Nu LIVE Judith
Luisteraars
Huidig nummer
Het Nostalgische Uurtje #3
Deze week blikken we terug op het jaar... 2000!

Lotsie

Muziek Wereld

13/01/2021, 20:15

8

4

Het is alweer woensdag en dat betekent tijd voor de tweede editie van Het Nostalgische Uurtje. In deze reeks blik ik terug op de afgelopen show van onze enige echte DJ Daisy, met muziek en weetjes over een bepaald jaar in onze geschiedenis.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


In deze reeks blikken we wekelijks terug op een bepaald jaartal en de hierbij horende muziek en weetjes. Ook herhaal ik hier wekelijks de Rad van fortuin competitie, door zelf een prijs weg te geven via het rad.

Deze week nemen we een kijkje achter de schermen in het jaar…


Weetjes van het jaar

Wist je al dat in 2000 het besturingssysteem Windows 2000 verscheen? Dit was een hele vooruitgang op eerdere systemen, en is dan ook verder ontwikkeld tot hetgeen we vandaag allemaal gebruiken wanneer we naar LeetMusic luisteren!

In juli 2000 ging het Europees Kampioenschap voetbal in Nederland! Frankrijk wist de overwinning te behalen door Italië met 2 doelpunten naar huis te spelen. De goal gemaakt door het land van de pizza’s bracht dus geen weerstand.

Wist je al dat sinds 2 november 2000 het ruimtestation ISS permanent bemand wordt door astronauten? Eerder waren er niet altijd mensen aanwezig, vanaf nu zou dit wel zo zijn om speciale observaties en onderhoud te kunnen doen.

Wat is er nog meer gebeurd in 2000 dat we zeker niet mogen vergeten? Laat het weten!


Lied van het jaar

Voor de zero’s was het enorm lastig een nummer van het jaar uit te kiezen! Uiteindelijk is het I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas geworden. Dit nummer stond om het album The E.N.D., ook al was dit niet hun laatste. Omdat David Guetta aan het nummer heeft meegewerkt, waren er veel gelijkenissen met zijn lied “Love is Gone”. Ook produceerde deze DJ enkele remixes van het origineel. De typische lijn “woo-hoo” is bovendien ook afkomstig uit een ander lied, namelijk eentje van The Police: “Every Breath You Take”. 

In de clip zelf zijn beroemdheden zoals Katy Perry en David Guetta zelf te zien. Ze maken zichzelf in Hollywood klaar voor een feest. Deze video had echter wel wat censuur nodig: heel wat beelden waren ongepast. Toch raakte de onafgewerkte versie bekend. Er zijn dus twee versies in de omloop.

Wat vind jij van dit nummer? Laat het weten!


Het Rad van Fortuin

Om af te sluiten eindig ik met een prijsvraag met drie antwoorden om uit te kiezen. Slechts één antwoord is juist! Uit iedereen die voor vrijdag 19:00 uur reageert met het juiste antwoord kies ik iemand uit. Hij/zij maakt tijdens het uurtje van Daisy kans op een geweldige prijs bij het rad! Hier wordt aan gedraaid, en zo ook bepaald welke prijs je in ontvangst mag nemen.

Nog een kleine tip: Het antwoord is te vinden in dit artikel!

Wie is er niet te zien in de videoclip van “I Gotta Feeling” van The Black Eyed Peas?


Dit was alweer deze editie van Het Nostalgische Uurtje. Vergeet niet te liken en reageren als je het een leuk artikel vond en kans wil maken op één van die leuke prijzen! Luister zeker ook naar Daisy’s show voor de uitreiking van de prijzen, nieuwe liedjes, weetjes en andere competities!

Tot volgende week!

Marit

11/03/2021, 19:37

Wat een leuk artikel!

@Kijara.

08/03/2021, 00:32

Hé toen was ik nog geeneens geboren🥺

JariBeat

22/01/2021, 00:45

"Wist je al dat in 2000 het besturingssysteem Windows 2000 verscheen?" ik realiseer me nu even op het feit dat we echt enorm evalueren op besturingssystemen als je terugblikt op dat systeem. Wat bizar!

hfiefinhezrih

19/01/2021, 18:12

Leuk artikel!

Roselique

15/01/2021, 15:51

Mhh, zou dat dan antwoord A zijn? :)

Esmee

14/01/2021, 19:13

Antwoord A

Accalia

13/01/2021, 21:43

Top artikel! :P

.Laraa.

13/01/2021, 21:23

Wat een top jaar was dat! Een jaartje vol magische gebeurtenissen. ;)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (5)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid