Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Het Nostalgische Uurtje #2
Dit keer nemen we een kijkje in de wondere wereld van.. de jaren '90!

Lotsie

Muziek Wereld

06/01/2021, 20:15

7

4

Het is alweer woensdag en dat betekent tijd voor de tweede editie van Het Nostalgische Uurtje. In deze reeks blik ik terug op de afgelopen show van onze enige echte DJ Daisy, met muziek en weetjes over een bepaald jaar in onze geschiedenis.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


In deze reeks blikken we wekelijks terug op een bepaald jaartal en de hierbij horende muziek en weetjes. Ook herhaal ik hier wekelijks de Rad van fortuin competitie, door zelf een prijs weg te geven via het rad.

Deze week nemen we een kijkje achter de schermen in het jaar…


Weetjes van het jaar

Wist je al dat in het jaar 1990 homoseksualiteit officieel van de lijst van ziektes wordt gehaald door de Wereldgezondheidsorganisatie? Sindsdien is het in België en Nederland ook steeds meer geaccepteerd om anders geaard te zijn. Gelukkig maar, want iedereen heeft het recht zichzelf te zijn!

In dit jaar vierde het tekenfilmkonijntje Bugs Bunny zijn vijftigste verjaardag! Hij werd bekend dankzij de tekenfilms van Looney Tunes. Wel een oud konijn als je weet dat de gemiddelde leeftijd van een konijn ongeveer 8 jaar is. Het is er toch eentje he…

1990 is tenslotte ook het jaar dat de allereerste Home Alone film werd uitgebracht. Dit is een razendpopulaire kerstfilm die ook in 2020 uitgezonden werd op televisie. In 2008 werd het zelfs verklaard tot de beste kerstfilm in België! Hierin vertrekt de familie McCallister samen op vakantie naar Parijs, maar ze vergeten dat Kevin niet mee de auto in is gestapt. Hij zal alleen thuis moeten overleven, en dat met inbrekers op de loer…

Wat is er nog meer gebeurd in 1990 dat we zeker niet mogen vergeten? Laat het weten!


Lied van het jaar

Het lied van deze week dat de jaren ‘90 mag vertegenwoordigen is niets minder dan “...Baby One More Time” van Britney Spears! Ze bracht dit nummer uit in 1999, het is zelfs haar debuut op het gelijknamige album. Wat ik vertel klopt eigenlijk niet helemaal, want wist je al dat het nummer in Amerika eigenlijk al het jaar daarvoor gereleased werd? In Europa was het begin van Britneys succes pas op 6 februari 1999 geboren. Max Martin, een bekende producer, schreef het nummer met ABBA als zijn inspiratiebron. Dit deed hij in eerste instantie voor de Amerikaanse meidengroep TLC die erg veel succes kende in de jaren 90, maar daarna meer naar de achtergrond verdwenen. Ze accepteerden het nummer niet, waardoor het aan Spears was hiermee te debuteren. Tot op de dag vandaag boekt ze wereldwijd succes met haar muziek.

Wat denk jij? Zou TLC het nummer wel geaccepteerd moeten hebben om hun succes te behouden? Laat het weten!


Het Rad van Fortuin

Om af te sluiten eindig ik met een prijsvraag met drie antwoorden om uit te kiezen. Slechts één antwoord is juist! Uit iedereen die voor vrijdag 19:00 uur reageert met het juiste antwoord kies ik iemand uit. Hij/zij maakt tijdens het uurtje van Daisy kans op een geweldige prijs bij het rad! Hier wordt aan gedraaid, en zo ook bepaald welke prijs je in ontvangst mag nemen.

Nog een kleine tip: Het antwoord is te vinden in dit artikel!

Hoe oud werd Bugs Bunny in het jaar 1990?


Dit was alweer de eerste editie van Het Nostalgische Uurtje. Vergeet niet te liken en reageren als je het een leuk artikel vond en kans wil maken op één van die leuke prijzen! Luister zeker ook naar Daisy’s show voor de uitreiking van de prijzen, nieuwe liedjes, weetjes en andere competities!

Tot volgende week!

virtualic

21/12/2021, 12:10

leuk artikel weer

Marit

26/01/2021, 17:43

Hmmmm antwoord C?

hfiefinhezrih

09/01/2021, 17:44

Antwoord C :-)

Sunset!

08/01/2021, 05:31

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten

.Laraa.

07/01/2021, 20:01

Weer een tof artikel. Wat was dit een top jaar, iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Maar... hoe oud zou Bugs Bunny zijn in dit jaar? Hmm...

Keff

07/01/2021, 18:33

Ik denk antwoord B!

Esmee

07/01/2021, 12:04

Het is de letter C.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid