Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Saturdays Oldies #9
Tijdens ''Saturdays Oldies'' bespreek ik de opmerkelijke artiesten, nieuwtjes, events en natuurlijk de leukste muziek van een specifiek jaar met jullie!

Shelly

Muziek Wereld

12/09/2020, 19:05

6

5


In deze rubriek blikken wij iedere week terug op een jaartal tussen 1990 en 2019. We blikken terug op de muziek van dat jaar, grote events, DE artiesten van dat jaar maar ook de opmerkelijke dingen die dat jaar gebeurd zijn. En we gaan voor deze editie helemaal terug naar 1995, wat dit jaar alweer 25 jaar geleden is. Meeste van jullie zullen in dit jaar wellicht nog niet bestaan hebben maar dat maakt het niet minder leuk, ik denk allemaal maar leuker zelfs! Lees snel verder om meer te weten te komen over wat er in het jaar 1995 gebeurde.


Eurovisie Songfestival:

Het Eurovisiesongfestival 1995 was het veertigste Eurovisiesongfestival en vond plaats op 13 mei 1995 in Dublin, Ierland. Van de 23 landen die meededen won Noorwegen met het nummer Nocturne, uitgevoerd door Secret Garden. Door het slechte resultaat van Willeke Alberti in 1994, mocht Nederland niet meedoen dit jaar. En België mocht na een jaar afwezigheid opnieuw deelnemen, Frédéric Etherlinck kwam uit voor België met het nummer La voix est libre en werd hiermee 20e.

Paul de Leeuw verzorgde het Nederlandse commentaar en zorgde ook voor enige commotie tijdens de uitzending. Toen de Israëlische inzending op het toneel verscheen, begon Paul de Leeuw het land te beledigen en de artiesten te bedreigen. Na dit alles was er een paar minuten stilte en stroomden de telefoontjes binnen bij de NOS, veel mensen dachten dat hij echt iets zou doen maar ook van mensen die verontwaardigd waren.


Muziekalbums & Singles: 

1995 was een jaar boordevol prachtplaatjes waarvan we sommige plaatjes nog regelmatig horen, ik in ieder geval wel. Maar ook het jaar waarin DJ Paul Elstak de hitlijst toch wel een klein beetje domineerde. Om jullie geheugen even op te frissen een paar enorm leuke plaatjes uit het jaar 1995.

  • Guus Meeuwis ft. Vagant – Het is een nacht
  • Scatman John – Scatman
  • Coolio – Gangsta’s paradise
  • DJ Paul Elstak – Rainbow in the sky
  • Montell Jordan – This is how we do it

 

Natuurlijk zijn er niet alleen hele succesvolle plaatjes geproduceerd dit jaar maar ook een aantal prachtalbums.

  • Stevie Wonder - Conversation Peace
  • Celine Dion – D’eux
  • Daddy Yankee – No Mercy
  • Take That – Nobody Else
  • Oasis - (What's the Story) Morning Glory?

Opmerkelijk nieuws: 

3 landen mochten in het jaar 1995 tot de Europese Unie treden en dat waren; Oostenrijk, Finland en Zweden. In de Japanse stad Kobe vindt een zware aardbeving plaats met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. De stad wordt voor een groot deel verwoest, er vallen 6633 doden. Maar ook het Schengenverdrag wat het mogelijk maakt om tussen bepaalde landen zonder grenscontrole te reizen wordt geintroduceerd bij de eerste 7 landen. En wat meer richting de muziek; TMF begon ook in dit jaar met het uitzenden van muziek op televisie.


En dit was 1995 in een notendop, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Kennen jullie TMF nog? Ik in ieder geval wel ik was al erg jong toen ik TMF aan begon te zetten. Laat me weten in de reacties wat jullie ervan vonden, en laat het ook zeker weten als jullie nog ideetjes hebben over wat ik erin kan verwerken. Ik hoop jullie volgende week allemaal weer te zien bij alweer de 10 editie van deze reeks.

Marit

08/12/2020, 19:33

Leuk artikel!

JariBeat

13/09/2020, 22:21

Dikke schijven!

Maitheetje

13/09/2020, 13:40

Love it :D

Jesco.

12/09/2020, 22:14

Wederom weer een leuk artikel :) Vergeet zeker niet de liedjes Shaggy - Boombastic en Gompie - Alice, who the x is alice! Dit zijn wel paar gouwe ouwe hits!

Accalia

12/09/2020, 22:12

Niet alle liedjes ken ik, des te reden meer om ze te gaan beluisteren ;)

.Laraa.

12/09/2020, 22:02

Wow, wat een top jaar!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid