Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #9
Deze week jaag ik jullie wat angst aan met nummers in het thema... Halloween!

Lotsie

Muziek Wereld

26/10/2020, 20:15

10

4

Het is maandag en dat betekent Medley Monday! Ook deze week ging ik op zoek naar een aantal topschijven binnen eenzelfde thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week is het Halloween, dus kon ik toch niet anders dan dat thema uit te kiezen?

Zombie - The Cranberries
Dit lied van The Cranberries verscheen op “No Need to Argue” in 1994. Op dat moment is het lied erg actueel: er wordt gezongen over het conflict in Noord-Ierland, in het specifiek over twee kinderen die hierdoor om het leven zijn gekomen. Zij, Jonathan Ball en Tim Parry, lieten het leven bij de bomaanslag in Warrington. Naast het actueel zijn van het nummer, bevat het ook een stevige gitaarriff, wat oorspronkelijk helemaal niet de gewoonte van de groep is. Ondanks alles werd het lied een hit op meerdere plaatsen,

Kind van de Duivel - Jebroer, Paul Elstak, Dr. Phunk
In 2017 werd dit lied razendpopulair in Nederland en Vlaanderen. De samenwerking van Jebroer met Paul Elstak en Dr. Phunk scoorde dan ook enorm goed op YouTube: het behaalde maar liefst 23 miljoen views op relatief korte tijd. Toch viel het niet bij iedereen in de smaak: door enkele christenen werd het nummer als kwetsend en beledigend ervaren. Hierdoor gingen enkele dominees in protest, net zoals er geprotesteerd werd tegen enkele optredens. Later liet Jebroer weten dat het nummer niet bedoeld was om te kwetsen.

From the Pinnacle to the Pit - Ghost
From the Pinnacle to the Pit is een nummer gemaakt door de Zweedse groep Ghost en gereleased op hun derde album, Meliora. Net zoals Halloween, is deze band een beetje mysterieus. Op de zanger na is geen enkel bandlid bekend: enkel Tobias Forge werd al ontmaskerd. De overige leden worden daarom “Nameless Ghouls” genoemd. In de clip is te zien dat een scholier naar de directeur wordt gestuurd om hem te tonen wat de kracht van een God is. Hierna wordt hij een krachtig man die trots is op wie hij is. Aan het eind van de clip evolueert hij tot Papa Emeritus III, de zanger van Ghost.

Ghostbusters - Ray Parker Jr.
Hoe kan het anders dan afsluiten met de theme song van Ghostbusters? Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen de iconische lines “Who you gonna call? Ghostbusters!” en “I ain’t ‘fraid of no ghosts” wel kent doordat deze zowel in de film als het nummer voorkomen. Het lied is gecomponeerd door Elmer Bernstein, een Amerikaans componist, bekend van onder andere Ghostbusters, maar ook The Man with the Golden Arm en The Ten Commandments staan op zijn CV.

Net zoals dit wel vaker gebeurd, werd ook Ray Parker aangeklaagd voor het plegen van plagiaat. Huey Lewis beweerde namelijk dat de melodie overgenomen was van zijn eigen werk “I Want a New Drug”. Het is echter nooit tot een rechtszaak overgegaan, doordat er een schikking getroffen werd.


Dit was Medley Monday alweer voor deze week. Welk van de vier nummers is jouw favoriete, en wat is jouw ultieme Halloween hit? Laat het weten! Vergeet ook zeker niet te liken als je het een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:54

Leuk Artikel

Marit

08/12/2020, 19:50

Super artikel!

Kiara

07/12/2020, 16:05

Hihi zo leuk :) maar ook engggggg

@nke

31/10/2020, 20:53

leuk artikel!! :)

Accalia

28/10/2020, 16:39

Top artikel! :P

hfiefinhezrih

28/10/2020, 14:41

Je maakt me bang. AHHAAH

Glaspaneel

28/10/2020, 11:10

Who you gonna call?

Maitheetje

26/10/2020, 21:31

Oehhh goed bedacht!! Nu krijg ik nog meer zin in Halloween :)

.Laraa.

26/10/2020, 21:15

Wat een goed thema voor deze periode. Allemaal een fijne en vooral veilige Halloween! En natuurlijk weer een top artikeltje met top nummertjes!

JariBeat

26/10/2020, 20:32

Wat leuk is dit! Misschien is het een leuk idee om deze muziek in mijn halloween playlist te steken en te draaien tijdens een uurtje op LeetMusic! ;)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid