Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Saturdays Oldies #10
Tijdens ''Saturdays Oldies'' bespreek ik de opmerkelijke artiesten, nieuwtjes, events en natuurlijk de leukste muziek van een specifiek jaar met jullie!

Shelly

Muziek Wereld

19/09/2020, 21:25

6

3


In deze rubriek blikken wij iedere week terug op een jaartal tussen 1990 en 2019. We blikken terug op de muziek van dat jaar, grote events, DE artiesten van dat jaar maar ook de opmerkelijke dingen die dat jaar gebeurd zijn. En we gaan voor deze jubileum editie terugvliegen naar het jaar 2008, wat alweer 12 jaar geleden is. Dit jaar was een mooi jaar op het gebied van muziek uiteraard, voor wat ik mij nog kan herinneren van dit jaar. Lees snel verder om meer te weten te komen over wat er in het jaar 2008 gebeurde.


Eurovisie Songfestival & Junior Eurovisie Songfestival: 

Ook in 2008 hebben de Nederlanders het niet uitmuntend gedaan op het Junior Eurovisie Songfestival. Marissa vertegenwoordigde ons land met het nummer 1 dag, ze werd hier helaas 13e mee. Ook onze zuiderburen België heeft het niet zo top gedaan. Oliver kwam uit voor onze Belgen met het nummer Shut Up en moest het doen met een 11e plek.

Ook was het Eurovisie Songfestival niet zo denderend voor Nederland en België. Voor het eerst werden er twee halve finales gehouden oftewel het huidige systeem. Dit betekent dat per halve finale maar 9 landen doorgaan, en uiteraard de landen die het meeste betalen zijn automatisch door. Nederland en België stonden beide in halve finale 1 en werden helaas 13e en 17e en wonnen dus niet genoeg punten om ook in de finale te shinen.


Muziekalbums & Singles: 

En zoals ik al dacht was 2008 een top jaar wat betreft muziek, er zijn in dit jaar echt top hitjes geproduceerd die tot op de dag van vandaag nog door vele herkent worden.

  • Estelle ft. Kanye West – American Boy
  • Jason Mraz – I’m Yours
  • Coldplay – Vida la Vida
  • Colbie Caillat – Bubbly
  • Leona Lewis – Bleeding Love

 

Ook qua muziekalbums zijn er een hoop pracht albums uitgebracht, ik zal een aantal voor jullie opnoemen.

  • Natasha Beddingfield – Pocketful of Sunshine
  • Adele – 19
  • Janet Jackson – Discipline
  • Snoop Dogg – Ego Trippin’
  • Madonna – Hard Candy

Opmerkelijk nieuws: 

In Georgie zijn dit jaar de verkiezingen vervroegd georganiseerd vanwege de protesten die in 2007 hebben plaatsgevonden. In de Amerikaanse staat Illinois schiet een jongeman in de aula van een universiteit zes studenten dood en pleegt daarna zelfmoord. Fidel Castro wordt, na 49 jaar, opgevolgd door zijn broer Raúl Castro als leider van Cuba. 1e paasdag valt op dit jaar op 23 maart en dat is extreem vroeg.


En dit was 2008 in een notendop, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Kennen jullie die prachtige plaatjes en albums nog? Ik kon ze nog allemaal meebleren in ieder geval. Laat me weten in de reacties wat jullie ervan vonden, en laat het ook zeker weten als jullie nog ideetjes hebben over wat ik erin kan verwerken. Ik hoop jullie volgende week allemaal weer te zien bij alweer de 11e editie van deze reeks.

Marit

08/12/2020, 19:35

Leuk artikel!

JariBeat

22/09/2020, 20:35

Waar is de tijd dat je die songs nonstop hoorde :O

Jesco.

20/09/2020, 15:47

Lekker hooorrrrrr, toch blijft Viva Hollandia van Wolter Kroes mijn favoriete liedje uit 2008 :D!

Maitheetje

20/09/2020, 09:17

Super toff!

hfiefinhezrih

20/09/2020, 08:59

Leeeeeeeeeeeeeeeeeuk

.Laraa.

19/09/2020, 21:27

Waar is de tijd dat België mee deed met Junior Eurovision.... Leuke tijden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid