Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #3
Deze week gaan we samen op zoek naar liedjes in het thema... Filmmuziek!

Lotsie

Muziek Wereld

14/09/2020, 20:15

10

4

Het is maandag en dus duiken we weer de platenkast in! Elke week ga ik tijdens Medley Monday op zoek naar drie nummers die onder een bepaald thema vallen en geef er een leuk weetje over.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week nam ik het thema Filmmuziek onder de loep. Dit houdt in dat ik drie liedjes uit films neem die het helemaal gemaakt hebben in de hitlijsten!

Can’t stop the feeling - Justin Timberlake
Deze nummer 1 hit van Justin Timberlake zal je misschien kennen als soundtrack van Trolls. Dit vrolijke nummer past dan ook helemaal bij de film, die gaat over 2 trollen die hun eigen thuis verlaten om hun soortgenoten te redden uit de handen van de pessimistische Bergens. Het nummer zelf was ook te horen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Let it go - Demi Lovato
Komt je bekend voor he? Let it go is namelijk de soundtrack van de eerste Frozen film. Hoewel het Demi’s nummer is, wordt het in de film toch gezongen door Idina Menzel, die ook Elsa’s stem vertolkt in de Engelse versie van de film. Het lied werd wereldberoemd doordat het in maarliefst 42 talen is opgenomen! Welke is jouw favoriet?

My heart will go on - Céline Dion
Jack en Rose aan het uiteinde van de boot… Wie herinnert het zich niet? My heart will go on is het themanummer bij uitstek voor de Titanic! In meerdere landen werd dit een nummer 1 hit. Eerst wilde Dion niet meewerken, maar nadat haar manager haar overtuigde besloot ze dit toch te doen. Wat een geluk, want anders had haar grootste hit niet eens bestaan!


Ook deze week voegen we een speciaal onderdeel toe, ik polste namelijk bij LeetMusic luisteraar Vasio naar zijn lievelingsliedje afkomstig uit een film! Lees snel verder om er meer over te weten te komen!

Wat is je favoriete liedje, dat ook te zien is in een film??
Vasio: "Dat is Will You Be There van Michael Jackson. Deze komt voor in de film Free Willy"

Wat vind je zo leuk aan dit liedje?
Vasio: "Ik houd zo al heel veel van Michael Jackson liedjes, dus daarom is dit wel een leuk nummer voor mijn gevoel."

In dit nummer heb ik me dan ook even verdiept. Will You Be There is afkomstig van de plaat Dangerous, wat ook te zien is in zijn videoclip. Hier worden namelijk beelden gecombineerd uit de film Free Willy, de Dangerous wereldtour en de MTW 10th anniversary show. Dit nummer ging echter niet probleemloos aan ons voorbij: het werd aangeklaagd voor plagiaat door de Italiaan Albano Carrisi. "I cigni di Balaka" zou immers te veel gelijken op Jacksons lied. De rechters, die besloten dat de nummers op elkaar leken door de Indiase invloed, verklaarde Michael onschuldig. Vind jij deze 2 liedjes op elkaar lijken? Beslis het maar en laat het weten!

De film Free Willy gaat dan weer over een orka en een jongen genaamd Jesse, die wegrent van zijn pleeggezin en kattekwaad verricht. Als straf moet hij het bassin in een dolfinarium schoonmaken. Hier wordt hij beste vrienden met Willy de orka. Ze zijn haast onafscheidelijk. Er zit echter ook een spelbreker in het spel: iemand wil Willy vermoorden. Zal het lukken of zijn Jesse en Willy hem te slim af? Kijk zeker naar de film om het te weten te komen.


Dat waren de liedjes alweer voor deze week! Wat is jouw favoriet uit de lijst? Of staat die er niet tussen? Laat het weten! Vergeet niet te liken en reageren als je het leuk vond. Dan rest me nog 1 ding:

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:58

Leuk Artikel

virtualic

21/12/2021, 12:10

leuk artikel weer

Marit

08/12/2020, 19:33

Leuk artikel!

Sydney

16/09/2020, 16:23

Wat een leuk artikel weer!!

Susan

15/09/2020, 17:13

Super leuk!

JariBeat

14/09/2020, 21:06

Film muziek is altijd wel goed!

.Laraa.

14/09/2020, 20:41

'My heart will go on' en 'Let it go' zijn 2 toppertjes!

Jesco.

14/09/2020, 20:35

Leuke artikel! Die jesse zou wel een leuke jongen zijn ;) hehehehehheheeheheheeeeee

Keet

14/09/2020, 20:31

Super leuk!

Accalia

14/09/2020, 20:24

Weer een top artikel! :P

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid