Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #16
Deze week luisteren we naar drie nummers in het thema... zintuigen!

Lotsie

Muziek Wereld

04/01/2021, 20:15

8

3

Het is weer maandag en dat betekent dat het weer eens tijd is voor Medley Monday! In deze reeks som ik wekelijks een aantal liedjes op die binnen hetzelfde thema te nemen zijn, en geef hier een leuk weetje over.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week maken we kennis met een aantal nummers binnen het thema zintuigen. Oren en ogen open, want hier komen ze:

Always Look on the Bright Side of Life - Monty Python

Tutu, tudutuduturu… Wie kent dit nummer van Monty Python niet? Dit is een Britse comedygroep bestaande uit zes leden, die bekend werden dankzij hun boeken, films, albums televisiereeks en computerspellen. Dit lied stond op een van albums en verscheen in een van hun films, namelijk Life of Brian. Het lied werd geschreven door Eric Idle, lid van de groep. De bekendste versie komt echter van Coronation Street, die het nummer coverde. Hiermee belandde het ook in de hitlijsten.

In de sketch van Monty Python zelf hangen de leden elk aan een kruis, zoals dit met Jezus zou gebeurd zijn, wanneer ze plots dit nummer beginnen te zingen. Hierdoor noemden vele gelovigen het kritiek op hun religie. Er werd immers komisch omgegaan met de kruisiging. Het is niet voor niets dat ze bekend staan om het breken van de toen geldende “wetten” van de komedie.

 

Head Shoulders Knees & Toes - Ofenbach, Quarterhead, Norma Jean Martine

Ook al doet de tweede artiest in het rijtje het misschien vermoeden, het is geen kwart-hoofd dat dit nummer heeft geschreven: dat deden maar liefst vier mensen! Voor dit lied werkten het Franse dj-duo Ofenbach en de Duitse Quarterheadleden namelijk samen. Een vijfde persoon komt eraan te pas bij de uitvoering wanneer Amerikaanse zangeres Norma Jean Martine het nummer mag inzingen. Het is dus een overzeese samenwerking geworden tussen twee buurlanden in Europa en de Verenigde Staten! In de thuishavens van de DJ-duo’s had het nummer succes, net als in de andere landen van Europa. In polen bijvoorbeeld bereikte het zelfs plaats 1 in de lijst!

 

Eye Of The Tiger - Survivor

Ook dit is een razendbekend nummertje. Maar weet je ook hoe dat zo gekomen is? Toen bandlid Jim Peterik thuiskwam, had hij een gemiste oproep die “Jim, bel me” luidde. Het telefoontje kwam van filmproducer Sylvester Stallone, die wilde dat de Amerikaanse rockband Survivor de soundtrack van zijn nieuwe film “Rocky III” zou verzorgen.

Bijna hadden ze dit belletje niet gehad: oorspronkelijk wilde de regisseur het lied “Another One Bites The Dust” van Queen implementeren, maar Queen wees dit af en dus moest het team op zoek naar een nieuw nummer. Zo kwamen ze bij Survivor terecht. De producer had maar één eis: hij wilde “iets met een hartslag”. Het deuntje volgde hier erg snel uit, net als de titel bij het horen en bedenken van het zinnetje “Rocky, keep the eye of the tiger”. “Eye Of The Tiger” was geboren.


Wat is jouw favoriete lied met een zintuig in de titel/ een zintuig als thema? Laat het weten! Vergeet ook niet te liken en reageren als je het een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:51

Leuk Artikel

@Kijara.

08/03/2021, 00:35

Hé wat gezellig, ik heb 5 zintuigen en jij?😆

Marit

26/01/2021, 17:44

Wat een super artikel!

Sunset!

11/01/2021, 04:17

Kan niet kiezen ze zijn allemaal zo goed

hfiefinhezrih

09/01/2021, 17:43

Leuk thema =)

.Laraa.

05/01/2021, 21:31

Wat een leuk thema!

Accalia

05/01/2021, 11:43

Wat een motiverende muziek, 'Always Look on the Bright side of Life' :D Ook Head Shoulders Knees & Toes vind ik persoonlijk een goede, Offenbach is wel goed met muziek ;D

Jesse.

05/01/2021, 11:08

Wat een hits jonge! Maar eye of the tiger blijft toch een legendarische, rawrrrr...

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid