Nu LIVE Judith
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #12
Deze week maken we de eerste kleurplaat, want het thema is kleur!

Lotsie

Muziek Wereld

23/11/2020, 20:15

9

3

Het is alweer maandag, en dat betekent tijd voor Medley Monday! Hierin ga ik elke week op zoek naar enkele topschijven binnen een bepaald thema. Benieuwd wat dit deze week is? Lees dan zeker verder.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week maken we er een schilderij van, want het thema dat ik heb gekozen, is kleur.

True Colors - Cyndi Lauper
Ik denk dat iedereen dit nummer wel kent. Het is een liedje op het gelijknamige album van Amerikaans zangeres Cyndi Lauper. Het lied werd wereldwijd een hit, vooral in Canada en de Verenigde Staten, waarvan ze zelf ook afkomstig is.

Oorspronkelijk klonk het nummer eigenlijk helemaal niet zoals nu. Het was eigenlijk een gospelballad, maar Lauper heeft dit helemaal omgevormd tot wat het nu is. “Strak en adembenemend” aldus de fans.

Purple Rain - Prince & The Revolution
Deze rockballade kleurde de Oscars in 1984 helemaal paars, net zoals de hitlijsten: er werd namelijk een Oscar mee gewonnen, en het lied bereikte plaats 1 in de hitlijsten in vele landen, waaronder Nederland en België. Het lied zelf is live opgenomen in de zomer van 1993, in Minneapolis. Dit is de grootste stad in de Amerikaanse staat Minnesota.

Er is ondanks het succes een beetje controverse over de inhoud van het nummer: volgens sommigen is het thema het verontschuldigen voor het overstappen naar een andere geliefde, volgens een ander publiek gaat het om de hemel. Purple Rain zou volgens deze theorie een metafoor zijn voor de hemel. Dit werd bedacht door een vrouw die overlijdt op de operatietafel, hiervan werd gezegd dat het leven na de dood volstaat van paarse regen. Of dit ook daadwerkelijk klopt, is ongeweten.

Brown Sugar - The Rolling Stones
Bruine suiker, heerlijk op de pannenkoeken! Dit dachten The Rolling Stones ook, waardoor het een plaatsje kreeg op het album Sticky Fingers. Het nummer is eigenlijk niet helemaal van hen, aangezien het geschreven is door Mick Jagger. Hij had hier en daar tijd doorheen de opnames van Ned Kelly, een film uitgebracht in 1969, die hij vulde met liedjes schrijven. In december datzelfde jaar werd het lied ook opgenomen.

Toch kon het nog niet worden uitgebracht worden. Dit had te maken met juridische problemen die er waren met hun vorige platenlabel. Het lied werd echter wel op het Altamont-concert gespeeld. In China haalde het nummer het podium dan weer niet, dankzij bekritisering op de tekst. Dit was niet enkel in China het geval, maar dit was wel het enige land waar het lied de planken niet op mocht.


Dit was het alweer voor deze week. Wat is jouw lievelingskleur? Laat het weten! Vergeet ook zeker niet te liken en reageren als je het een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:53

Leuk Artikel :))

Marit

11/03/2021, 19:43

Wat een leuk artikel!

@Kijara.

08/03/2021, 00:37

Welk schilderij maken we vandaag?🙂

JariBeat

27/11/2020, 00:14

Alle 3 pareltjes :)

Keet

25/11/2020, 21:03

purple rainnn <3333

Kiara

25/11/2020, 18:00

Zalig artikeltjeeee dit☺️

hfiefinhezrih

24/11/2020, 22:08

Whoo!!!!!!

Sydney

24/11/2020, 20:50

Top artikeltje weer!!

.Laraa.

24/11/2020, 20:32

Wat een leuk thema! Hopelijk mag de wereld nog wat meer kleuren, zeker in deze donkere tijd. Ook weer topnummertjes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (4)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid