Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #2
Deze week gaan we op zoek naar nummers in het thema.... Zomer!

Lotsie

Muziek Wereld

07/09/2020, 20:15

8

6

Het is alweer maandag en dus tijd voor een nieuwe editie van Medley Monday! In deze reeks ga ik wekelijks op zoek naar de beste liedjes binnen een bepaald thema.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week ben ik op zoek gegaan naar drie liedjes die te maken hebben met de zomer. Dit seizoen loopt dan misschien bijna ten einde, het is nooit te laat om de beste plaatjes uit de kast te halen!

Het Barbecue Lied - Kees Diks
Wat is er nu beter dan de barbecue aansteken op een warme zomeravond? Dat dacht Kees Diks ook, de schrijver van deze absolute hit. Wist je al dat hij eigenlijk een handelaar en beddesigner is? Hij heeft zijn eigen boxspringlijn die de ronde doet in Nederland en Spanje! Na het bedenken van een toevallige hit (dit lied werd per ongeluk zo populair) kan hij dus uitrusten in zijn eigen bed! Geweldig, of niet soms?

La Libertad - Álvaro Soler
Als we aan de zomer denken, denken we automatisch aan Spaanse muziek. Álvaro Soler kan dus niet ontbreken in deze lijst. Hoewel dit lied op zich al zomers klinkt, maakt de videoclip het helemaal af! Hier rijden Soler en zijn bandleden namelijk langs de Costa Brava en dansen ze daarna gezellig samen op het strand.

Summer of ‘69 - Bryan Adams en Jim Vallance
Dit is een lied dat iedereen mee kan zingen. Terug naar de zomer van 1969, wat viel er daar te beleven? De artiesten hebben zelf al een meningsverschil over de inhoud van het lied: volgens Jim gaat het over de zomer van 1969 en Bryan vertelt dan weer dat er een seksuele toets aan het nummer zit. Hoe dan ook in dit een echte hit. Toch viel het in de Benelux niet zo in de smaak toen het nummer in 1985 uit werd gebracht. Het is pas in 1990, toen de single opnieuw werd uitgebracht, dat het een waar succes is geworden.


Na deze eerste week breiden we onze reeks verder uit! Naast 3 korte weetjes verdiepte ik me namelijk ook in een nummer in dit thema. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Kom Wat Dichterbij - Regi, Jake Reese, OT
Deze week is ‘Kom Wat Dichterbij’ aan de beurt! In Vlaanderen een absolute zomerhit, in Nederland iets minder bekend. Dit Nederlandstalige nummer is ontstaan tijdens de opnames van Liefde Voor Muziek, een televisieprogramma waarbij bekende artiesten nummer van elkaar coveren. Kom Wat Dichterbij is een cover van het gelijknamige nummer van Gene Thomas. Het origineel is dus van onder het stof vandaan gekropen. Echter was het lied niet voor de eerste keer te horen tijdens de uitzending van het programma, maar bij Maarten en Dorothee op radiozender Q Music. 

Natuurlijk bracht Gene Thomas ook een cover uit van een lied van Regi. Dit is ‘Feel the love’ geworden, een samenwerking van Stan van Samang en Regi zelf. Feel the love is in het Engels gezongen en bevat een behoorlijk stevige beat, terwijl de cover, ‘Ongrijpbaar’, een Nederlandstalige akoestische versie is. Zo zie je maar wat het coveren van elkaars nummers kan opleveren! Dat heeft Regi zeker gemerkt, want hij stond wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten!

Ben jij fan van 1 van deze nummers? Laat het zeker weten!


Dat was het dan voor deze editie van Medley Monday! Vergeet niet te liken en reageren als je het een leuk artikel vond! Wat is jouw ultieme zomerhit? Laat het weten!

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:58

Leuk Artikel

Marit

08/12/2020, 19:31

Leuk artikel!

JariBeat

09/09/2020, 13:22

Nummers die geproduceerd worden als een probeersel en de artiesten die denken van: 'bach dat wordt niks' zijn meestal de leukste! ;) Net zoals Het Barbecue Lied!

hfiefinhezrih

08/09/2020, 19:18

Super leuk om te lezen, blijf zo absoluut doorgaan! <3

Keet

08/09/2020, 11:07

Super leuk!

Sydney

07/09/2020, 22:42

Top artikel weer!

.Laraa.

07/09/2020, 21:34

De absolutie zomerhit is momenteel toch Kom Wat Dichterbij. Helaas kunnen we in deze periode niet dichterbij elkaar komen. Hopen dat de volgende zomer wat closer wordt. :)

Accalia

07/09/2020, 20:17

Wat een zomer gevoel krijg je hiervan! :P

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (1)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid