Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #18
Deze week kijk ik samen met jullie naar enkel hits binnen het thema... blauw!

Lotsie

Muziek Wereld

18/01/2021, 20:15

6

2

Vandaag is het weer maandag, en we weten wat dat betekent! Ook deze week ben ik op zoek gegaan naar een aantal topschijven binnen een bepaald thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Omdat het vandaag Blue Monday is, is er uiteraard niets beters dan een aantal liedjes om je op te beuren in het thema… Blauw! Benieuwd welke platen deze keer uit de kast verschijnen? Lees dan zeker verder.

Het Smurfenlied - Vader Abraham

Laten we beginnen met wat muziek uit de jaren ‘70! Ondertussen gekend als nummer dat jaarlijks hoog scoort in de zogeheten “foute” hitparades, vroeger geboren als promotiestunt voor de serie de smurfen. De bedenker van deze gekke, blauwe wezentjes, Peyo (die immers een Belg is), wilde graag wat reclame maken voor zijn blauwe creaties die later een wereldwijd succes zouden worden. Samen met Pierre Kartner schreef hij dit nummer, dat door Vader Abraham uitgevoerd zou worden.

Het lied werd zo’n succes, dat het zelfs voor zeventien weken de Top 40 door zweefde, met als hoogtepunt enkele weken op de ereplaats. Het werd in Nederland zelfs het op één na meest verkochte nummer aller tijden! Abraham moest enkel Johnny Hoes voor laten met zijn “Och was ik maar”. Och was ik maar op dat idee gekomen, want de vrolijke figuurtjes, en vader Abraham kenden na het uitbrengen van dit nummer nog jaren succes!

 

Blue hour - Tomorrow x Together

Dit keer is het tijd voor wat lichtblauw, en hier kan Tomorrow x Together, kortweg TxT, voor zorgen met hun dansbare nummer Blue Hour! Bij het horen van het deuntje ga je dan ook meteen swingen (althans: ik toch). Voor wie TxT niet kent: dit is een vijfkoppige Koreaanse boyband die haar debuut maakte in 2019. Ze staan ook wel eens bekend als het broertje van BTS, aangezien ze onder hetzelfde platenlabel Big Hit Entertainment vallen. De naam van de groep zou symbool staan voor de vijf leden, individuen die samenkomen en erop hopen dat ze samen voor een mooiere toekomst kunnen zorgen. Perfect voor Blue Monday dus!

 

Blue - (Da ba dee) - Eiffel 65

Dit is ten opzichte van het vorige nummer dan weer een lied dat iedereen, maar dan ook iedereen kent! Niet moeilijk met zestien weken in de hitlijst, waarvan vijf weken met een gouden medaille om de hals. Die om de hals kan je letterlijk nemen, want in de videoclip van dit nummer wordt een blauw mannetje getoond. De voor iedereen bekend in de oren klinkende tekst “I’m blue Da ba dee da ba daa” is dan ook een woordspeling: de personages in de music video zijn letterlijk blauw, maar ook figuurlijk. Dit betekent dat hij neerslachtig en droevig is. Laat dat nu helemaal bij het thema passen! De rest van de clip toont hoe blauwe buitenaardse wezens tijdens een van de optredens van Eiffel 65 proberen de zanger middenin het concert hun ruimtetuig proberen in te stralen! Ze nemen de zanger mee, en de rest van de groep achtervolgd hun zanger naar een verre planeet. Aan het eind van de clip wordt hij gelukkig gered, en treedt men voor de aliens op, en dit in samenwerking met een van hen! Bizar, of niet?


Dit was Medley Monday alweer voor deze week! Wat is jouw favoriete nummer in het thema blauw? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook zeker niet te liken als je het artikel leuk vond. Ken jij nu een leuk thema dat ik na al die weken Medley Monday nog steeds niet behandeld heb? Laat het dan zeker weten en wie weet…

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:50

Leuk Artikel

@Kijara.

08/03/2021, 00:30

Ik krijg hier een blauw gevoel van 💙

Marit

26/01/2021, 17:41

Geen blauwtje gelopen?

JariBeat

22/01/2021, 00:43

Omg, blueee da baa deeee

.Laraa.

19/01/2021, 21:51

Leuke liedjes :)

hfiefinhezrih

19/01/2021, 18:12

SMURFENLIED HAHA OMG

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid