Nu LIVE Romyy
Luisteraars
Huidig nummer
Het Nostalgische Uurtje #5
Voor deze laatste editie blikken we terug op de voorbije besproken jaren!

Lotsie

Muziek Wereld

03/02/2021, 20:15

9

2

Het is alweer woensdag en dat betekent tijd voor Het Nostalgische Uurtje. In deze reeks blik ik terug op de afgelopen show van onze enige echte DJ Daisy, met muziek en weetjes over een bepaald jaar in onze geschiedenis.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


In deze reeks blikken we wekelijks terug op een bepaald jaartal en de hierbij horende muziek en weetjes. Omdat dit de allerlaatste keer is, blikken we nog even terug met een aantal leuke weetjes over elk gepasseerd decennium, en deel ik voor de laatste keer een prijs uit!

Beste weetjes van de show

1980 ~ Wist je al dat op 1 januari in dit jaar de goudprijs nog nooit zo hoog was? Er werd een waarde van 850 Amerikaanse Dollar per troy ounce (dit is ongeveer 31 gram) genoteerd.

 

1990 ~ Al van Artsen zonder Grenzen gehoord? Dit is een organisatie van vrijwillige verplegers en dokters die naar ontwikkelingsland en landen in oorlog trekken om daar zo veel mogelijk mensen te helpen. In Soedan werden op 2 februari twee van deze mensen ontvoerd… Maar: goed nieuws! Op 22 februari raakte bekend dat het duo weer vrijgelaten was! Wat deze mensen allemaal wel niet over hebben voor hun medemensen!

 

2000 ~ Op 13 mei 2000 vond in de Nederlandse stad Enschede een vuurwerkramp plaats. Een van de opslagruimtes van het bedrijf S.E. Fireworks vatte namelijk vuur met een explosie als gevolg. Het incident telde maar liefst 23 doden, 950 gewonden en 200 huizen die na de ramp geen huizen meer genoemd konden worden. Na de Tweede Wereldoorlog was dit de grootste explosie in het land! Hierdoor werd ook de uitzending van het Eurovisiesongfestival, dat in Zweden plaatsvond, onderbroken om de mensen thuis zo goed mogelijk in te kunnen lichten over het incident.

 

2010 ~ Wist je dat het jaar 2010 het Internationaal Jaar van Biodiversiteit was? Iedere lidstaat van de Verenigde Naties werd opgeroepen om een comité op te richten en zo dit jaar te promoten. Er werd vooral ingezoomd op de waarde voor de mensheid en de bedreiging van heel wat soorten.

Dit jaar ging van start op 28 januari toen in Nederland het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit opgericht werd. Dit is een natuurhistorisch museum en onderzoeksinstituut dat ontstaan is uit de samenvoeging van drie eerder bestaande musea binnen hetzelfde, brede thema. De totale collectie werd hierdoor zo groot dat het museum qua omvang tot de wereldtop behoort. Er is onder andere een compleet register met alle biologische soorten te vinden, maar ook (en ook veel indrukwekkender dat een catalogus) een skelet van de bekende dinosaurus: de Tyrannosaurus rex. Deze belandde uiteraard in de zaal met als thema het tijdperk van de dinosauriërs, een van de zeven zalen die het museum telt.

Wat is iets dat alle lezers absoluut moeten weten over een van deze jaren? Laat het weten!


Het Rad van Fortuin

Om af te sluiten eindig ik met een prijsvraag met drie antwoorden om uit te kiezen. Slechts één antwoord is juist! Uit iedereen die voor volgende woensdag 19:00 uur reageert met het juiste antwoord kies ik iemand uit die voor de laatste keer kans maakt op een prijs. Deze bedraagt niet minder dan 50 BC!

Nog een kleine tip: Het antwoord is te vinden in dit artikel!
Hoeveel zalen bevat het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit?


Bekendmaking winnaar

Zoals beloofd geef ik nog eenmalig 50BC weg. De eerste met het goede antwoord (B: 7 zalen) was onze enige echte Esmee, wat betekent dat zij hiermee onze allerlaatste winnaar wordt.

Gefeliciflapstaart! Je zal je prijs zo snel mogelijk in ontvangst mogen nemen.


Dit was alweer de allerlaatste editie van Het Nostalgische Uurtje. Bedankt aan iedereen die naar Daisy’s show geluisterd heeft, en aan wie mijn artikels elke week trouw heeft gelezen! Vergeet niet te liken en reageren als je het een leuk artikel vond en kans wil maken op deze geweldige prijs!

Tot de volgende!

Marit

11/03/2021, 19:26

Ik denk b!

Hades

18/02/2021, 17:03

Leuk Artikel!

hfiefinhezrih

06/02/2021, 13:26

Leuwkkkkkkkkkkkkkkkkkk <3

ertopia=xd

05/02/2021, 11:13

Mooi artikel Lotsie! Dat zijn enkele toffe weetjes!

Sydney

01/02/2021, 23:07

Top artikeltje weer!

@Kijara.

01/02/2021, 23:01

Was een super leuke show en artikelreeks! :D

Accalia

30/01/2021, 10:06

Zeven zalen :P

Esmee

28/01/2021, 08:28

Antwoord B

.Laraa.

27/01/2021, 23:37

Wat waren het 5 leuke en leerrijke artikels en shows! Bedankt Daisy en Lotte om er zo'n leuke show/reeks van te maken. :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (5)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid