Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #6
Deze week zetten we onze televisie aan en luisteren we naar enkel intro's van bekende series!

Lotsie

Muziek Wereld

05/10/2020, 20:15

7

4

Het is maandag, dus tijd voor een nieuwe editie van Medley Monday! Ook deze week ben ik op zoek gegaan naar een aantal nummers die binnen een bepaald kader behoren.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week richtte ik mijn ogen op intro’s van bekende series. Welke series werden zo populair dat iedereen de intro mee kan zingen? Lees snel verder en kom meer te weten!

Leave it all to me - Miranda Cosgrove

Gaat er nog geen belletje rinkelen? Deze show start altijd in 5, 4, 3, 2… Het is iCarly! De hoofdrolspeelster Carly is ook de zangeres van dit nummer. Het lied zelf kwam uit op 18 december 2007, maar de clip van het lied werd pas gereleased in mei het jaar daarna. De première was toen aan Nickelodeon, de uitzender van de reeks. Hierin beginnen de tieners Carly, Sam en Freddy een eigen webshow en maken ze de gekste dingen mee.

Big Time Rush - Big Time Rush
De titel en groep verantwoordelijk voor dit lied, zijn zowel zangers als acteurs. Ze hebben dan ook meerdere albums en liedjes. Dit nummer is hooguit het bekendste van allemaal, omdat het de intro is van de gelijknamige serie die op Nickelodeon uitgezonden wordt. Hierin worden vier ijshockeyspelers uit Minnesota naar Los Angeles gebracht door producer Gustavo Rocque. Hij wil van het kwartet een boyband maken die de wereld zal veroveren! Of dit ook gelukt is, nou en of!

Yo Home to Bel-Air - Will Smith
Dit nummer, beter bekend als de intro van The Fresh Prince of Bel-Air, is een lied uitgebracht door Will Smith. Maar wist je al dat het nummer eigenlijk geschreven is door Quincy Jones, die tevens ook de Executive Producer van de reeks is? Smith (ook wel The Fresh Prince genoemd) heeft later enkel de lyrics her en der aangepast naar eigen wensen, waarna het is ingezongen en uitgebracht. Dit alles met succes: in Nederland kwam het op een knappe plaats drie terecht in de hitlijsten, en in Spanje behaalde het zelfs zilver. Dit deed het ook in Engeland: in februari 2018 ontving de plaat een “Silver sales certification”.

Welk van deze drie nummers is jouw favoriet? Laat het weten!


I’ll Be There For You - The Rembrandts
Deze week verdiep ik me in dit lied. I’ll Be There For You is de razendpopulaire intro van de al even bekende serie Friends. Deze sitcom dateert uit de jaren ‘90 en werd vele jaren op televisie uitgezonden. Fans waren dan ook blij toen bekend werd dat de serie op Netflix aangeboden zou worden. Wat je dan weer niet wist, is dat het nummer eerst aangeboden is aan de bands R.E.M. en They Might Be Giants. Zij hebben het aanbod echter beide niet geaccepteerd, waardoor ze een monsterhit zijn misgelopen! Het lied is immers wereldwijd gekend. Het is uitgewerkt door Marta Kauffman en David Crane, de bedenkers van de serie, Allee Willis, Michael Skloff en de bandleden van The Rembrandts zelf. Het lied werd enorm succesvol. Na de release bereikte het zelfs plaats zeventien in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook de serie zelf werd een succes: de avonturen die de zes vrienden beleefden vielen duidelijk in de smaak bij het publiek.

Als je je afvraagt of de serie even goed verdiend heeft als andere succesreeksen: het antwoord is ja. Per aflevering gedurende de laatste twee seizoenen werden de hoofdrolspelers namelijk maar liefst een miljoen dollar betaald per aflevering! Daarmee konden ze amper een vijftiental seconden reclame kopen om tijdens de laatste aflevering van de serie uit te zenden: voor een halve minuut aan advertenties betaalde je tijdens de uitzending van de laatste aflevering in de Verenigde Staten twee miljoen dollar! Dat lijkt misschien overdreven, toch is het een goede investering als je weet dat die aflevering door 53 miljoen mensen bekeken werd.


Had jij al enig idee van het succes van de besproken liedjes? En wat is jouw favoriete intro? Laat het weten! Vergeet niet te liken en reageren als je het leuk vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:56

Leuk Artikel

Marit

08/12/2020, 19:37

Leuk artikel!

hfiefinhezrih

08/10/2020, 20:13

Altijd leuk!!!

Sydney

06/10/2020, 22:58

Memories, blijven toch toffe nummertjes hoor!

.Laraa.

06/10/2020, 19:26

Wat een herinneringen! Wat was dat toch een goede oude tijd...

JariBeat

06/10/2020, 17:48

Big Time Rush!! Ik ben fan!

Accalia

05/10/2020, 20:37

Weer een top artikel! iCarly en BIG TIME RUSH herken ik wel :P

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid