal vanuit huis. Peace is het vijftiende nummer op het album, en werd gevormd tot wat het nu is door Swift zelf, en producer Dessner. Het genre van dit nummer is Indiefolk, wat uiteraard te koppelen is aan de naam van het album: Folklore.

 

Perfect - Ed Sheeran

Wat doe je als je aan het genieten bent? Precies, je laat met een simpel handgebaar weten dat het geweldig is. Perfect dus, net als het gelijknamige nummer van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran.

Wist je al dat dit lied geschreven is voor zijn vriendin, Cherry Seaborn? Hij wilde namelijk een nummer schrijven waardoor mensen zijn muzikale talenten zouden aanzien. Vind je dat dit lied emotioneel is enkel bij het luisteren alleen? Dan zal je het nog meer raken dat het violenwerk op de achtergrond uitgevoerd is door Ed’s broer Matthew op vraag van hun grootmoeder. Het was immers haar laatste wens haar kleinzonen samen te zien werken. Ontroerend, of niet soms?

 

High Five - Sigrid

High Five! Dit nummer gezongen door de Noorweegse Sigrid werd een succes in verschillende landen, dus daar mag op geproost worden! Dit liedje is de tweede single op haar EP Raw, waarvan het andere nummer dezelfde titel draagt als die van het mini-album. Ze gaf hierdoor een aantal concerten in Europa, met als hoogtepunt misschien wel zingen in het voorprogramma van Maroon 5 en George Ezra, die we natuurlijk allemaal kennen door hun talloze hits! Wie weet wordt ze binnenkort wel wereldberoemd!


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete gebaar… of nummer in dit thema? Laat het weten! Vergeet ook niet te liken als je dit een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:49

Leuk Artikel :)

virtualic

21/12/2021, 12:09

leuk artikel weer

Marit

11/03/2021, 19:26

Lekkere nummers!

hfiefinhezrih

06/02/2021, 13:25

tof artikel! <3

.Laraa.

02/02/2021, 22:58

Februari begint met een stevige portie muziek. Stuk voor stuk top nummertjes! :)

Accalia

02/02/2021, 13:51

'Perfect'... Romantische sfeer :D

Sydney

01/02/2021, 23:06

Wat een leuk artikel weer! Mijn favoriete nummer in dit thema is dan toch wel Peace van Taylor Swift :)

@Kijara.

01/02/2021, 23:01

Wat een leuk artikeltje :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid