Nu LIVE Romyy
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #7
Deze week dook ik in de koelkast op zoek naar liedjes in het thema eten!

Lotsie

Muziek Wereld

12/10/2020, 20:15

7

3

Het is maandag, en dat betekent Medley Monday! In deze reeks ga ik telkens op zoek naar de beste nummers binnen een bepaald thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week had ik best wel wat honger, vandaar dat het thema ook eten en drinken is geworden!

Watermelon Sugar - Harry Styles
We kennen dit nummer ondertussen allemaal wel door de ietwat vreemde betekenis… Maar wist je ook al dat het nummer gebaseerd is op de Amerikaanse roman “In Watermelon Sugar” van Richard Brautigan? Dit is een schrijver die optrad als stem van de Amerikaanse tegencultuur, rond 1965. Deze was ook wel bekend als de hippiecultuur, of een woord dat we nu af en toe nog horen voorbij komen binnen de foute context: “flowerpower”. Toen deze cultuur voorbij was, verdween ook het lof voor Brautigan. Hij was echter wel nog bekend genoeg om als inspiratie te dienen voor het lied van Harry Styles!

Hoewel het lied verscheen als promotionele single in november 2019 en later op het album FineLine als vierde single kwam te staan in 2020, is het lied nog twee jaar ouder! Het werd namelijk geschreven in 2017, op een vrije dag tijdens zijn tournee. Toen vond Styles het nummer leuk, maar daarna weer niet. het duurde dan ook een jaar voor het helemaal afgerond werd en hij er weer plezier uit haalde. Dit maakt het het langste nummer van Styles om afgerond te worden. Gelukkig is het nummer later toch uitgebracht, want het was een groot succes!

Banana Pancakes - Jack Johnson
Dit liedje is gemaakt door niemand minder dan Jack Johnson, de zoon van de bekende surfer Jeff Johnson. Toen hij vijf jaar oud was, begon hij zelf ook met surfen. Op professioneel vlak ging dit helemaal top, hij was er dan ook erg goed in. Jammer genoeg maakte hij toen hij zeventien was een surfongeluk mee. Hij brak hierbij zijn neus en liep meerdere verwondingen op. Hierdoor werd hij verplicht met surfen te stoppen. Hij begon zich meer en meer te focussen op muziek en bracht zo in 2001 zijn eerste album uit.

Het lied zelf was eigenlijk bedoeld als grap, vertelt Johnson. Toch is dit nummer een van zijn meest bekende: het stond dan ook op het album “In Between Dreams”, dat zijn definitieve doorbraak betekende. Wel werd het geen aparte single. Zijn vrouw was thuis iets aan het doen en Jack Johnson wilde haar graag afleiden door een liedje te zingen. Dit deed hij telkens wanneer zij iets anders deed en hij iets samen met zijn vrouw wilde doen. Later werd het nummer een echt lied. Het is dan ook geen verzonnen liefdesnummer, dit maakt het echt. Volgens de zanger zelf is het een echt feelgood nummer, terwijl het ook een beetje gek is. Hij vindt zelf dat je ook gekke liedjes uit mag brengen, zolang je mensen maar een goed humeur kan brengen!

Appels eten - Ketnet Juniors 2012
Om af te sluiten blikken we even terug om wat nostalgie op te halen.Ik denk dat iedereen in Vlaanderen dit liedje wel kent. Het gaat dan ook om een hit van van de kandidaten voor Junior Eurosong 2012! Met als finalist Fabian (van het liedje Abracadabra) kan het niet missen! Naast dat het een vrolijk liedje is dat gaat over het eten van appels, is het ook de campagnesong voor “Kom op appels”, georganiseerd door Ketnet. Men verkoopt hierbij zo veel mogelijk appels, en met het geld worden kampen georganiseerd voor kinderen die lijden aan kanker. Een mooi doel, of niet?


Dit was het alweer voor deze week. Welk lied van deze drie was jouw favoriet? Laat het weten! Vergeet ook zeker niet te liken en reageren als je het een leuk artikel vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:56

Leuk Artikel

Marit

08/12/2020, 19:38

Leuk artikel!

Kiara

07/12/2020, 16:04

Oehhh Appels eten A P P E L S ETENNNNNN

hfiefinhezrih

17/10/2020, 11:46

Eten.

JariBeat

15/10/2020, 23:54

Omggg Appels eten dat geeft mij echt een nostalgisch gevoel!!

.Laraa.

12/10/2020, 20:48

Weer een top artikeltje! Wie had gedacht dat eten en muziek zo'n goede combinatie was?

Accalia

12/10/2020, 20:38

Watermelon Sugar, leuke dubbelzinnige tekst hoor :D Weer een top artikel Lotsie! <3

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (6)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid