Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #4
Deze week ga ik op zoek naar drie liedjes in het thema... TikTok!

Lotsie

Muziek Wereld

21/09/2020, 20:15

7

3

Het is maandag en al een hele week geleden dat de laatste Medley Monday online kwam. Tijd om daar verandering in te brengen! Zoals de voorbije weken ga ik me verdiepen in enkele liedjes gekoppeld aan een bepaald thema. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week duik ik in de wereld van een wereldberoemde app, namelijk TikTok. Welke liedjes hebben dankzij deze app de wereld veroverd? Je komt het zo te weten!

Savage love - Jason Derulo
Bestaan er nog mensen die het dansje niet kennen? Dit lied, uitgebracht in juni dit jaar werd een absolute hit. Wist je al dat het eerst bekend werd op TikTok zonder bij de release zijn inspiratie te vermelden? De beat van het nummer is namelijk overgenomen van de Nieuw-Zeelander Jawsh 685. Later werd het lied dan echt wereldbekend en was het op alle radio’s te horen, ook in Nederland en België.

Supalonely - BENEE en Gus Dapperton
Ook dit lied is razendpopulair geweest. Dit nadat het op TikTok een virale danschallenge geworden was. De song zelf is gemaakt door een Nieuw-Zeelandse en een Amerikaan. Hoe dat kan middenin de lockdown? Wel, niet. Het lied is namelijk opgenomen in 2019, waarna het op de EP “Stella & Steve” verscheen. Het lied haalde uitstekende cijfers in zowel Oceanië als in West-Europa.

Banana - Conkarah en Shaggy
Wist je dat dit liedje, waarop mensen een zonnebril op hun neus laten vallen op de drop, eigenlijk al in 2019 is uitgebracht? De versie die dit jaar populair is geworden is echter onder handen genomen door DJ FLe, wat ook de versie is die aan de challenge wordt gekoppeld. Zelfs de originele versie is niet origineel: het nummer is gebaseerd op een werklied in de twintigste eeuw. Het is toen gecreëerd toen de Jamaicaanse bananenhandel opbloeide. Het werd dan ook gezongen terwijl de arbeiders bananen op reusachtige schepen laadden. Hiervan maakte artiest Harry Belafonte dan weer een versie van die in 1956 aan de wereld getoond werd, waarna Shaggy en Conkarah er ook mee aan de slag zijn gegaan, alleen net dat tikkeltje recenter.

Dit lied lijkt misschien wel over bananen te gaan, maar niets is minder waar! De oorspronkelijke versie gaat misschien over een banaan, maar degene uitgebracht dit jaar dus helemaal niet! Het is zo dat het lied vrij vaak onverstaanbaar is, en dat zorgt voor dubbelzinnige resultaten. Om een voorbeeld te geven: vroeger zong men nog “Daylight come and me wanna go home”. Dit betekent niet meer dan dat de arbeiders naar huis wilden na een lange nacht werken. De nieuwe variant luidt echter “Daylight come and dem nuh wah guh home”. Een onderwerp wijziging die net niet zo onschuldig is als de vorige *knipoog*.

Nog wat meer dubbelzinnigheid: “Girls from near and far request mi banana”. Ook dit kan op twee manieren geïnterpreteerd worden: het oorspronkelijke “de bananenhandel is in bloei”, of het net iets andere “Meiden van overal vragen om mijn banaan”. Gek he, die dubbelzinnigheid?

Welke versie vind jij het beste? De oude of de nieuwe? Laat het weten!


Dit was dan Medley Monday voor vandaag! Wat is jouw favoriete TikTok liedje? Laat het zeker weten! Vergeet niet te liken en reageren als je het leuk vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:57

Leuk Artikel

Marit

08/12/2020, 19:35

Leuk artikel!

hfiefinhezrih

30/09/2020, 21:14

Super Leuk weer!!

JariBeat

22/09/2020, 17:04

Hele coole weetjes over die nummers, zeker handig tijdens mijn draaiuurtjes op LeetMusic! ;)

.Laraa.

21/09/2020, 21:41

Weer een interessant artikeltje. :)

Maitheetje

21/09/2020, 21:06

Super tof artikeltje!

B!lal

21/09/2020, 20:31

Wat een nice artikel

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid