Nu LIVE Judith
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #17
Deze week is het tijd voor enkele hits binnen het thema... week!

Lotsie

Muziek Wereld

11/01/2021, 20:15

7

3

Het is maandag, en dus is het weer tijd voor Medley Monday! In deze reeks ga ik wekelijks op zoek naar enkele topnummers binnen hetzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week neem ik jullie mee in het thema week, en nee dat is geen typfout! We gaan op zoek naar de beste nummers met een weekdag in de titel:

Ruby Tuesday - The Rolling Stones
Dit nummer mag je morgen op repeat zetten, want het is een echt nummer om je dinsdag te vullen. Het werd uitgebracht in 1967 als B-side van “Let’s Spend the Night Together”. Medeoprichter van de band, Keith Richards, vertelde dat het nummer gaat over zijn liefje dat hij in de jaren ‘60 had. Haar naam was Linda wist hij te vertellen, maar waarom hij het lied precies schreef bleef tot op de dag van vandaag onbekend. Wie weet komen we het ooit nog te weten! Wat hij wel zei is dat het nummer door hem in 1966 geschreven werd in een hotel in de buurt van los Angeles. Bij ons maakte Linda alleszins een positieve indruk: een mooie tweede plaats in zowel Nederland als België.

 

She’s Leaving Home - The Beatles
In hetzelfde jaar als The Rolling Stones brachten The Beatles hun nummer “She’s Leaving Home” uit. Het werd geschreven daar bandleden Paul McCartney en John Lennon. Er wordt gezongen over een meisje dat ‘s morgens wegloopt van huis. Dit zou Melanie Coe zijn, aangezien McCartney ooit een krant las met hierin het nieuws dat dit zeventienjarige meisje weggelopen was. Het is hetzelfde meisje dat hij drie jaar eerder eens ontmoet had, en die hier in 2008 een interview over gaf. Alles kwam dus goed met haar en ze is ook nog eens het centrum van een lied van een wereldberoemde groep. Het is ook zo goed als een primeur dat de bandleden geen instrument bespelen. Je hoort enkel Lennon en McCartney aan het werk. Het eerste woord in het nummer is “Wednesday”, waardoor het een plekje verdiende in dit artikel.

 

Drive-In Saturday - David Bowie
En aangezien het gisteren alweer vijf jaar geleden was dat we afscheid moesten nemen van David Bowie, haalde ook hij dit artikel met zijn nummer Drive-in Saturday, dat perfect in het thema past. Het is iets ouder dan de vorige twee nummers, namelijk uit 1973. Het lied gaat over zijn voorstelling van het jaar 2033 (we zullen moeten oppassen!) waarin de bewoners van een post-apocalyptische wereld vergeten zijn hoe ze liefde kunnen bedrijven en moeten herontdekken hoe dit moet. Het wordt ook wel eens beschreven als “futuristische nostalgie”: de verteller leeft in 2033 maar blikt terug op de tijd waarin het nummer uitkwam.

Toen Bowie een nachttrein nam tussen Seattle en Phoenix, zag hij een aantal vreemde lichten in de omgeving. Dit was de inspiratie om het lied te schrijven. Er zijn ook verwijzingen te vinden naar verschillende andere bekendheden in die tijd, waaronder het Britse model Twiggy en Rolling Stones-zanger Mick Jagger.


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Wat is jouw favoriete dag in de week en welk nummer past hier volgens jou helemaal bij? Laat het weten!

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:50

Leuk Artikel

@Kijara.

08/03/2021, 00:33

Hé zo leuk! 🙂

Marit

26/01/2021, 17:42

Top artikel!

JariBeat

22/01/2021, 00:47

Hahahah geweldig, leuk concept dit! Ik heb niet echt een favoriete dag in de week, ik zou echt geen keuze kunnen maken.

hfiefinhezrih

19/01/2021, 18:12

Leuk artikel!

Sydney

13/01/2021, 19:49

Wat een top artikeltje!!

.Laraa.

12/01/2021, 18:46

Weer een top artikeltje!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid