Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #8
Deze week gaan we terug in de tijd op zoek naar nummers binnen het thema... tijd!

Lotsie

Muziek Wereld

19/10/2020, 20:15

10

4

Het is maandag, en dat betekent Medley Monday! Ook deze week ben ik een thema ingedoken op zoek naar de beste nummers die zich hierin bevinden!

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Aankomende zaterdag op zondag schakelt de zomertijd over naar de wintertijd. Vandaar dat het thema van deze week tijd is geworden!

Stop de tijd - Marco Borsato
Beginnen doen we met “Stop de tijd”, wat ergens wel een beetje tegenstrijdig overkomt. Dit is het tweede nummer op het album “Wit licht” en werd een nummer-1 hit in Nederland. De eerste sing op het album, met dezelfde titel als het album, boekte minder succes doordat het te hip klonk voor wat fans van Borsato gewend waren. Dat is dan ook de reden waarom Marco het lied “Stop de tijd” uit heeft gebracht. Het bevatte zijn kenmerkende succesformule en sleepte zo de eerste week dat het lied in de hitparades verscheen, de eerste plaats in de Top 40 in de wacht. De clip zelf is volledig zwart-wit opgenomen. De zwarte schaduwen stellen het verleden voor, en een man en vrouw spelen een koppel dat uit elkaar wil gaan. Wanneer de vrouw uit huis vertrekt, lopen de schaduwen juist naar elkaar toe en omhelzen ze elkaar. De vrouw volgt uiteindelijk het voorbeeld van haar schaduw.

One more time - Daft Punk
Ik wil hem nog een keer horen! Precies wat Daft Punk probeerde te bereiken met hun eerste single op het album Discovery. Hoewel dit lied al is uitgebracht in 2001, maar toch is het gekend tot op de dag van vandaag! Het nummer was echter al afgerond in 1998! Toen bandlid Thomas Bangalter gevraagd werd waarom er zo veel effecten gebruikt werden, was zijn antwoord dat veel mensen klaagden over muzikanten die Auto-Tune gebruiken. Dat was in hun nummer ook het geval, en is daarom eerst drie jaar in de platenkast beland alvorens released te worden. Het herinnerde hem aan eind jaren ‘70, toen Franse muzikanten probeerden de synthesizer te verbannen. Na drie jaar is uiteindelijk toch beslist het lied te gebruiken op een album, en met succes: One more time behaalde een mooie elfde plaats in de hitlijsten!

Any Time at All - The Beatles
Dit rocknummer van The Beatles verscheen in 1964 op hun derde LP “A Hard Day’s Night”. Wanneer je naar het nummer luistert, merk je al snel op dat er tijdens de zogenoemde bridge niet gezongen wordt. Op zich niets bizars, maar oorspronkelijk was het wel de bedoeling dat er een songtekst voor zou verschijnen! Door tijdnood - het nieuwe album stond op punt released te worden - is uiteindelijk besloten het nummer te houden en lanceren volgens de versie die we vandaag nog steeds kennen.

Welk van deze drie liedjes is jouw favoriet? Laat het weten!



De tijd tikt! Maandag is bijna voorbij! Tijd om me nog te verdiepen in 1 nummer voor het te laat is.

Time - Pink Floyd
Je jeugd, een geweldige tijd, of niet soms? Pink Floyd vond dit ook en heeft er daarom een nummer over geschreven. Hierin wordt gezongen over hoe men vroeger de tijd verstreek op een melancholische wijze. Dit wil zeggen, dat er op een vrij pessimistische manier naar gekeken wordt. Dit is ook het enige nummer van Pink Floyd waarin alle artiesten vermeld worden.

Mocht je uit nieuwsgierigheid dit nummer al op wezen zoeken, dan zal je vast en zeker gezien hebben dat je maarliefst 7 minuten en 4 seconden te luisteren hebt! Dit komt doordat de eerste dertigtal seconden enkel een constant getik met tussendoor gerinkel van klokken te horen is, waarna er ook nog eens twee minuten enkel en alleen lange noten en simpele ritmes aan bod komen! Pas daarna komt de zang, met backing van een vrouwelijk achtergrondkoor. Het lange starten van het nummer zou wel eens kunnen verwijzen naar het thema verstrijken van tijd… Wat denk jij?


Dit was het dan voor deze week. Wat is jouw favoriete lied in het thema tijd? Laat het zeker weten in een reactie en vergeet ook niet te liken als je dit een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:55

Leuk Artikel

Marit

08/12/2020, 19:45

Leuk artikel!

Kiara

07/12/2020, 16:11

Ik wil de tijd niet stoppen ;ooooo

Glaspaneel

25/10/2020, 14:29

Wat een nummers weer deze week.

@nke

25/10/2020, 09:44

Leuke nummers allemaal!

hfiefinhezrih

21/10/2020, 19:56

tutututututututut

.Laraa.

20/10/2020, 23:40

Wat gaat de tijd snel! Dat zien we aan deze top nummertjes en aan het 8ste artikel van Medley Monday. Top artikeltje!

JariBeat

20/10/2020, 22:06

Wat een hitjess en wat een geschiedenis achter die top platen!

Maitheetje

19/10/2020, 20:49

Oeewhhh! leuwk!

Accalia

19/10/2020, 20:35

The Beatles, yyyeeeaaahhh!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid