Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Saturdays Oldies #11
Tijdens ''Saturdays Oldies'' bespreek ik de opmerkelijke artiesten, nieuwtjes, events en natuurlijk de leukste muziek van een specifiek jaar met jullie!

Shelly

Muziek Wereld

26/09/2020, 13:00

8

4


In deze rubriek blikken wij iedere week terug op een jaartal tussen 1990 en 2019. We blikken terug op de muziek van dat jaar, grote events, DE artiesten van dat jaar maar ook de opmerkelijke dingen die dat jaar gebeurd zijn. Ditmaal neem ik jullie mee naar het jaar 2015 en dit jaar is nog niet heel lang geleden ook dus het meeste zullen jullie allemaal gelukkig nog weten.


Eurovisie Songfestival & Junior Eurovisie Songfestival: 

Ik val wel erg in de herhaling als ik zeg dat het Junior Eurovisie Songfestival voor ons als Nederlanders niet erg succesvol was. Over het algemeen doen wij het als land namelijk niet zo heel erg goed, dit jaar wederom weer dus. Shalisa mocht Nederland vertegenwoordigen in Bulgarije met het nummer Million Lights. Hiermee heeft ze helaas maar 35 punten weten binnen te slepen en is daarmee op een 15e plek geëindigd. België doet helaas al sinds 2013 niet meer mee aan het Junior Eurovisie Songfestival.

Het Eurovisie Songfestival is dit jaar een keer een ander verhaal voor de Belgen. In tegenstelling tot Nederland haalden onze Belgen die finale wel. Trijntje Oosterhuis kwam voor Nederland uit in de eerste halve finale met het nummer Walk Along, hiermee behaalde ze een 14e plaats en dus niet genoeg om in de finale te komen. Loïc Nottet kwam uit voor Belgie met het nummer Rhythm Inside en behaalde in de eerste halve finale zelfs een 2e plek! In de finale zelfs een 4e plek, maar er kon er maar één de winnaar zijn en dat was Zweden met Måns Zelmerlöw met het nummer Heroes.


Muziekalbums & Singles: 

In dit jaar zijn er zoveel prachtplaten uitgekomen en ja alles uit de top 100 van dat jaar ken ik ook nog ik zal hieronder eventjes mijn top 5 favoriete plaatjes met jullie delen.

  • Felix jaehn feat. Jasmine Thompson – Ain’t Nobody
  • The Weeknd – Can’t Feel My Face
  • Adam Lambert – Ghost Town
  • Hozier – Take Me To Church
  • Lil Kleine feat. Ronnie Flex – Drank & Drugs

 

Naast de vele prachtplaten zijn er natuurlijk ook nog een heleboel mooie albums gecreëerd ik zal een aantal met jullie delen.

  • Ne-Yo – Non Fiction
  • Fifth Harmony – Reflection
  • Rixton – Let The Road
  • Shawn Mendes – Handwritten
  • Avicii - Stories

Opmerkelijk nieuws: 

In Parijs vallen twaalf doden en elf gewonden bij een aanslag op het weekblad Charlie Hebdo. Het achtuurjournaal van NOS vervalt omdat een gewapende man binnendringt en zendtijd eist. De hervatting van de uitzendingen duurt enige tijd. Maar 2015 is ook het jaar van vreugde en FC Groningen heeft dat zeker ervaren aangezien zij voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker wisten te bemachtigen. Koningin Elizabeth II is in dit jaar de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis geworden. Vierden wij Nederlanders 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en hebben we met z’n allen de hittegolf overleeft van dit jaar met maar liefst bijna 40 graden 4 dagen achter elkaar!


En dit was 2015 in een notendorp, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Kennen jullie die overheerlijke muziek van dit jaar nog? Ik kon ze nog allemaal meeblèren, aangezien ik deze plaatjes grijs heb gedraaid op de radio!. Laat me weten in de reacties wat jullie ervan vonden, en laat het ook zeker weten als jullie nog ideetjes hebben over wat ik erin kan verwerken. Ik hoop jullie volgende week allemaal weer te zien bij alweer de 12e editie van deze reeks.

Marit

08/12/2020, 19:36

Leuk artikel!

Kiara

07/12/2020, 15:49

Oehh i like it ;)

WildDier

01/10/2020, 14:58

Altijd super nicee

hfiefinhezrih

30/09/2020, 21:11

Super Leuk weer!!

JariBeat

28/09/2020, 21:19

hier is aviciii!!

Maitheetje

27/09/2020, 14:11

Zijn wel echt leuke nummers!

Accalia

26/09/2020, 13:29

Weer interessant hoor :D

.Laraa.

26/09/2020, 13:21

Loïc Nottet was echt een toppertje!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid